Carlsen Børnebøger Børnebøger 10-12 år Fantasy til børn og unge

Magiske Amari vil tage verden med storm i storslået fantasy-serie

Magiske Amari vil tage verden med storm i storslået fantasy-serie

B.B. Alston har skrevet og fortalt historier siden han var barn. Han tog forlagsbranchen med storm, da hans debut Amari og Nattens Brødre blev solgt til over tyve lande på bare én uge.


Der findes rigtig mange stærke helte og heltinder i litteraturen, men for B.B. Alston, der er sort, følte han sig sjældent set i de bøger, han læste som barn.

Da idéen til historien om pigen Amari, der i sin søgen efter sin forsvundne bror i en magisk verden, pressede sig på, var Alston overbevist om, at ingen ville udgive sådan en historie og da slet ikke læse den.

LÆS OGSÅ: Ida-Marie Rendtorff: Fantasy skal også handle om os selv

Da han endelig gav efter for Amaris irriterede stemme, skrev historien nærmest sig selv, men den viste sig også at være langt større end først antaget:

“For første gang i mit liv fortalte jeg også min historie og historien om de mennesker, jeg voksede op blandt,” fortæller Alston.

Historien om Amari og Nattens Brødre er ikke kun en magisk og medrivende fortælling om det gode og det onde, men også forfatterens forsøg på at give en stemme til de børn, der føler sig anderledes på grund af deres hudfarve og baggrund.

En ny yndlingsbog

Historien om Amari tog den internationale forlagsbranche med storm, og efter at have læst manuskriptet var der ingen tvivl om, at Forlaget Carlsen bare måtte udgive den.

Camilla Schierbeck, der er er senior redaktør på Carlsen, fortæller følgende om sin oplevelse med bogen:

“Da jeg vendte sidste side i manuskriptet på denne skønne bog, strøg den automatisk ind på min personlige top 10 over bedste børnebøger, jeg har læst i mit lange virke som redaktør.

LÆS OGSÅ: Neil Patrick Harris’ Magiske møgunger er et fortryllende højtlæsningshit

Brandon Alston har med få, effektive virkemidler gjort Amari lyslevende for læseren, så både piger og drenge kan genkende sig selv i hende. Amari er – set med den konventionelle brille – en outsider.”

Ikke ét kedeligt øjeblik

I spørgsmålet om hvad Camilla især faldt for, da hun læste manuskriptet, falder snakken hurtigt på bogens hovedperson:

“Amari er sort, fattig og bor med sin alenemor og bror i et hårdt kvarter.

Hun er en fighter, der kan slå fra sig og som ikke giver op, selvom hun har alle odds imod sig. Der er ikke ét kedeligt øjeblik i bogen! Jeg glæder mig til at få bogen ud på det danske marked, for hold nu op en oplevelse de danske børn har i vente!”

Amari og Nattens Brødre er oplagt læsning til de 8-12 årige og fans af bøger som Nevermoore, Percy Jackson og Harry Potter.Amari (2) – Amari og det magiske spil

Magiske Amari vil tage verden med storm i storslået fantasy-serie

Amari (2) – Amari og det magiske spil er andet bind i den magiske historie om Amari, der kæmper for verden og mod fordomme!

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser, hvor hun skal lære alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men det går op for hende, at hun selv er et af disse ‘mystiske væsener’, som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil besidde.

Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. Men der er en underverden, der har lagt planer – og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Amari (2) – Amari og det magiske spil online eller i din nærmeste boghandel.
Amari (1) – Amari og Nattens Brødre

Amari and the night brothers, b.b. alston, middle grade, børnebog, fantasy

Amari er en sort, fattig pige, bosat i byens hårde kvarter. Hun elsker sin lille familie og finder styrke i deres sammenhold. Men da hendes bror Quinton forsvinder, krakelerer Amaris verden. Myndighederne opgiver hurtigt deres eftersøgning, men det gør Amari ikke.

I sin søgen efter ham føres hun til en mystisk skole, som hun kun kan få adgang til ved at bestå en svær optagelsesprøve fuld af magi.

Amari må samle al sin styrke, for der er mange, der kæmper om pladserne på den prestigefyldte skole – forskellen er bare, at de alle sammen besidder et magisk talent, og det gør Amari ikke. Eller gør hun?

Fra ca. 12 år

LÆS OGSÅ: Magiske Amari vil tage verden med storm i ny storslået fantasy-serie

Du kan købe Amari og Nattens Brødre online eller i din nærmeste boghandel.


Om forfatteren

B.B. Alston bor i South Carolina, USA. Amari og Nattens Brødre er hans debut.

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.