Børnebøger Bøger til godnatlæsning Inspirationslister og guides

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Godnatlæsning for de ældre børn betyder mere handling og mere viden – og rigtig ofte betyder det humor, som mor og far også kan få et godt grin ud af.

Vi har samlet en perlerække af gode bøger med fine budskaber. Og i langt de fleste tilfælde kan man til tider overlade oplæsningen til børnene.

Se 10 gode bøger til godnatlæsning for de 9-10 årige:

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien er første bog i en fantasytrilogi inspireret af afro-amerikansk historie.

Alt, hvad Nic Blake ønsker sig, er at være en stærk Mester ligesom sin far. Men inden det lykkes hende at overtale ham til at lære hende magi, sender en række chokerende hændelser Nic og hendes venner ud på en jagt efter et mystisk magisk våben. Våbnet skal bruges til at redde Nics far fra at komme i fængsel for en forbrydelse, hun er sikker på, han ikke har begået. Fra ca. 9 år.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Nic Blake og de Usædvanlige (1) – Mesterprofetien online, eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jacksonb og den sidste olymper

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Gennem et helt år har halvblodsbørnene forberedt sig til den endelige kamp med titanerne, vel vidende at chancerne for at vinde er skræmmende små. Kronos’ hær er stærkere end nogensinde før, og med hver halvgud og gud, som den onde titan rekrutterer, vokser hans magt.

Mens olymperne kæmper for at få kontrol over monsteret Typhon, som Kronos har sendt tværs over USA med retning mod New York, påbegynder Kronos sin fremrykning mod gudernes bolig, Olympen. Det er op til Percy Jackson og en lille hær af unge halvguder at stoppe Tidens Herre og hans dødsensfarlige hjælpere …

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (5) og den sidste Olymper online, f.eks. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Jas & Mika – Kærlighed ved første klik

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Jasmin og Mika møder hinanden og bliver stormende forelskede, men Mika bor i København og Jasmin bor på Bornholm. Det er svært med distancen, og der er en anden pige, som også er vild med Mika. Hun forsøger at sabotere deres kærlighed. Vil det lykkes Jasmin og Mika at blive rigtige kærester?

Jas & Mika – Kærlighed ved første klik er en sjov og romantisk bog, som er inspireret af den ægte kærlighedshistorie mellem Jasmin Lind Schultz og Mika Schultz, som er kendt fra deres populære youtube-kanal og deres instagram- og TikTok-profiler. 

Fra ca. 10 år.  

Du kan købe Jas & Mika – Kærlighed ved første klik online eller i din nærmeste boghandel.
Lucas O´kult & den store stygge musical

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Lucas har svært ved at falde til i Kvæhlstrup, så i et forsøg på at få nye venner, melder han  sig til skolens musical i et forsøg på at få nye venner. Lucas har bare lige glemt, at han lider af galoperende sceneskræk.

Samtidig sker det nogle meget besynderlige ting: Et lig forsvinder fra byens kirkegård, deres nye musicallærer begynder at opføre sig helt vanvittigt, og hvorfor hænger computernørderne og de seje gymnasiepigerne pludselig ud sammen? Lucas bliver nødt til at overvinde sin sceneskræk, hvis han skal nå at løse mysteriet, inden den store premiereaften.   

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Lucas O’Kult og den store stygge musical online i din nærmeste boghandel.
Amari og det magiske spil

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Amari (2) – Amari og det magiske spil er andet bind i den magiske historie om Amari, der kæmper for verden og mod fordomme!

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser, hvor hun skal lære alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men det går op for hende, at hun selv er et af disse ‘mystiske væsener’, som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil besidde.

Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. Men der er en underverden, der har lagt planer – og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Amari (2) – Amari og det magiske spil online eller i din nærmeste boghandel.
Tro på det, Theo

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Tro på det, Theo er en roman om at finde ud af, at man er god nok, som den man er – også selvom man bor i det gule højhus.

