Den populære svenske forfatter Alex Schulman har længe været et kendt navn i sit hjemland, men i de seneste år har han også indtaget det danske marked i stor stil. Men hvem er Alex Schulman egentlig? For Schulman skriver rørende og ærligt om livets smerteligste afkroge, og det er der en helt særlig grund til.
Alex Schulman er født i Sverige og har en bemærkelsesværdig familiehistorie med rødder i den svenske kulturs højborg. Han er søn af journalist Allan Schulman og tv-vært Lisette Schulman, og så er han bror til mediepersonligheden Calle Schulman. Også morfaren, Sven Stolpe, var et kendt ansigt på den svenske kulturscene som forfatter og litteraturkritiker.
Foruden selv at være forfatter, har Alex Schulman arbejdet som journalist, dramatiker og tv-vært, og så er han også vært på en af Sveriges største podcasts ”Alex og Sigge” sammen med makkeren Sigge Eklund.
LÆS OGSÅ: Alex Schulman er altid på børnenes side. Portræt af den svenske forfatter, der begejstrer danskerne
Drømmen om at fortælle historier
At skrive og fortælle historier har altid været Alex’ helt store drøm. I et interview fra 2021 med Louisiana Channel fortæller Schulman, at litteraturen på en måde har reddet ham. Han beskriver, at han som lille ikke havde særligt mange venner og oplevede stor ensomhed, men at han følte sig grebet af de litterære verdener, han trådte ind i.
Alex gik i skole med en bog i hånden og læste ved hver lejlighed, han kunne. At kunne fortælle en god historie fangede og optog ham, og han begyndte at øve sig på at skrive historier og digte allerede som 10-årig. I dag læser han stadig for at perfektionere evnen til at fortælle historier, og søger konstant at lære mere og dygtiggøre sig i netop ’story telling’.
Morfaren Sven Stolpe var en stor litterær inspiration og støtte for Schulman allerede tidligt i Alex’ liv. Som 11-årig begyndte Alex at sende digte og små historier morfarens vej, og den garvede litteraturkritiker gav barnebarnet stor anerkendelse og opfordrede ham til at forfølge forfatterdrømmen.
LÆS OGSÅ: Hvordan en kikset samtale blev til en international sensation. Mød svenske Alex Schulman.
I en alder af 20 havde Alex allerede skrevet to færdige romaner, han gerne ville have udgivet, men efter en række afvisninger fra forskellige forlag, startede han i stedet en blog. Her bloggede han om sine historier, hvilket fik så stor succes, at bloggen i 2006 var Skandinaviens største blog.
Det satte skub i forlagene, og i 2009 debuterede Alex Schulman med den selvbiografiske bog Skynda att älska. Siden har han skrevet 5 bøger, hvoraf 4 indtil nu er oversat til dansk, men til november udgives netop Skynd dig at elske på dansk.
Ærlighed er vigtigt for Alex Schulman
I interviewet med Louisiana fortæller Alex, at enhver forfatter er nødt til at skrive fra et sandt sted. Det behøver ikke at betyde, at alt der skrives om har fundet sted i virkeligheden, men det betyder, at noget i alle historier er nødt til at udspringe fra forfatterens eget liv.
For Schulman handler det om at være autentisk i sin skrivning og at skrive derfra, hvor det gør ondt. Især sidstnævnte er tydeligt i Schulmans egne bøger, der alle – såvel de selvbiografiske som de fiktive – indeholder elementer om oplevede følelser fra forfatterens egen sandhed – og barndom.
LÆS OGSÅ: “Den her bog er den mest sande, jeg har skrevet.” Interview med Alex Schulman om romanen Malma station
Et de helt centrale temaer i Alex Schulmans forfatterskab er netop barndommen. Hans bøger trækker på oplevelser fra en traumatiserende barndom fuld af alkohol og svigt. Faktisk så meget, at tre ud af fem af Alex Schulmans bøger er selvbiografiske værker, der hver især handler om henholdsvis forholdet til moren, til morfaren og til faren.
Vores forslag til den rækkefølge, de tre selvbiografiske bøger af Alex Schulman skal læses i:
Schulman skriver med stor psykologisk indsigt og hjerteskærende smukt om barndomstraumer, om sårede følelser mellem søskende, om familiære smertepunkter og om svigt, der trækker dybe spor gennem hele livet.
