Godnatlæsning for de ældre børn betyder mere handling og mere viden – og rigtig ofte betyder det humor, som mor og far også kan få et godt grin ud af.

Vi har samlet en perlerække af sjove bøger med fine budskaber. Og i langt de fleste tilfælde kan man til tider overlade oplæsningen til børnene.

Grydeklar – Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne

Grydeklar

Grydeklar er en samling gakkede, bizarre og platte historier, der kalder på grin.

Hør historier om verdens kedeligste dreng, pigen, der fandt en statsminister i baghaven og forklaringen på, hvorfor man i virkeligheden prutter.

Godnathistorier med grinegaranti fortalt af nogle af Danmarks sjoveste forfattere.

Fra ca. 6 år 
Kan købes her

Hundemand 1

Forfatteren til den populære serie om Kaptajn Underhyler har skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige.

Da politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer til skade på jobbet, ændrer helt nyskabende kirurgi verdenshistorien for altid og frembringer HUNDEMAND. Med et hundehoved og en menneskekrop er denne modige helt klar til at kæmpe for retfærdighed. Men kan han holde sin natur under kontrol, når pligten kalder?

Fra ca. 8 år
Køb den her

Verdens vildeste børn

En inspirerende bog om børn, der har forandret og forbedret verden. Mozart skrev symfonier som barn. Messi fik som dreng at vide, at han aldrig kom til at spille fodbold, og Greta Thunberg får børn fra hele verden til at pjække fra skole for at få politikerne til at gøre noget for klimaet. Læs, hvordan disse og andre børn har forandret, forbedret og kæmpet for, at vores verden kunne blive et bedre sted inden for musik, opfindelse, sport, sociale medier, aktivisme, kunst og litteratur.

Fra ca. 8 år
Køb den her

Sebastians store quiz om dyr

Sebastian store quiz om dyr

Er det løven, krokodillen eller den indiske kobra, der dræber flest mennesker?

Det er bare ét af de 1000 spørgsmål, som Sebastian Klein, Danmarks største dyrenørd, stiller i denne bog.

Der er i alt 100 kategorier, og Sebastian giver dig uddybende svar, så du også bliver klogere, imens du runder dagen af med en dyrequiz.

Fra ca. 6 år.
Køb den her

Valhalla: Den samlede saga 1

Man kan sagtens læse Valhalla, når man er 9-10 år. Valhalla er blevet en institution i dansk litteratur og genfortæller myterne fra nordisk mytologi. Tegneserien er imidlertid også et eventyr i sig selv.

I dette bind kan du blandt andet læse om, hvordan det hele begyndte, hvordan guderne kom til at se ud, som de gør, og hvor Quark kommer fra.

Fra ca 9 år.
Køb den her


Selma-bøgerne

Serien Selma er historier om en pige, der både kan være irriterende og tarvelig, men også sød.

Hun kæmper med de samme problemer, som alle andre, men hun gider ikke altid være et offer. Selvom det koster på venskaber og popularitet.

En god bog der sætter mange samtaler i gang, når dagen skal rundes af.

Fra ca. 10 år
Køb bøgerne her

Mogens og Mahdi

Mogens og Mahdi er historien om to drenge, som ikke har en skid til fælles, bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være seje og rige.

Bogen er en tegneserie med 10 historier, som er både er sjove, forunderlige og måske også lidt underlige…

Skrevet for de 9-13-årige og fuld af humor og geniale drengestreger, der vil være til glæde og grin for mange flere.

Fra ca. 9 år
Køb den her