Anna Juul Danske romaner Skønlitteratur

Anna Juuls Superskurk er en rå, akut og kærlig roman skrevet inde fra en psykisk sygdom  

superskurk, anna juul, danske romaner, gode bøger

Anna Juul er aktuel med Superskurk, en roman om at leve og kæmpe med psykisk sygdom.


Anna har kæmpet med psykisk sygdom siden teenageårene, men nu har hun styr på livet: Hun har taget sine dæmoner på sig ved at se sig selv som superskurk, og snart skal hun fejre sin 30-års fødselsdag med en overdådig fest.

Der skal være kendisser på gæstelisten, det skal foregå på Refshaleøen, og der skal smadres!

LÆS OGSÅ: “Jeg var vildt forelsket i ham, men jeg kunne også røvkede mig” – Anna Juul om pandemiske parforhold og sin ny roman Penge og Bacon

Superskurk, Anna Juul
Foto: Fryd Frydendahl.

Men hvordan holder man en stor fejring af livet, når man alligevel ikke er så glad, som man troede, man var?

Og hvordan skriver man om hovedpersoner, der udvikler sig, når man selv sidder fast i de samme gamle traumer?

For Annas liv er ikke en recovery story. Og måske er hun heller ikke en cool og destruktiv superskurk, når det kommer til stykket, men i virkeligheden en, der kæmper for noget.

Anna Juul, f. 1992, er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og har arbejdet med radio, tv og bøger. Hun har blandt andet været forfatter på programmet Den Korte Radioavis på Radio24syv.

I 2019 debuterede hun med digtromanen Jeg bruger min krop som et møbel under aliasset Veronika Katinka Martzen. Anna Juul har skrevet og spillet hovedrollen i tv-serien Min Kamp, der handler om samme karakter, og hun står bag serien Fantomforhold. I 2022 udgav hun romanen Penge & Bacon. Superskurk er hendes anden bog i eget navn.
Anna Juul: Superskurk

Anna Juuls Superskurk er en rå, akut og kærlig roman skrevet inde fra en psykisk sygdom  

★★★★★★ “En af 2023s vigtigste bøger” – Kristeligt Dagblad

Superskurk er en rå, akut og kærlig bog skrevet inde fra en psykisk sygdom.

Anna har siden sine teenageår kæmpet med psykisk sygdom, men nu har hun styr på livet. Ved at se sig selv som en superskurk, har hun taget sine dæmoner på sig, og snart skal hun fejre sin 30 års-fødselsdag med en overdådig fest. Der skal være kendisser på gæstelisten, det skal foregå på Refshaleøen, og der skal smadres igennem!

Men hvordan fejrer man livet, når man alligevel ikke er så glad, som man troede man var? Og hvordan skriver man om hovedpersoner, der udvikler sig, når man selv sidder fast i de samme gamle traumer? For Annas liv er ikke en recovery story. Og måske er hun heller ikke en cool og destruktiv superskurk, når det kommer til stykket, men i virkeligheden en, der kæmper for noget.

Du kan købe Superskurk online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Læs også

Anna Juul: Penge og Bacon

Anna Juuls Superskurk er en rå, akut og kærlig roman skrevet inde fra en psykisk sygdom  

Sammen med sin ægtemand Anders og de to vandrende pinde, Penge og Bacon, bot Anja i en lejlighed med “sublime detaljer” på toppen af Østerbro. Anja arbejder som kostumesyerske for DR’s pigekor, og i stedet for at sove, køber hun dyre silkekjoler på nette og lægger meget store puslespil.

Selvom Anja elsker Anders, bliver deres forhold udfordret, da Danmarks kastes ud i en klimalockdown for at nedbringe CO2-niveauet. I deres isolation må de stille flere vigtige spørgsmål: kan man virkelig leve af kærlighed, kildevand og en grøntsagskasse fra Aarstiderne?

Penge & Bacon er en sorthumoristisk roman af Anna Juul, hvor ensomhed, kedsomhed og tilværelsens øvrige ulidelighed er i centrum.

Du kan købe Penge & Bacon online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.