For at få det bedste overblik over hans forfatterskab, og de komplekse følelser det bygger på, anbefaler vi at læse hans bøger i følgende rækkefølge:
Start med Glem mig, der handler om Alex’ relation til sin mor
Alex’ mor, Lisette Schulman, var alkoholiker, og afhængigheden af alkohol vandt i hverdagen over kærligheden til hendes børn. I den selvbiografiske Glem mig dykker Schulman ned i de smertelige erindringer om morens misbrug og skitserer et billede af en ung drengs hverdag som medafhængig. Den unge Alexander sørger for at morens glas altid er fyldt, for selvom han frygter, at hun drikker, frygter han hende endnu mere, når hun ikke drikker.
I Glem mig beskriver Alex Schulman stærkt den dobbelthed og balancegang, han som barn gennemlevede for at sikre, at morens humør blev holdt i vater. Belastningen af en konstant omskiftelig stemning og morens utilregnelighed slog rødder i Schulman som et kropsligt traume, og er noget han gentagne gange besøger i sit forfatterskab.
I interviewet fra Louisiana Channel har Schulman udtalt, at han igennem sin skrivning forsøger at tilgive hende: ”Det handler altid om at tilgive hende. Og det gør jeg altid. Det er mærkeligt, for jeg havde en mor, som jeg ikke syntes fortjente at blive tilgivet – og hun spurgte mig heller aldrig om det – men i fiktionens verden, tilgiver jeg hende hele tiden.”
Læs et uddrag af Glem mig her.
Fortsat læsningen med Brænd alle mine breve, der centrerer sig om Alex’ morfar
Også relationen og forholdet til morfaren var dramatisk. For selvom Sven Stolpe støttede Alex’ karriere som ung, lærer Alex Schulman som voksen et mere nuanceret billede af morfaren at kende. I Brænd alle mine breve afdækker Schulman historien om et trekantsdrama mellem morfaren, mormoren og Olof Lagercrantz – en mand, mormoren møder og bliver stormende forelsket i.
Det bliver et skæbnesvangert møde, der har stærke konsekvenser for mormoren og morfarens forhold. Alex genlæser sin morfars forfatterskab og opdager en bitterhed og foragt, han ikke havde set før.
Brænd alle mine breve afslører morfarens smertepunkter og voldsomme vrede, der ifølge Schulman er katalysator for hele den familiære dysfunktion.
I et generationsperspektiv trækker Schulman tråde mellem morfarens liv og sit eget. Han afdækker hvordan traumer nedarves fra generation til generation, og beskriver hvordan især morfarens vrede går i en lige linje gennem stamtræet ned til Alex.
Morfaren fremstilles som en narcissist, der tyranniserer folk omkring sig, og får børnene i romanen til at udvikle en oversensitiv opmærksomhed, når de er omkring ham. Ligesom med Glem mig har Schulmans arbejde med at skrive denne roman været terapeutisk for ham. Han søger gennem romanen at bryde den familiære destruktive adfærd og for at bryde mønstrene, må han først lære dem at kende.
Læs et uddrag af Brænd alle mine breve her.
Slut rejsen gennem følelsesregistret med Skynd dig at elske om Alex’ far
Til november udkommer Alex Schulmans debut fra 2009 endelig på dansk. Den hedder Skynd dig at elske, og denne gang er omdrejningspunktet forholdet til faren. Bogen er et ømt og kærlighedsfuldt portræt af at vokse op med en ældre far og om at miste ham, da Alex er 27 år.
Efter tabet af faren kæmper Alex med sine følelser og bliver god til at gemme dem bort. Han beskriver, hvordan han mister en del af sig selv, og som konsekvens glider længere og længere væk fra sine brødre og øvrige familie.
Læs et uddrag af Skynd dig at elske her.
Det virker altså til, at Alex Schulman i sin familiehistorik har en nærmest uudtømmelig brønd af stærke oplevelser, som han analytisk og tematisk omsætter til litterære mesterværker.
