Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge

Du har aldrig mødt nogen som Amari. Og det er netop derfor, hun findes!

Du har aldrig mødt nogen som Amari. Og det er netop derfor, hun findes!

Andet bind i serien om den modige Amari er ude nu. Amari og det magiske spil tager læseren med på en hæsblæsende rejse til den magiske underverden.


Amari kommer fra byens fattige, sorte kvarter, og ingen forventer det store af hende og hendes familie. Lyder det som en bog, du HAR læst? Dér tager du fejl. For du har aldrig mødt nogen som Amari – og det er faktisk netop derfor, hun findes.

Lad magien begynde!

I Amari og det magiske spil har Amari endelig kæmpet sig til en plads på Bureaet for Overnaturlige Anliggender. Men så rammes skolen af et angreb, der får hadet til at blusse op mellem de overnaturlige og magikerne.

Ingen i den magiske underverden vil tage ansvaret for angrebet. Så hvem står bag det? Og hvorfor?

LÆS OGSÅ: Smuglæs i de første sider af Amari og Nattens Brødre her

Da en magtfuld og krigsgal magiker meddeler, at han vil føre krig mod de overnaturlige, er Amari nødt til at kæmpe mod ham om titlen som den magiske underverdens nye leder i Det Magiske Spil.

Problemet er bare, at Amari stadig ikke kan kontrollere sin magi.

En tiltrængt heltinde

Historien om Amari er både spændende og opslugende – man er simpelthen med hende på alle de eventyr, hun kaster sig ud i igennem bogen.

Og nu skal bøgernes handling jo ikke spoiles her, men: Hvis du tænker Harry Potter møder Men in Black, så får du en idé om Amaris univers – samtidig med, at hun er 100 procent sin egen.

LÆS OGSÅ: 10 fantastiske bøger til unge

Du skal selvfølgelig læse serien (eller læse den højt for et heldigt barn) alene af den grund. Men bogens forfatter B. B. Alston giver også en anden god grund til, at bøgerne måtte skrives. Han fortæller, hvordan Amari og hendes historie dukkede op i hans hoved – og at han tænkte:

Den historie kan jeg ikke fortælle. Hvem ville læse den?

“Igennem hele min opvækst har jeg aldrig set en karakter i en fantasy-fortælling, der lignede mig selv”, forklarer han. Og derfor lod han historien ligge i årevis.

Indtil Amari ikke længere lod sig ignorere – og så flød historien ellers så let, at Alston forklarer, at den nærmest skrev sig selv:

“For første gang i mit liv skrev jeg ikke blot min egen historie – men også historien om alle dem, jeg voksede op sammen med.”

Amari har power!

Amari overbeviste ikke blot sin forfatter om, at hendes historie skulle skrives; romanen brændte så stærkt igennem, da den først blev skrevet, at den allerede er en international succes – og filmen er undervejs.

LÆS OGSÅ: Se de nye børnebøger, der er på vej

Fik vi nævnt, at Amari-serien er en planlagt trilogi – så der er endnu mere Amari i vente? Og forresten: den tro på sig selv, som Amari indgød sin forfatter? Mon ikke han giver lidt af dén videre til sine læsere, når man i romanen læser:

”Plej dit indre bål, min pige. Og lad de andres tvivl være dit brændstof!”


Anden bog i serien er nu klar: Amari (2) – Amari og det magiske spil

Du har aldrig mødt nogen som Amari. Og det er netop derfor, hun findes!

Amari (2) – Amari og det magiske spil er andet bind i den magiske historie om Amari, der kæmper for verden og mod fordomme!

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser, hvor hun skal lære alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men det går op for hende, at hun selv er et af disse ‘mystiske væsener’, som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil besidde.

Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. Men der er en underverden, der har lagt planer – og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Amari (2) – Amari og det magiske spil online eller i din nærmeste boghandel.
Amari and the night brothers, b.b. alston, middle grade, børnebog, fantasy

Amari er en sort, fattig pige, bosat i byens hårde kvarter. Hun elsker sin lille familie og finder styrke i deres sammenhold. Men da hendes bror Quinton forsvinder, krakelerer Amaris verden. Myndighederne opgiver hurtigt deres eftersøgning, men det gør Amari ikke.

I sin søgen efter ham føres hun til en mystisk skole, som hun kun kan få adgang til ved at bestå en svær optagelsesprøve fuld af magi.

Amari må samle al sin styrke, for der er mange, der kæmper om pladserne på den prestigefyldte skole – forskellen er bare, at de alle sammen besidder et magisk talent, og det gør Amari ikke. Eller gør hun?

Fra ca. 12 år

LÆS OGSÅ: Magiske Amari vil tage verden med storm i ny storslået fantasy-serie

Du kan købe Amari og Nattens Brødre online eller i din nærmeste boghandel.