Indefra

BOGDK fejrer de første 10 år med 4.000 artikler og 11 millioner besøgende

BOGDK

Hvor kan man finde historier om norsk raseri over Maren Uthaugs roman, Facebooks forbud mod Knud Romers pibe og det eneste interview med Thomas Korsgaard om hans nye udgivelse? BOGDK fylder rundt med rekord antal læsere og bliver relanceret i nyt lækkert udstyr og med en ny instagram-kanal.

Et af Danmarks største online bogmagasiner med både børnebøger, fagbøger og skønlitteratur fejrer ti-års fødselsdag i oktober 2023. BOGDK er Lindhardt og Ringhofs og Carlsens eget bogmagasin på nettet, og det er blevet et helt uundværligt hjem for de sidste ti års historie om forlagshuset.

“Vi etablerede i sin tid BOGDK for selv at være herre over det indhold, vi gerne ville dele om vores fantastiske forfattere og udgivelser – uden at skulle underlægges forskellige retningslinjer fra techgiganter, og uden den flygtighed som kendetegner indholdet på sociale medier,” siger Martine Gjede, redaktør på BOGDK, og fortsætter:

“For eksempel bremsede Facebook alt, da vi i 2019 forsøgte at dele indhold om bogen “De forbudte billeder”. Simpelthen ALT! Videoer, artikler, fotos fra Politimuseets direktør Frederik Strands anmelderroste bog om årene op til billedpornografiens frigivelse i Danmark i 1969. En julevideo, hvor Knud Romer ryger pibe, blev også censureret. Netop fordi han ryger pibe.”

11 millioner besøgende

Over 100.000 boginteresserede læsere klikker hver måned ind på BOGDK og læser interviews med aktuelle forfattere, baggrundsartikler om bogserier, opskrifter fra kogebøger og tendenshistorier om litteratur. Købmandsregningen for de sidste ti års statistik lyder: 18 millioner læste artikler, 11 millioner besøgende, 4.000 artikler, 30 nye artikler hver måned og 19 forlagsfolk, der dagligt bidrager til BOGDK.

Oprindeligt i 2013 blev bogmagasinet søsat som Forlagsliv.dk og skulle være et underholdende og informativt behind-the-scenes indblik i forfatternes arbejde og livet på et stort forlag. Men i 2017 voksede indholdet og læsernes store interesse ud af formatet og blev i stedet omdøbt til BOG.dk, som også fik tilknyttet nyhedsbrevet BOGMAGASINET. Under corona-epidemien i 2020-2021 voksede læsertallet igen voldsomt.

Artikler nu på lyd – og på Instagram

De 10 år med BOGDK markeres med lanceringen af en BOGDK instagram-kanal, der vil give artiklerne og magasinet endnu synlighed samt med muligheden for gratis at lytte til en række af de nyeste artikler, enten på BOGDK eller ved at finde kanalen på Spotify og i podcasts-apps.

BOGDK fejrer de første 10 år med 4.000 artikler og 11 millioner besøgende

Unikke historier og højt niveau

For nylig udgav forfatter Thomas Korsgaard kort-romanen Mente I det, og i forbindelse med lanceringen ønskede han ikke at give interviews, fordi teksten skulle have lov til at tale for sig selv. Et eneste interview gav han dog til BOGDK.

“Vi arbejder hele tiden på at sikre et højt niveau og en relevans i artiklerne på BOGDK, så læserne vender tilbage og bliver hængende,” siger pressechef Søren Anker Madsen. ”Det er også på BOGDK, at forlagshuset kommunikerer med omverdenen med nyheder om Lindhardt og Ringhof selv, der på de ti år er gået fra at være 200 ansatte til det dobbelte i dag og et af Europas største e- og lydbogsforlag,” siger Søren Anker Madsen.

Som f.eks. når udgivelsen af Maren Uthaugs ”Hvor der er fugle” har bragt sindene i kog i Norge. Nærmere bestemt landsbyen Uthaug i Ørland Kommune, som ligger på Fossenhalvøen, hvor Maren Uthaugs slægt stammer fra. ”Jeg tror aldrig, jeg har læst en bog med så meget sex og så lidt moral,” skrev Anne Marit Sannan i et læserbrev i avisen Fosna-Folket.

Lige som man snart vil kunne læse interviews med de tre litterære direktører Kaya Hoff fra Carlsen, Trine Ravn fra fagbøger og Sune de Souza Schmidt-Madsen fra skønlitteratur, om deres syn på tendenser i 2024.

Så bliv endelig hængende på BOGDK!