Han skriver fra det følsomme barns perspektiv, og han har gennem sin hårde opvækst udviklet et knivskarpt blik for de umiddelbare registreringer af omverdenen, børn observerer og bærer med sig.
Hos Lindhardt & Ringhof har vi udgivet fem bøger af Alex Schulmans, og vi har samlet dem herunder:
Genudgivelse af debuten fra 2009
Alex Schulman: Skynd dig at elske
Skøn roman af bestsellerforfatteren Alex Schulman.
Allerede som barn tænker Alex over, at hans far ikke tumler med ham, som vennernes fædre gør. Og som ung voksen bekymrer han sig om, at faren står op om natten og risikerer at falde. Mere end en gang har Alex måttet slippe alt og øjeblikkeligt tage hjem og hjælpe sin far. Og i stedet for at tage til det årlige krebsegilde, forsøger de at vænne sig til at se hinanden på plejehjemmet til indsmuglet mad og whisky.
Allan Schulman gik bort i 2003, da Alex var 27 år og Allan 84. Efter begravelsen kæmper Alex med sine følelser, og han bliver god til at gemme dem bort, indtil det en dag bliver umuligt.
Skynd dig at elske er et ømt, vemodigt og kærligt portræt af en far.
Andre bøger fra Alex Schulman
Glem mig
Glem mig er en anmelderrost fortælling om en søns komplicerede relation til sin alkoholiserede mor.
Som voksen forsøger Alex Schulman at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik, for han ønsker sin mor tilbage.
I et forsøg på at forstå hvad der gik galt i deres relation, kigger Alex Schulman tilbage på sin barndom.
Læserne kommer helt tæt på forfatteren, og får indblik i Schulmans længsel efter at reparere forholdet til sin mor – og i den smerte det har været at vokse op med en alkoholiseret mor.
Brænd alle mine breve
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En fænomenalt god bog” – JYLLANDS-POSTEN
“Fremragende … helt suverænt udført” – WEEKENDAVISENAlex, som er forfatter og far til tre, indser efter mange års opslidende skænderier, at han bærer rundt på en enorm vrede. Hans underliggende mørke skræmmer hans hustru og børn, og han tager på en rejse for at finde roden til vreden, og granske sin amiliehistorie.
Kan vreden nedarves gennem generationer? I sin søgen på svar rettes fokus mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe, og ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag folder en tragisk fortælling om forbudt kærlighed og jalousi sig ud.
Brænd alle mine breve er en medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.
Overleverne
♥️♥️♥️♥️♥️♥️ “En fantastisk bog. Ubarmhjertig, øm og overraskende” – Femina
★★★★★ “Løfter sig højt, højt op over det meste” – Jyllands-Posten
♥️♥️♥️♥️♥️ – Politiken
For første gang i 20 år er tre brødre kørt sammen op til den ødegård i Sverige, hvor de har tilbragt alle deres barndoms somre. Med sig har de deres mors aske, som de har planlagt at sprede ved stedet.
Sidst de besøgte stedet skete der noget, der resulterede i, at de aldrig tog tilbage til ødegården. Noget de aldrig har talt om, og som de tre brødre opdager, at de har meget forskellige erindringer om.
Overleverne er en rørende og foruroligende roman om at forstå sin familie og om at genopleve sin barndom og de hændelser, man er præget af.
Malma Station
⭐️⭐️⭐️⭐️ “En roman, der rører én dybt. Med den forurettedes forståelse for barnets manglende tarv og et rasende greb om stoffet flår Schulman sig ind i sine læseres bevidsthed og kommer til, spår vi, at give varige mén.” – Berlingske
Alex Schulmans nye roman Malma station udspiller sig på et tog. Fem personer er på rejse gennem Sverige: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter, og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.
De rejser alle mod Malma station, og hverken de eller læseren ved, hvordan deres skæbner hænger sammen. De ved heller ikke, at det der sker på endestationen vil ændre deres liv for evigt. Malma station er en bevægende fortælling om hemmeligheder og nedarvede familietraumer på tværs af generationer – og om jagten på sandheden, der kan forandre alt.
