Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Fantasy og dystopi

Jeg blev opslugt fra første side. Børneanmelderne om Amari og Nattens Brødre

Jeg blev opslugt fra første side. Børneanmelderne om Amari og Nattens Brødre

Amari og Nattens Brødre har allerede taget forlagsverdenen med storm – men hvad siger børnene? Vi har spurgt seks børneanmeldere, hvad de synes om den nye fantasytrilogi.


B.B. Alston har skabt et magisk univers i den nye fantasytrilogi om Amari, hvor hemmelige agenter kæmper mod onde magikere. Det er hæsblæsende og spændingsfyldt, men det er i lige så høj grad en historie om at finde sig selv.

Vi har spurgt en håndfuld testlæsere, hvad de synes om bogen – her er deres dom,

“Jeg blev opslugt af Amari og Nattens Brødre fra første side”

Historien bevæger sig lidt i det samme univers som bøger som Harry Potter, men er alligevel helt sin egen. Mest fordi bogens hovedperson Amari er en pige, men især også fordi hun kommer fra en fattig baggrund og er farvet. Det er nyt og rigtig positivt.

Virkelige problemer som fattigdom, mobning og racisme fylder også på en anden måde i bogen og derfor bliver fortællingen mere genkendelig og noget man kan spejle sig i. At det veksler på den måde er rigtig fedt, fordi der nærmest er to historier i en. Både en kamp mellem det onde og gode og en kamp med hverdagsproblemer, som man selv kender.

LÆS OGSÅ: Du har aldrig mødt Amari. Og det er netop derfor, hun findes!

Det er nok også det, jeg synes, er det bedste ved bogen. At man bliver opslugt af den magiske verden og Amaris søgen efter sin bror, men samtidig også læser om en pige med problemer, der kunne være ens egne.

Jeg giver bogen 6 ud af 6 stjerner – og kan varmt anbefale andre at læse den.

Sigrid, 12 år

“Jeg kan godt lide den, fordi den er lidt anderledes”

Tit i bøger er det for nemt for hovedpersonen at klare det, de skal. For Amari er det ikke nemt, men hun giver ikke op, og det kan jeg godt lide.

Jeg vil beskrive bogen som anderledes, uforudsigelig, og at den sætter fokus på forskellen mellem rig og fattig, mørk og lys.

Heg giver bogen 5,5 af 6 stjerner

Isabella, 10 år

“Det bedste ved bogen er, at den er så uforudsigelig”

Jeg kan godt lide bogen, fordi den er uforudsigelig. Da jeg prøvede at gætte, hvad der skete, så tog jeg hele tiden fejl. Og så er den godt skrevet, synes jeg.

Det, jeg bedst kan lide ved Amari, er, at hun er modig og sej, fordi hun tør meget. Jeg kan godt lide, at hun ikke giver op.

Jeg giver bogen 4 ud af 6 stjerner.

Noah, 12 år

“Der sker ting, man ikke havde forestillet sig”

Jeg troede, at bogen fandt sted i en helt normal verden bogen, men det er en verden for overnaturlig ting, fordi der findes specielle evner og kræfter, hvilket gør bogen utrolig spændende.

Jeg vil anbefale Amari og Nattens Brødre til dem, der godt kan lide at læse bøger, hvor der er overnaturlige verdener og overnaturlige væsner, fordi der er spænding i hele bogen, og der sker ting, man ikke havde forestillet sig.

Jeg giver bogen 6 ud af 6 stjerner.

Josefine, 13 år

“Spændende, god og uforudsigelig”

Jeg synes, den er rigtig god, selvom man lige skulle i gang med den.

Amari udvikler sig. Det er interessant, at hun starter med at have det skidt, så går det bedre, og så går det bare ad helvedes til igen.

LÆS OGSÅ: Ny favorit til fantasylæsere. Smuglæs i Amari og Nattens Brødre

Amari er viljefast, og jeg kan godt lide at se, at hun klarer det.

Jeg giver bogen 5 ud af 6 stjerner.

Fanny, 9 år

“Jeg synes, den er god, fordi der sker ting, man ikke regner med”

Den her bog er ikke forudsigelig, der er overraskelse, og jeg kan godt lide den måde, den er skrevet på.

Amari er viljefast, hun har ikke nemt ved alting, men hun klarer sig igennem det alligevel. Hvis der fx kommer tre dæmoner, så er hun bare klar til at kæmpe – hun giver ikke op!

Jeg giver bogen 4,5 ud af 6 stjerner.

Julie, 10 årB.B. Alston: Amari (2) – Amari og det magiske spil

Jeg blev opslugt fra første side. Børneanmelderne om Amari og Nattens Brødre

Amari (2) – Amari og det magiske spil er andet bind i den magiske historie om Amari, der kæmper for verden og mod fordomme!

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser, hvor hun skal lære alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men det går op for hende, at hun selv er et af disse ‘mystiske væsener’, som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil besidde.

Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. Men der er en underverden, der har lagt planer – og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Amari (2) – Amari og det magiske spil online eller i din nærmeste boghandel.
B.B. Alston: Amari og Nattens Brødre

Amari and the night brothers, b.b. alston, middle grade, børnebog, fantasy

Amari er en sort, fattig pige, bosat i byens hårde kvarter. Hun elsker sin lille familie og finder styrke i deres sammenhold. Men da hendes bror Quinton forsvinder, krakelerer Amaris verden. Myndighederne opgiver hurtigt deres eftersøgning, men det gør Amari ikke.

I sin søgen efter ham føres hun til en mystisk skole, som hun kun kan få adgang til ved at bestå en svær optagelsesprøve fuld af magi.

Amari må samle al sin styrke, for der er mange, der kæmper om pladserne på den prestigefyldte skole – forskellen er bare, at de alle sammen besidder et magisk talent, og det gør Amari ikke. Eller gør hun?

Fra ca. 12 år

LÆS OGSÅ: Magiske Amari vil tage verden med storm i ny storslået fantasy-serie

Du kan købe Amari og Nattens Brødre online eller i din nærmeste boghandel.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.