Aktuelt Camilla Grebe Krimi Populære krimier Skønlitteratur Svenske krimier

Camilla Grebe vinder Glasnøglen for anden gang på tre år

Camilla Grebe vinder Glasnøglen for anden gang på tre år

Den svenske krimiforfatter Camilla Grebe vinder Glasnøglen for årets bedste skandinaviske krimi med Skyggejægeren.

Camilla Grebe vinder Glasnøglen 2020 for sin krimi Skyggejægeren. Det er anden gang på tre år, at hun får tildelt Det Skandinaviske Kriminalselskabets prestigefyldte pris. I 2018 vandt hun første gang Glasnøglen for sin krimi Husdyret.

Det Skandinaviske Kriminalselskab skriver i deres begrundelse for valget af Skyggejægeren til Glasnøglen 2020:

Skyggejægeren begynder med et mord i 1944. Derpå følger en fængslende og spændende efterforskning, der fortsætter helt op til i dag. Samtidig får vi indsigt i kvindelige politibetjentes arbejdsvilkår gennem tiden. Grebe bruger dygtigt de klassiske ingredienser i kriminalromanen og skaber noget, der helt er hendes eget, og som ender utrolig uventet.”

LÆS OGSÅ: Camilla Grebe om Skyggejægeren: Man frygtede, at kvindelige betjente ville få mænd til at køre i grøften

Camilla Grebe er den tredje forfatter, der har vundet Glasnøglen to gange. Islændingen Arnaldur Indriðason og den verdensberømte Stig Larsson er de eneste to andre, der har opnået det.

“Grebe bruger dygtigt de klassiske ingredienser i kriminalromanen og skaber noget, der helt er hendes eget, og som ender utrolig uventet.”

– Det Skandinaviske Kriminalselskab om Skyggejægeren

“Jeg er virkelig beæret og glad for at modtage prisen igen. Det er fantastisk at få lov at dele den ære at være en af de tre forfattere, der har modtaget prisen to gange,” siger Camilla Grebe.

Grebe løfter den svenske krimiarv

Med en uddannelse som civiløkonom og stifter af flere virksomheder lå det ellers ikke i kortene, at Camilla Grebe skulle løfte arven fra svenske krimiforfattere som Stieg Larsson, Håkan Nesser og Liza Marklund.

LÆS OGSÅ: Hun forlod direktørjob for at blive krimiforfatter. Kom tæt på prisvindende Camilla Grebe

Ikke desto mindre har den svenske forfatter imponeret både læsere og anmeldere med sine psykologiske og samfundsrelevante krimier. Siden Camilla Grebe debuterede med Når isen brister i 2016, har hendes bøger toppet bestsellerlisterne og er blevet solgt til udgivelse i mere end 20 lande.

Politikvinder jagter seriemorder

Skyggejægeren er først og fremmest en spændende krimi, men det er også historien om, hvordan kvinder har måttet kæmpe for at få en plads på arbejdsmarkedet. Jeg går op i, at der er et ekstra lag i mine krimier, der fortæller noget om vores samtid,” siger Camilla Grebe, der tidligere har skrevet om fremmedhad og sociale medier.

LÆS OGSÅ: Åndeløst spændende krimi om grænseløs adfærd på de sociale medier. Smuglæs i Camilla Grebes Dvale

“Jeg går op i, at der er et ekstra lag i mine krimier, der fortæller noget om vores samtid.”

I Skyggejægeren følger vi tre kvindelige politibetjentes jagt på en bestialsk seriemorder: Britt-Marie i 1970’erne, Hanne i 1980’erne og Malin i dag. En seriemorder, der gang på gang myrder enlige kvinder og sømmer dem fast til gulvet for øjnene af deres børn. Samtidig må bogens hovedpersoner kæmpe for at blive accepteret i politiverdenen, hvor mange af deres mandlige kolleger ønsker dem langt væk.Camilla Grebe: Skyggejægeren

Camilla Grebe
Skyggejægeren

Vinder af Skandinaviens største krimipris GLASNØGLEN 2020.

Skyggejægeren er en elegant, nervepirrende og velkonstrueret krimi, der samtidig er en skildring af kvindelige politibetjentes vilkår gennem tiden.

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

Skyggejægeren er fjerde selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.