Den populære svenske forfatter Alex Schulman har længe været et kendt navn i sit hjemland, men i de seneste år har han også indtaget det danske marked i stor stil. Men hvem er Alex Schulman egentlig? For Schulman skriver rørende og ærligt om livets smerteligste afkroge, og det er der en helt særlig grund til.
Alex Schulman er født i Sverige og har en bemærkelsesværdig familiehistorie med rødder i den svenske kulturs højborg. Han er søn af journalist Allan Schulman og tv-vært Lisette Schulman, og så er han bror til mediepersonligheden Calle Schulman. Også morfaren, Sven Stolpe, var et kendt ansigt på den svenske kulturscene som forfatter og litteraturkritiker.
Foruden selv at være forfatter, har Alex Schulman arbejdet som journalist, dramatiker og tv-vært, og så er han også vært på en af Sveriges største podcasts ”Alex og Sigge” sammen med makkeren Sigge Eklund.
LÆS OGSÅ: Alex Schulman er altid på børnenes side. Portræt af den svenske forfatter, der begejstrer danskerne
Drømmen om at fortælle historier
At skrive og fortælle historier har altid været Alex’ helt store drøm. I et interview fra 2021 med Louisiana Channel fortæller Schulman, at litteraturen på en måde har reddet ham. Han beskriver, at han som lille ikke havde særligt mange venner og oplevede stor ensomhed, men at han følte sig grebet af de litterære verdener, han trådte ind i.
Alex gik i skole med en bog i hånden og læste ved hver lejlighed, han kunne. At kunne fortælle en god historie fangede og optog ham, og han begyndte at øve sig på at skrive historier og digte allerede som 10-årig. I dag læser han stadig for at perfektionere evnen til at fortælle historier, og søger konstant at lære mere og dygtiggøre sig i netop ’story telling’.
Morfaren Sven Stolpe var en stor litterær inspiration og støtte for Schulman allerede tidligt i Alex’ liv. Som 11-årig begyndte Alex at sende digte og små historier morfarens vej, og den garvede litteraturkritiker gav barnebarnet stor anerkendelse og opfordrede ham til at forfølge forfatterdrømmen.
LÆS OGSÅ: Hvordan en kikset samtale blev til en international sensation. Mød svenske Alex Schulman.
I en alder af 20 havde Alex allerede skrevet to færdige romaner, han gerne ville have udgivet, men efter en række afvisninger fra forskellige forlag, startede han i stedet en blog. Her bloggede han om sine historier, hvilket fik så stor succes, at bloggen i 2006 var Skandinaviens største blog.
Det satte skub i forlagene, og i 2009 debuterede Alex Schulman med den selvbiografiske bog Skynda att älska. Siden har han skrevet 5 bøger, hvoraf 4 indtil nu er oversat til dansk, men til november udgives netop Skynd dig at elske på dansk.
Ærlighed er vigtigt for Alex Schulman
I interviewet med Louisiana fortæller Alex, at enhver forfatter er nødt til at skrive fra et sandt sted. Det behøver ikke at betyde, at alt der skrives om har fundet sted i virkeligheden, men det betyder, at noget i alle historier er nødt til at udspringe fra forfatterens eget liv.
For Schulman handler det om at være autentisk i sin skrivning og at skrive derfra, hvor det gør ondt. Især sidstnævnte er tydeligt i Schulmans egne bøger, der alle – såvel de selvbiografiske som de fiktive – indeholder elementer om oplevede følelser fra forfatterens egen sandhed – og barndom.
LÆS OGSÅ: “Den her bog er den mest sande, jeg har skrevet.” Interview med Alex Schulman om romanen Malma station
Et de helt centrale temaer i Alex Schulmans forfatterskab er netop barndommen. Hans bøger trækker på oplevelser fra en traumatiserende barndom fuld af alkohol og svigt. Faktisk så meget, at tre ud af fem af Alex Schulmans bøger er selvbiografiske værker, der hver især handler om henholdsvis forholdet til moren, til morfaren og til faren.
Vores forslag til den rækkefølge, de tre selvbiografiske bøger af Alex Schulman skal læses i:
Schulman skriver med stor psykologisk indsigt og hjerteskærende smukt om barndomstraumer, om sårede følelser mellem søskende, om familiære smertepunkter og om svigt, der trækker dybe spor gennem hele livet.
