Bøger til unge Børnebøger Børnebøger 10-12 år Børnebøger 6-9 år Carlsen Fantasy til børn og unge Sjove børnebøger

Geminiforbandelsen – velkommen til et nyt univers af humor og fantasy

Geminiforbandelsen, Kim Ace, header

Hvor mange fantasy-romaner præsenteres som “en episk fortælling om tis og trolddom”? Vist ikke andre end den sjove og spændende serie Geminiforbandelsen af Kim Ace.


I Geminiforbandelsen møder læserne hovedpersonen Rasmus på hans 13-års fødselsdag. Her flytter en ny familie ind i det efterladte hus for enden af vejen, og for første gang i sit liv får Rasmus en ven. Drengen Xander.

Selvom de to drenge er hinandens modsætninger, er det alligevel, som om det er skæbnebestemt, at de skal være venner. Lige under Rasmus og Xanders normale verden, lurer der nemlig en dyster parallelverden, som drengene tvinges ind i.

LÆS OGSÅ: Kim Ace: I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen

Her møder de blandt andet en skizofren troldmand, der har en gigantisk morderisk los som kæledyr, og den sagnomspundne Geminiforbandelse, der har forvandlet parallelverdenens dyr og indbyggere til muterede monstre.

Så hvis Rasmus og Xander skal have en chance for at overleve, bliver de nødt til at løse mysteriet bag Geminiforbandelsen, og finde ud af hvordan netop de to er forbundet til den.

Træls problem for teenager

Og selv om det lyder uhyggeligt og spændende, er det også meget, meget morsomt, for under alt det dramatiske og uhyggelige er Rasmus bare drønironisk, og der gemmer sig også et træls hverdagsproblem for en teenager …

LÆS OGSÅ: Nye skønne bøger for de 8-årige

“Hvad har du egentlig gang i, din uduelige havevander,” mumlede han forfærdet til sig selv. Han fik med et vip vakt telefonen til live og så, at klokken var 03.03. Jep, klokken var altså over midnat. Han var officielt blevet 13 år gammel. Rasmus vendte sig træt og opgivende rundt og fik øje på sig selv i spejlet på skabslågen:

Tillykke, Rasmus. Du starter sig lige din 13-års fødselsdag med drivvåde underhylere og dit eget tis i munden. Det er bare alletiders at være dig, hvad?”
– Geminiforbandelsen

Krumme tæer og grine højt

“To af de mest populære genrer inden for børnelitteraturen er humor og fantasy, og det fantastiske ved Kim Ace er, at han mestrer begge genre på samme tid.

Han kan skrive scener, der er så fulde af action, at man bliver revet fuldstændigt med, og scener, som får dig til at krumme tæer og grine højt, fordi karaktererne udsættes for de sjoveste og mest pinlig ting, du kan forestille dig,” siger Louise Bylov, der er Kim Aces redaktør.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

“Det er tydeligt, at Kim husker præcis, hvordan det er at være en 13-årig dreng, som drømmer om spænding, eventyr, magi og forunderlige verdener, og som frygter at vågne op med våde underbukser. På en lejrtur.”

Køb Geminiforbandelsen-serien online, eller i din nærmeste boghandel.Kim Ace: Geminiforbandelsen (3)

Geminiforbandelsen - velkommen til et nyt univers af humor og fantasy

Tredje og sidste bind i Geminiforbandelsen-serien, som er en sjov og actionfyldt fantasytrilogi af Kim Ace.

Sommerferien nærmer sig, og Rasmus og Xander har travlt med at arrangere Xanders 13 års fødselsdagsfest. Xander skal snart flytte tilbage til Spanien, og de to venner prøver at få det bedste ud af den sidste tid, de har sammen.

Men en dag modtager Rasmus en mystisk besked: Jeg kender jeres hemmelighed, og kort udbryder der kaos på skolen. Hvem har skrevet beskeden? Hvorfor opfører nannyen Rosita sig så underligt? Hvad er der sket i Erytnevia, efter de tog tilbage? Og hvad er gåden bag Rasmus’ fortid? Situationen er katastrofal, og måske er Rasmus og Xander ikke længere i sikkerhed i deres egen verden.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Geminiforbandelsen (3) online, eller i din nærmeste boghandel.
Kim Ace: Geminiforbandelsen (2)

geminiforbandelsen (2), kim ace

Geminiforbandelsen (2) – En episk fortælling om kujoner og kæmpeorme er andet bind i den actionfyldte og sjove fantasytrilogi.

Rasmus og Xander er vendt tilbage fra Erytnevia, og forsøger at leve et normalt liv. Men de bliver ved med at modtage kryptiske beskeder. Måske har Atamai brug for deres hjælp?

De beslutter sig for at rejse tilbage, men i den anden verden møder de helt nye farer og monstre, som er mere skrækindjagende, end hvad de før havde troet.

Fra ca.  8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen (2) online, eller i din nærmeste boghandel.
Kim Ace: Geminiforbandelsen (1)

Geminiforbandelsen, kim ace, fantasy, sjove bøger

Geminiforbandelsen – En episk fortælling om tis og trolddom er første bind i denne spændende og sjove fantasytrilogi.

Rasmus er det, man kalder en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men det ændrer sig, da Xander flytter til byen. Rasmus oplever nemlig for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven.

LÆS OGSÅ: ”I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen”

Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem. Og pludselig en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen online eller i din nærmeste boghandel.