Krimi

5 spændende krimier med masser af nervepirrende action

Er du til spændende krimier, der får pulsen til at stige, og hvor der er masser af fart over feltet? Så anbefaler vi her 5 forskellige krimier, du bør se nærmere på:

1. På skattejagt i den fascinerende og mystiske kunstverden

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Guillaume Mussos hæsblæsende krimier, bør du straks gå i gang! Hans krimier er fyldt med action, spænding og masser af plot twists.

Et atelier i Paris er en selvstændig fortsættelse af Opkald fra en engel, hvor vi endnu en gang skal følge kriminalbetjenten Madeline, men hvis du ikke har læst bestselleren Opkald.. så gør det ingenting. De kan nemlig uden problemer læses uafhængigt af hinanden.

Madeline er kriminalbetjent i London og rejst til Paris for at være lidt alene og genfinde roen i sit liv. På grund af en misforståelse er hun dog nødt til at dele udlejningshus med forfatteren Gaspar, som er ankommet fra USA for at skrive i ro og fred.

Huset inklusiv atelier har tilhørt den berømte maler Sean Lorenz, som er død et år forinden og hvis malerier siden er forsvundet. Da både Madeline og Gaspard er fascineret af Lorenz’ talent og triste skæbne, beslutter de sig for sammen at opspore de meget omtalte billeder. Ingen af dem kunne dog have forudset, hvilke prøvelser de må igennem for at afdække hemmelighederne om Sean Lorenz.

Køb Et atelier i Paris online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel 

2. En foruroligende fortid og en hæsblæsende menneskejagt i vildmarken

Denne hypnotiserende thriller er så filmisk og spændende roman, at det ikke kan undre nogen, at den er i fuld gang med at blive filmatiseret med skønne svenske Alicia Vikander i hovedrollen som Helena.

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

Læs også: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din nærmeste boghandel.

3. En pageturner af en voodoo krimi

#MeToo, Staunch Book Prize, Lone Theils, Anne Mette Hancock, krimier, kvindemord, ingen kvinder døde, stærke kvindelige hovedpersoner, kvindelig hovedperson, efterforsker, stærke kvinder, femikrimi, feminismeEn ting er sikkert. Hver gang der lander en “Lone Theils- krimi” foran mig, kan jeg lige så godt aflyse alt det næste døgn. For Lone Theils skriver nemlig krimier, hvor man ikke bare kan holde en pause, og hvor spændingen stiger. Og jeg kan ikke få nok at Nora Sands univers.

Heksedrengen er tredje bog i Lone Theils’ bestsellerserie om den danske journalist Nora Sand.

En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård.

Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Heksedrengen kan købes online her eller i den nærmeste boghandel

4. Nervepirrende og uforudsigelig gangsterdrama

Pagten er femte bog i serien om privatopdageren Ravn, som inkasserede Michael Katz Krefeld Krimimessens publikumspris.

Her finder du spænding, tempo og rigtig god krimiunderholdning.

Pagten satser Ravn alt på at opklare en sag, der har traumatiseret ham i fem år: mordet på hans kæreste Eva.

Nye oplysninger fører Ravn på sporet af en aldrende lejemorder og en gruppe kriminelle betjente med forbindelse til en skræmmende magtfuld person i samfundets øverste lag. Det er først, da Ravn indgår en fatal pagt med gangsterkongen Kaminsky, at han får adgang til viden og forbindelser, som kan gøre det muligt at afsløre korruptionen og den anonyme bagmand – og at finde Evas morder.

23. november udkommer Mørket kalder som er en selvstændig krimi. Læs mere om den her.

Køb Pagten online her eller i din lokale boghandel

5. En kvinde på flugt

Har du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør. Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan. Men det ved hun ikke.

Hun var engang gift og lykkelig med en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død, kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men er nu hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

LÆS OGSÅ: Læs også: 5 ting du ikke vidste om Pierre Lemaitre 

Du kan købe Brudekjolen som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Glæd dig også til:

Steffen Jacobsen: Ghostwriter

Elskede du den nervepirrende Trofæ eller de andre krimier af Steffen Jacobsen? Så har vi godt nyt!

D. 9. november udkommer nemlig et nyt selvstændigt bind med det umage makkerpar, der består af politikommisær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander.

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Ghostwriter udkommer 9. november 2018. Forudbestil den her.