For at få det bedste overblik over hans forfatterskab, og de komplekse følelser det bygger på, anbefaler vi at læse hans bøger i følgende rækkefølge:
Start med Glem mig, der handler om Alex’ relation til sin mor
Alex’ mor, Lisette Schulman, var alkoholiker, og afhængigheden af alkohol vandt i hverdagen over kærligheden til hendes børn. I den selvbiografiske Glem mig dykker Schulman ned i de smertelige erindringer om morens misbrug og skitserer et billede af en ung drengs hverdag som medafhængig. Den unge Alexander sørger for at morens glas altid er fyldt, for selvom han frygter, at hun drikker, frygter han hende endnu mere, når hun ikke drikker.
I Glem mig beskriver Alex Schulman stærkt den dobbelthed og balancegang, han som barn gennemlevede for at sikre, at morens humør blev holdt i vater. Belastningen af en konstant omskiftelig stemning og morens utilregnelighed slog rødder i Schulman som et kropsligt traume, og er noget han gentagne gange besøger i sit forfatterskab.
I interviewet fra Louisiana Channel har Schulman udtalt, at han igennem sin skrivning forsøger at tilgive hende: ”Det handler altid om at tilgive hende. Og det gør jeg altid. Det er mærkeligt, for jeg havde en mor, som jeg ikke syntes fortjente at blive tilgivet – og hun spurgte mig heller aldrig om det – men i fiktionens verden, tilgiver jeg hende hele tiden.”
Læs et uddrag af Glem mig her.
Fortsat læsningen med Brænd alle mine breve, der centrerer sig om Alex’ morfar
Også relationen og forholdet til morfaren var dramatisk. For selvom Sven Stolpe støttede Alex’ karriere som ung, lærer Alex Schulman som voksen et mere nuanceret billede af morfaren at kende. I Brænd alle mine breve afdækker Schulman historien om et trekantsdrama mellem morfaren, mormoren og Olof Lagercrantz – en mand, mormoren møder og bliver stormende forelsket i.
Det bliver et skæbnesvangert møde, der har stærke konsekvenser for mormoren og morfarens forhold. Alex genlæser sin morfars forfatterskab og opdager en bitterhed og foragt, han ikke havde set før.
Brænd alle mine breve afslører morfarens smertepunkter og voldsomme vrede, der ifølge Schulman er katalysator for hele den familiære dysfunktion.
I et generationsperspektiv trækker Schulman tråde mellem morfarens liv og sit eget. Han afdækker hvordan traumer nedarves fra generation til generation, og beskriver hvordan især morfarens vrede går i en lige linje gennem stamtræet ned til Alex.
Morfaren fremstilles som en narcissist, der tyranniserer folk omkring sig, og får børnene i romanen til at udvikle en oversensitiv opmærksomhed, når de er omkring ham. Ligesom med Glem mig har Schulmans arbejde med at skrive denne roman været terapeutisk for ham. Han søger gennem romanen at bryde den familiære destruktive adfærd og for at bryde mønstrene, må han først lære dem at kende.
Læs et uddrag af Brænd alle mine breve her.
Slut rejsen gennem følelsesregistret med Skynd dig at elske om Alex’ far
Til november udkommer Alex Schulmans debut fra 2009 endelig på dansk. Den hedder Skynd dig at elske, og denne gang er omdrejningspunktet forholdet til faren. Bogen er et ømt og kærlighedsfuldt portræt af at vokse op med en ældre far og om at miste ham, da Alex er 27 år.
Efter tabet af faren kæmper Alex med sine følelser og bliver god til at gemme dem bort. Han beskriver, hvordan han mister en del af sig selv, og som konsekvens glider længere og længere væk fra sine brødre og øvrige familie.
Læs et uddrag af Skynd dig at elske her.
Det virker altså til, at Alex Schulman i sin familiehistorik har en nærmest uudtømmelig brønd af stærke oplevelser, som han analytisk og tematisk omsætter til litterære mesterværker.
Han skriver fra det følsomme barns perspektiv, og han har gennem sin hårde opvækst udviklet et knivskarpt blik for de umiddelbare registreringer af omverdenen, børn observerer og bærer med sig.
