Kategori: Anna Juul

Anna Juul
Anna Juul. Foto af Fryd Frydendahl.

Anna Juul, f. 1992, er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og har arbejdet med radio, tv og bøger. Hun har bl.a. været forfatter på programmet Den Korte Radioavis på Radio24syv. I 2019 debuterede hun med digtromanen Jeg bruger min krop som et møbel under aliasset Veronika Katinka Martzen. Anna Juul har skrevet og spillet hovedrollen i tv-serien Min Kamp, der handler om samme karakter, og hun står bag serien Fantomforhold. I 2022 udgav hun romanen Penge & Bacon. Superskurk, som udkom 2023, er hendes anden bog i eget navn.

bedste bøger

Anna Juuls roman Penge & Bacon er en sorthumoristisk roman om ensomhed, kedsomhed og tilværelsens øvrige ulidelige halløj. Det var en opgave, Anna Juul gav sig selv under anden corona-nedlukning i 2021. Hun ville skrive en underholdende pageturner om kedsomhed.

”Jeg ville undersøge, hvad der sker, når man ikke har andet end bare hinanden. Kan man virkelig leve af kærlighed, kildevand og en grøntsagskasse fra Aarstiderne, som hovedsaligt indeholder agurker?” fortæller Anna Juul, og fortsætter:

“Hele den setting var på en gang meget genkendelig, fordi landet jo var lukket ned, og lidt fremmed fordi jeg selvfølgelig har strammet skruen og lagt pres på ved at gøre nedlukningen mere drastisk og true hovedkaraktererne med, at den ville være helt uden bagkant,” fortæller Anna Juul.

Pressen skrev om Penge & Bacon:

“En gakket, morsom og uhyggelig roman” – Politiken

“En vildt underholdende bog om kedsomhed” – Information

“Der masser af humor i denne absurde roman” – Fyens Stiftstidende

“Anna Juul er en satirisk master-mind” – Femina

Om romanen Superskurk, fortæller Anna Juul:

”Jeg har skrevet Superskurk, fordi jeg synes, den manglede. Det kunne jo være, fordi jeg synes, min egen fortælling er så vigtig”, fortæller Anna Juul og fortsætter:

”Jeg har selv haft lyst til at læse en bog som indeholder alle mulige forskellige ting og dele af livet. Både de mørke og de lyse. Bare fordi man er psykisk syg, så behøver man ikke se ud på en bestemt måde eller være på en bestemt måde, og man kan godt grine, mens man er dybt ulykkelig.”

Pressen skrev om Superskurk:

“Et skarpsindigt spiddende, stramt komponeret værk .. Pumpende, ungdommeligt cool sprog … en af 2023’s vigtigste bøger .. Et stykke legende, originalt genreomvæltende litteratur i sin egen ret” – Kristeligt Dagblad

“Jeg er helt oppe at køre over, hvor friskt og direkte stemmen i romanen taler til mig” – Politiken

“Juul bruger sig selv fuldstændigt nådesløst” – Ekstra Bladet

“Proppet med sproglige guldkorn” – Femina

“Sådan en bog, man bare har lyst til at citere fra i ét væk .. Hjerteskærende og (grotesk nok) virkelig underholdende .. Fortalt med et kæmpe sprogligt overskud” – Litteratursiden.dk. Læs anmeldelsen af Superskurk her.