Familiens godnatlæsning bliver endnu sjovere for de voksne, når børnene kommer i skolealderen. Nu kan der for alvor fyldes viden på, man kan diskutere hvordan verden hænger sammen og læse om nogle af ting, der optager børnene lige nu. Man kan også kaste sig over klassiske historier og eventyr.

I artiklen her har vi samlet nogle sjove, spændende og lærerige bud på bøger, som børn og voksne kan samles om, når klokken slår godnathistorie. Mange af bøgerne er også indtalt som lydbøger, som børnene kan slappe af med inden sovetid.

Grydeklar – Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne

Grydeklar

Grydeklar er en samling gakkede, bizarre og platte historier, der kalder på grin. Hør historier om verdens kedeligste dreng, pigen, der fandt en statsminister i baghaven og forklaringen på, hvorfor man i virkeligheden prutter.

Godnathistorier med grinegaranti fortalt af nogle af Danmarks sjoveste forfattere.

Fra ca. 6 år 

Grydeklar kan købes hos din boghandler eller her


Frantz-bøgerne

Katrine-Marie Guldagers fortællinger beskriver Frantz’ op- og nedture som skoledreng med klassefester, kammerater og kanoture.

Sammen med sin bedste ven og værste fjende Karl, med det uhyggelige ar i ansigtet, begiver han sig ud i verden. Uanset hvor han ender, vil ingen børn kede sig i selskab med Frantz. Der er masser af samtalestof i bøgerne, så husk at sætte tid af til at snakke lidt undervejs eller efter læsningen.

Fra ca. 5 år.
Du kan købe Frantz-bøgerne her

LÆS OGSÅ
Her er rækkefølgen på de sjove og populære bøger om drengen Frantz


Verdens 100 vildeste dyr

Sebastian Klein for fuld udblæsning. Der er billeder af alle dyr, så man kommer helt tæt på og kan se, hvordan de ser ud. Og efter eksempelvis at have hørt om, hvordan isbjørnen nedlægger sit bytte med et enkelt dask, kan man sammenligne dens alder, højde, vægt, hastighed og føde med bogens andre dyr.

Sebastians serie om “100 dyr” er spændende højtlæsning for alle børn, der elsker dyr. 

Fra ca. 6 år.

Køb Verdens 100 vildeste dyr her

LÆS OGSÅ: Få styr på dyr med Sebastian Klein – bøger til dyreglade børn


Kort over verden

Det fineste atlas, man kan tænke sig, hvor hele familien kan nyde de smukke og eventyrlige illustrationer og drømme sig væk til de fremmede lande. 

Landene vises på tegnede kort, hvor de største og mest ikoniske nationale monumenter er fremhævet side om side med sjove faktaoplysninger om landene: Mest brugte navne osv.

Fra ca. 6 år.


Køb det smukke børneatlas Kort over verden her


Børnenes H.C. Andersen

En flot bog med et stort udvalg af alle de klassiske H.C. Andersen-eventyr.

Bogen indeholder :
Snedronningen / Nissen hos Spækhøkeren / Lille Claus og Store Claus / Tommelise / Fyrtøjet / Prinsessen på ærten / Snemanden / Den grimme Ælling / Klods-Hans / Kejserens nye klæder / De vilde svaner / Hvad fatter gør, er altid det rigtige / Svinedrengen / Grantræet / Den standhaftige tinsoldat / Hyrdinden og skorstensfejeren.

Fra ca. 5 år
Køb Børnenes H.C. Andersen her


Børnenes rekordbog 2020

Årets udgave af Børnenes rekordbog indeholder over 400 helt nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde og er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip.

Igen i år har børnene overgået sig selv med fantastiske rekorder – fra saltospring og trillebørløb til mariekikskast og vilde LEGO-rekorder. Spændende og inspirerende læsning inden sovetid.

Fra ca. 6 år
Køb Børnenes Rekordbog 2020 her

LÆS OGSÅ Godnatlæsning for de 9-10-årige


Isens hjerte-serien

I en verden af is og magi møder vi Aira og Ulk, som er bedste venner. Aira er ismaner og kan fremmane is. Ulk er fanger, og sammen med slædehunden Snus kommer de ud på et stort eventyr.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse mod syd og fortæller, at byen Tild er begyndt at smelte. Byens ismanere er sporløst forsvundet, og ingen ved hvorfor. Men så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan gøre noget. De skal forhindre, at al isen smelter.

Fra ca. 6 år.

Find Isens hjerte serien online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Isens hjerte – spændende og eventyrlig fantasyserie til de yngste læsere