Kategori: Ditte Holm Bro

Ditte holm bro
Ditte Holm Bro. Foto af Daniel Hjort.

Ditte Holm Bro:

Ditte Holm Bro (Født 1985) er forfatter og oversætter. Hun er uddannet fra skriveskolen Litterär Gestaltning i Göteborg og Skrivekunstakademiet i Bergen.

Hun debuterede i 2021 med romanen Fladland, som blev tildelt prisen Kritikersalonens Favorit 2021.  Derudover har hun siden udgivet bogen Hver gang du trækker vejret, indånder du støver fra vores knogler, der er et poetisk portræt af kvinders liv i 50’erne.

Hun er født og opvokset i Vestjylland, hvor hendes romaner også foregår, og er i dag bosat i København.

bedste bøger

Læs mere om Ditte Holm Bros forfatterskab:

Ditte Holm Bros bog Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler er et poetisk portræt af to kvinders liv som mor og husmor i en lille jysk by i 50’erne. En roman om venskab, hverdagens bevægelser, uforløste længsler og begær efter livet på den anden side af parcelhusets vægge. En roman, der forbinder kvindeliv på tværs af tid.

Ditte Holm Bro: “Jeg vil skrive om sprækkerne i den glatte, blanke lykke.”

Ditte Holm Bro, der debuterede i 2021 med romanen Fladland om pigeliv i nutiden, bevæger sig i sin nyeste roman tilbage i tid. Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler følger de to kvinder Valborg og Johanne, der deler mere, end man lige skulle tro.

Det, der interesserer hende, er ikke den glatteoverflade af familielivet i 50’erne: “(…) samtidig er det jo så langt væk fra den reelle hverdag for tidens kvinder, og det er den her glatte, blanke lykke, som jeg gerne har villet finde sprækkerne i. Jeg har villet se, hvor begæret og støvet er. Og det er jo overalt, hvis man kigger rigtigt efter”.

LÆS OGSÅ: “Jeg vil skrive om sprækkerne i den glatte, blanke lykke.” Interview med Ditte Holm Bro

Romanen skildrer, hvordan det huslige var en livsopgave, kvindekroppen lod sig hærge af fødsler, og afhængigheden af manden var et givet vilkår. Men under det hele lurer ensomheden, fortvivlelsen og længslen efter samhørighed og mere mening.

LÆS OGSÅ: Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler: Ditte Holm Bro aktuel med ny, poetisk roman om kvindeskæbner i 1950’erne