Kategori: Alex Schulman

Alex Schulman (f. 1976) er forfatter, journalist og laver en af Sveriges mest populære podcasts.
På dansk har man indtil nu kunnet læse romanerne
Overleverne og Malma Station samt de to autofiktive værker Glem mig og Brænd alle mine breve. I 2022 blev Brænd alle mine breve filmatiseret.

Alex Schulman
Alex Schulman. Foto af Martin Cederblad.
bedste bøger

Alex Schulman bevæger og begejstrer de danske læsere med sine knugende fortællinger, der afdækker familietraumer og altid søger tilbage til minder om barndommen.

I sine romaner skriver Alex Schulman sig ind i de intime rum, der findes mellem børn og forældre. Han kredser om de oplevelser, der sætter spor i en barndom, om relationer mellem ensomme børn og uformående voksne og om de sårede følelser, der kan kaste skygger over et menneske gennem et helt liv.

Udover at skrive romaner står Alex Schulman også bag en af Sveriges mest populære podcasts, ”Alex & Sigges podcast”, sammen med vennen Sigge Eklund. Alex Schulman er født ind i en familie, der tæller både store kultur- og tv-personligheder. I hjemlandet Sverige har hans bøger i de sidste mange år været imødesete udgivelser og har ligget højt på de svenske bestsellerlister.

I Danmark kender vi ham som forfatter til romanerne Overleverne og Malma Station samt de to autofiktive bøger Glem mig og Brænd alle mine breve. Og kender ham gør flere og flere, fordi han er en af de forfattere, hvis bøger man ikke kan læse uden at blive berørt, og som mange anbefaler videre til andre læsere. Derudover er hans bøger ofte på listerne over årets bedst anmeldte bøger i medierne.