Da drengen Theo en dag får en magisk bog af den gamle dame i opgangen, bliver han klar over, at alt han skriver i den, bliver til virkelighed. Endelig kan han få noget federe tøj, et bedre sted at bo, og hvis han lige arrangerer den fedeste fest, kan det jo være, at Sandra fra klassen dukker op.

Theo er klar til et helt nyt liv, og alt går efter planen. Han bliver en anden dreng og er slet ikke til at kende. Ikke engang hans allerbedste ven Holger fra opgangen kan kende ham. Men hvad er så vigtigst? Sandra fra klassen eller Holger fra opgangen?

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Tro på det, Theo online, eller i din nærmeste boghandel.
Petras dagbog – drama, drama (og mere) drama

Annegerd Lerche Kristiansen, Petras dagbog - drama, drama (og mere) drama

Petra har en stor drøm: hun vil have hovedrollen i det teaterstykke, som skolen sætter op og wush, så er det væk fra den kedelige by, Vesterkøbing, hun bor i.

Ud i verden og være berømt skuespiller, blive veninder med andre skuespillere og måske endda blive kæreste med en af dem. Det søde liv.

Men alt for mange ting sker i Vesterkøbing. En dum veninde forsvinder, og en ny dukker op. Og så er der en sød dreng på teateret. Måske kan Vesterkøbing også et eller andet. 

God fra omkring 9 år

Du kan købe Petras dagbog – drama, drama (og mere) drama online eller i din nærmeste boghandel.
Skræk – et plettet mareridt

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

13-årige Delia elsker alt, der har med mode og makeup at gøre. Hun bruger timer på at tage den perfekte selfie, og hendes største ønske er at blive venner med de smarte piger på sin nye skole. Men det er svært at følge med moden, når man ikke har penge til det hele. 

Så da Delia finder en smuk, kasseret pelsfrakke bag et modehus, tager hun den med. Hurtigt opdager hun, at frakken på magisk vis forvandler hende. Hun bliver smukkere, mere selvsikker og de populære piger begynder at bemærke hende. Endelig er hendes liv perfekt. 

Lige indtil frakkens oprindelige ejer, Cruella de Vil, dukker op. Hun vil have sin pels tilbage, og Delia må hurtigt finde en måde at slippe af med den forbandende frakke og dens ejer, før den ændrer hendes skæbne for altid. Skønhed er nemlig aldrig prisen værd … 

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Skræk – Et plettet mareridt online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? og andre gode klimaspørgsmål fra børn

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Jo mere vi ved, jo bedre er vi rustet. Det er mantraet i denne nye, optimistiske klimabog, der møder børn i øjenhøjde og svarer på de store og vigtige spørgsmål, som mange børn går rundt og tænker på.

Klimajournalist Nina Bendixen og børnepsykolog Margrethe Brun Hansen hjælper os med at forstå, at Jorden og naturen faktisk er ret seje og har kunnet overleve nogle vilde ting, og at der er mange gode klimatiltag i gang, som kan hjælpe os.

Bogen er illustreret af Bjørn Nørbo Andersen.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? online eller i din nærmeste boghandel.
Utrolige os

Her er 10 gode bøger til godnatlæsning for 9-10 år

Hararis Sapiens til børn! En smuk, spændende og fantastisk fortælling fra en af verdens bedste formidlere af menneskets historie!

Vil du gerne vide mere om, hvor vi kommer fra? Og hvad mennesket er for en størrelse?

I et enkelt sprog og med flotte farvelagte illustrationer på alle opslag fører den verdensberømte forfatter Yuval Noah Harari os fra mennesket tidlige primitive start på sletterne frem til vores travle byliv og udnyttelse af planeten Jorden.

Harari gør vores historie levende, og de skønne illustrationer og tidslinjer giver hans fortælling liv, og læseren får lyst til at dykke ned i de menneskets fantastiske bedrifter – på godt og ondt.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Utrolige os – Sådan overtog mennesket verden online eller i din nærmeste boghandel.

godnatlæsning 10-12 årige

Elsker dit barn fantasy? Se her 8 gode fantasybøger til børn fra 8 år