Hos Lindhardt & Ringhof har vi udgivet fem bøger af Alex Schulmans, og vi har samlet dem herunder:
Genudgivelse af debuten fra 2009
Alex Schulman: Skynd dig at elske
Skøn roman af bestsellerforfatteren Alex Schulman.
Allerede som barn tænker Alex over, at hans far ikke tumler med ham, som vennernes fædre gør. Og som ung voksen bekymrer han sig om, at faren står op om natten og risikerer at falde. Mere end en gang har Alex måttet slippe alt og øjeblikkeligt tage hjem og hjælpe sin far. Og i stedet for at tage til det årlige krebsegilde, forsøger de at vænne sig til at se hinanden på plejehjemmet til indsmuglet mad og whisky.
Allan Schulman gik bort i 2003, da Alex var 27 år og Allan 84. Efter begravelsen kæmper Alex med sine følelser, og han bliver god til at gemme dem bort, indtil det en dag bliver umuligt.
Skynd dig at elske er et ømt, vemodigt og kærligt portræt af en far.
Du kan købe Skynd dig at elske fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre bøger fra Alex Schulman
Glem mig
Glem mig er en anmelderrost fortælling om en søns komplicerede relation til sin alkoholiserede mor.
Som voksen forsøger Alex Schulman at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik, for han ønsker sin mor tilbage.
I et forsøg på at forstå hvad der gik galt i deres relation, kigger Alex Schulman tilbage på sin barndom.
Læserne kommer helt tæt på forfatteren, og får indblik i Schulmans længsel efter at reparere forholdet til sin mor – og i den smerte det har været at vokse op med en alkoholiseret mor.
Du kan købe Glem mig online, fx. hos Saxo.com , eller i din nærmeste boghandel.
Brænd alle mine breve
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En fænomenalt god bog” – JYLLANDS-POSTEN
“Fremragende … helt suverænt udført” – WEEKENDAVISENAlex, som er forfatter og far til tre, indser efter mange års opslidende skænderier, at han bærer rundt på en enorm vrede. Hans underliggende mørke skræmmer hans hustru og børn, og han tager på en rejse for at finde roden til vreden, og granske sin amiliehistorie.
Kan vreden nedarves gennem generationer? I sin søgen på svar rettes fokus mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe, og ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag folder en tragisk fortælling om forbudt kærlighed og jalousi sig ud.
Brænd alle mine breve er en medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.
Du kan købe Brænd alle mine breve online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Overleverne
♥️♥️♥️♥️♥️♥️ “En fantastisk bog. Ubarmhjertig, øm og overraskende” – Femina
★★★★★ “Løfter sig højt, højt op over det meste” – Jyllands-Posten
♥️♥️♥️♥️♥️ – Politiken
For første gang i 20 år er tre brødre kørt sammen op til den ødegård i Sverige, hvor de har tilbragt alle deres barndoms somre. Med sig har de deres mors aske, som de har planlagt at sprede ved stedet.
Sidst de besøgte stedet skete der noget, der resulterede i, at de aldrig tog tilbage til ødegården. Noget de aldrig har talt om, og som de tre brødre opdager, at de har meget forskellige erindringer om.
Overleverne er en rørende og foruroligende roman om at forstå sin familie og om at genopleve sin barndom og de hændelser, man er præget af.
Du kan købe Overleverne online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Malma Station
⭐️⭐️⭐️⭐️ “En roman, der rører én dybt. Med den forurettedes forståelse for barnets manglende tarv og et rasende greb om stoffet flår Schulman sig ind i sine læseres bevidsthed og kommer til, spår vi, at give varige mén.” – Berlingske
Alex Schulmans nye roman Malma station udspiller sig på et tog. Fem personer er på rejse gennem Sverige: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter, og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.
De rejser alle mod Malma station, og hverken de eller læseren ved, hvordan deres skæbner hænger sammen. De ved heller ikke, at det der sker på endestationen vil ændre deres liv for evigt. Malma station er en bevægende fortælling om hemmeligheder og nedarvede familietraumer på tværs af generationer – og om jagten på sandheden, der kan forandre alt.
Du kan købe Malma station af Alex Schulman online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 23. februar.
Andre læste også: