Aktuelt Danske romaner Thomas Korsgaard

Nu har USA også opdaget Thomas Korsgaard: The New Yorker bringer titel-novelle fra Snydt ud af næsen

Thomas Korsgaard noveller Snydt ud af næsen

Thomas Korsgaards forfatterskab påkalder sig større og større international opmærksomhed – nu også hos et af de mest ansete amerikanske magasiner The New Yorker.

I dag bringer det ansete magasin The New Yorker titelnovellen fra Korsgaards seneste udgivelse “Snydt ud af næsen”, der i Martin Aitkens oversættelse har fået den amerikanske titel ”The Spit of Him”. Online suppleres novellen med et interview med Thomas Korsgaard og hans egen indtaling af novellen på engelsk. The New Yorker har et oplag på 1,2 mio. eksemplarer.

Jeg er fuld af en blanding af taknemmelighed og æresfrygt siger Thomas Korsgaard

“Når man skriver en historie om en dreng, som går gennem regnen på en jysk landevej for at sælge børnemærker, sidder man ikke lige og forestiller sig, at historien en dag når helt til USA. Jeg er fuld af en blanding af taknemmelighed og ærefrygt,” siger Thomas Korsgaard.

Thomas Korsgaards trilogi om Tue indbragte ham ikke alene De Gyldne Laurbær i Danmark men har om muligt fået endnu større succes i Norge, hvor han kaldes “et litterært fænomen” i de seks-stjernede anmeldelser, som har resulteret i, at alle tre bind i trilogien nu ligger på bestsellerlisten samtidigt. Novellesamlingen “Snydt ud af næsen” udkommer også i Norge i 2025 på forlaget Bonnier i Hilde Rød-Larsens oversættelse.

Korsgaards agentur Copenhagen Literary Agency har indtil videre solgt trilogien til Tyskland, Italien, Holland, Norge, Nordmakedonien, Spanien og Sverige samt filmrettigheder til Nordisk Film.

Landskabsmaleri af skæbner

I novellesamlingen, Snydt ud af næsen, er scenen sat i en lille by, hvor alle kender alle – og ikke kun for det gode. Alle kender de menneskelige katastrofer, man ikke taler højt om. Og tragedierne som er svære at tilgive. Kameraet panorerer gennem konkurser, kræmmermarkeder og kurser i madlavning for mandfolk.

”Det er et landskabsmaleri af skæbnefortællinger, som er tæt beslægtet med det landskab, jeg beskrev i min debutroman Hvis der skulle kommet et menneske forbi. Det er ikke stedspecifikt, men udspringer selvfølgelig af noget, jeg selv kender, selv om jeg har taget mig store litterære friheder,” fortæller Thomas Korsgaard i et interview på BOGDK


Thomas Korsgaard: Snydt ud af næsen

bøger af Thomas Korsgaard, Thomas Korsgaard, Snydt ud af næsen
Thomas Korsgaards novellesamling Snydt ud af næsen

Seksten noveller du aldrig glemmer – fra et sted du aldrig har hørt om.

Snydt ud af næsen foregår i en lille by, hvor alle kender alle – og ikke kun for det gode. Alle ved, at man skal holde sig fra klovbeskæreren Åge Jørgensen og hans søn. Og alle glæder sig til det årlige kræmmermarked. På dette ”sted, der næsten ikke er til stede” sker tragedier, som er svære at tilgive, og menneskelige katastrofer, som ingen taler højt om.

Mens konkursen truer, fortsætter hverdagen: Søren starter på et kursus i madlavning for mandfolk for at imponere sin ekskone, og et ungt par kommer hele vejen fra storbyen for at tilbringe en romantisk weekend på landevejskroen kun for at opdage, at de er stedets eneste gæster.

Du kan købe Snydt ud af næsen online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.


Trilogien om Tue

Nu har USA også opdaget Thomas Korsgaard: The New Yorker bringer titel-novelle fra Snydt ud af næsen
Trilogien om Tue indeholder alle tre romaner om Tue af Thomas Korsgaard

Trilogien om Tue er en samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.

Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet.

Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men byen er ikke helt lige til, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.

Du kan købe Trilogien om Tue online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Hør de første fem minutter af Thomas Korsgaard Hvis der skulle komme et menneske forbi

Thomas Korsgaard noveller Snydt ud af næsen

Læs mere: Se alle artikler på bog.dk om Thomas Korsgaard