Alex Schulman Fiktion Skønlitteratur

Den anmelderroste Alex Schulman er aktuel med ny roman Malma Station

alex schulman malma station

I den nye roman Malma station kredser den svenske forfatter Alex Schulman atter om børn og forældre og de smertepunkter, der definerer et menneske og en familie.

Alex Schulman er forfatteren bag Overleverne og de autofiktive bøger Glem mig og Brænd alle mine breve. De anmelderroste romaner kredser om familie, minder og ofte dybt personligt stof. Nu er Alex Schulman aktuel med romanen Malma Station.

I Malma Station rejser fem mennesker gennem Sverige med tog: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.

De rejser alle mod Malma station og ved ikke, at det, der sker på endestationen, kan forandre forståelsen af deres liv.

LÆS OGSÅ: Hvordan en kikset samtale blev til en international sensation. Mød svenske Alex Schulman.

Historien fortælles af flere personer og springer i tid, men som romanen skrider frem, forbindes de fortællende stemmer med hinanden. 

Ligesom i sine foregående bøger, så skriver Alex Schulman sig ind i de intime rum, der findes mellem børn og forældre. Han kredser om de oplevelser, der sætter spor i en barndom, om relationer mellem ensomme børn og uformående voksne og om de sårede følelser, der kan kaste skygger over et menneske gennem et helt liv. 

Svenske Alex Schulman skriver uforglemmelige og rørende romaner om livets skrøbeligheder, familietraumer og menneskelige skæbner. Den nye roman Malma Station er ingen undtagelse.

LÆS OGSÅ: Alex Schulman om romanen Brænd alle mine breve: Min mormor var tavs i 60 år. Jeg ville gerne give hende en stemme.

Alex Schulman: Malma Station

Alex Schulmans nye roman Malma station udspiller sig på et tog. Fem personer er på rejse gennem Sverige: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter, og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.

De rejser alle mod Malma station, og hverken de eller læseren ved, hvordan deres skæbner hænger sammen. De ved heller ikke, at det der sker på endestationen vil ændre deres liv for evigt. Malma station er en bevægende fortælling om hemmeligheder og nedarvede familietraumer på tværs af generationer – og om jagten på sandheden, der kan forandre alt.

Du kan købe Malma station af Alex Schulman online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 23. februar.

Flere romaner af Alex Schulman

Brænd alle mine breve

brænd alle mine breve, alex schulman

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En fænomenalt god bog” – JYLLANDS-POSTEN

“Fremragende … helt suverænt udført” – WEEKENDAVISENAlex, som er forfatter og far til tre, indser efter mange års opslidende skænderier, at han bærer rundt på en enorm vrede. Hans underliggende mørke skræmmer hans hustru og børn, og han tager på en rejse for at finde roden til vreden, og granske sin amiliehistorie.

Kan vreden nedarves gennem generationer? I sin søgen på svar rettes fokus mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe, og ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag folder en tragisk fortælling om forbudt kærlighed og jalousi sig ud.

Brænd alle mine breve er en medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.

Du kan købe Brænd alle mine breve online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Glem mig

Alex Schulman, Glem mig

Glem mig er en anmelderrost fortælling om en søns komplicerede relation til sin alkoholiserede mor.

Som voksen forsøger Alex Schulman at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik, for han ønsker sin mor tilbage.

I et forsøg på at forstå hvad der gik galt i deres relation, kigger Alex Schulman tilbage på sin barndom.

Læserne kommer helt tæt på forfatteren, og får indblik i Schulmans længsel efter at reparere forholdet til sin mor – og i den smerte det har været at vokse op med en alkoholiseret mor.

Du kan købe Glem mig online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Jeg ved, der findes en tid, hvor min mor ikke drak, hvor hun elskede mig. Alex Schulman om sin prisvindende bog Glem mig

Overleverne

♥️♥️♥️♥️♥️♥️ “En fantastisk bog. Ubarmhjertig, øm og overraskende” – Femina

★★★★★ “Løfter sig højt, højt op over det meste” – Jyllands-Posten

♥️♥️♥️♥️♥️ – Politiken

For første gang i 20 år er tre brødre kørt sammen op til den ødegård i Sverige, hvor de har tilbragt alle deres barndoms somre. Med sig har de deres mors aske, som de har planlagt at sprede ved stedet.

Sidst de besøgte stedet skete der noget, der resulterede i, at de aldrig tog tilbage til ødegården. Noget de aldrig har talt om, og som de tre brødre opdager, at de har meget forskellige erindringer om.

Overleverne er en rørende og foruroligende roman om at forstå sin familie og om at genopleve sin barndom og de hændelser, man er præget af.

Du kan købe Overleverne online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.