Bøger fra Disney Børnebøger Carlsen

100 år med Disneys magiske fortællinger

Lige siden 1923 har Disney leveret eventyrlige fortællinger til både store og små. Vi fejrer 100 år med Disneys magiske univers og dykker ned i studiets fascinerende historie.

Mickey Mouse, Dumbo, Aladdin, Elsa – gør dine yndlingsfigurer fra Disney dig ikke også helt nostalgisk?

Disneys elskede karakterer har været faste følgesvende i de flestes barndom, og siden 1960’erne har det været tradition i mange danske hjem at se Disneys Juleshow den 24. december som en uundværlig del af julehyggen.

I dag er Disney en af verdens mest succesfulde virksomheder, men det lå ikke altid i kortene, at det skulle ende sådan.

Lad os spole tiden tilbage til dengang, det hele begyndte.

De første år

Disney blev grundlagt i 1923 af en bare 21-årig Walt Disney. Han havde allerede arbejdet som illustrator i flere år og var nu flyttet fra Kansas til Californien for at prøve lykken med sit eget tegnefilmsstudie.

LÆS OGSÅ: Er du den største Disney-ekspert? Test din viden i alt fra klassikere til nyere skurke, mad og mode

En af Disneys første store succeser var Dampbåden Willie fra 1928. Filmen var banebrydende på mange måder, først og fremmest fordi det var en af de allerførste tegnefilm med synkroniseret lyd. Det var også første gang, at verden blev introduceret for den opfindsomme mus Mickey Mouse, der snart skulle blive en af Disneys mest genkendelige figurer.

Guldalderen

Det var især i 1930’erne, at det for alvor tog fart med Disneys tegnefilm. I 1937 udkom Snehvide og de syv dværge, der lynhurtigt fik klassikerstatus. De følgende år bød på en perlerække af klassiske Disney-film, blandt andet Pinocchio, Dumbo og Bambi.

Denne periode bliver ofte kaldt studiets ’Guldalder’, hvor Walt Disney fik slået fast, at han var en af de helt store sværvægtere indenfor tegnefilm.

Op igennem 1950’erne og 1960’erne udkom film som Askepot, Peter Pan, Lady og Vagabonden, Tornerose, 101 Dalmatinere, Mary Poppins og Junglebogen, der alle blev store hits.

Men efter denne lange periode med succes var Disney på vej ind i sværere tider.

Disneys renæssance

Da Walt Disney døde i 1966, blev studiet kastet ud i en krise. Uden den idérige grundlægger ved roret kæmpede man nemlig med at finde en kreativ retning for selskabet. I løbet af 1970’erne og 1980’erne mislykkedes flere af Disneys store filmsatsninger, og de var ikke i stand til at skabe den form for publikumssucceser, der tidligere havde gjort dem så populære.

For Disney-entusiaster udgør de to årtier studiets ’Dark Ages’, hvor det virkede til, at Disneys stjerne var dalende.

Men det ændrede sig i 1989, da Disneys version af et dansk eventyr blev et uventet kæmpehit. Den lille havfrue var baseret på H. C. Andersens berømte eventyr om en ung havfrue, der laver en uhyggelig pagt med en havheks for at få menneskeben og møde den prins, hun har forelsket sig i på afstand. I H. C. Andersens eventyr ender den stakkels havfrue som skum på havets bølger, fordi det ikke lykkes hende at få prinsen til at gifte sig med hende.

LÆS OGSÅ: Min første historie: Elskelige billedbøger med kendte Disney-figurer til små børn

Heldigvis har historien fået en lykkeligere slutning i Disneys genfortælling, der kom til at indvarsle en ny og ekstremt produktiv periode i studiets historie – en periode der siden er blevet kaldt ’Disneys Renæssance’.

I 1990’erne sendte Disney nemlig et hav af film på gaden, der i dag betragtes som nogle af studiets største mesterværker. De tæller blandt andet Skønheden og Udyret, Aladdin, Mulan, Løvernes Konge, Tarzan – og man kunne faktisk blive ved.

På tværs af generationer

I det nye årtusind kastede Disney sig ud i at lave animerede film, og det har gjort en hel generation af børn vilde med karakterer som Anna, Elsa og snemanden Olaf fra kæmpehittet Frost (der er inspireret af endnu et H. C. Andersen-eventyr, Snedronningen).

Efter 100 år er Disneys magiske fortællinger nemlig blevet noget, vi har til fælles på tværs af generationer.


Dyk ned i Disneys elskede universer med disse bøger

Disney Museum

Den ultimative rejse gennem Disneys fortryllende historie – uanset alder!

Tag en tur gennem dette fabelagtige Disney-museum og oplev historien bag selskabet, der ændrede filmverdenen for evigt.

Denne store, farverige bog er perfekt til enhver fan af Disneys utrolige univers. Her kan man nemlig finde sjældne illustrationer og koncepttegninger fra højtelskede Disneyfilm, lige fra Snehvide til Frost, blive klog på tegnefilmens guldalder, se, hvordan de originale Disneyparker så ud, og meget, meget mere.

Disney Musem er en sjov, rørende og dybt fascinerende fortælling om 100 års magisk historie – og så er den fyldt med unikt billedmateriale direkte fra Disneys arkiver; et uundgåeligt samleobjekt til enhver fan, uanset alder.

Du kan købe Disney Museum online eller i din nærmeste boghandel.

100 år med Disney: Klassikere

I år fejrer Disney 100-års jubilæum, og det vil du ikke gå glip af!

I den anledning udgiver vi en række særlige Disney-jubilæumsbøger, der samler 100 års Disney-magi i en masse sjove historier og aktiviteter. Kig efter 100-års jubilæumslogoet, og glæd dig til magiske fortællinger!

I dette flotte samlebind får du fire vidunderlige fortællinger med nogle af de helt klassiske Disney favoritter, både nye og gamle, som vi alle kender og elsker.  

Fra 6 år.

Du kan købe 100 år med Disney – Klassikere online eller i din nærmeste boghandel.

100 år med Disney: Prinsesser

100 år med Disneys fortryllende univers

I år fejrer Disney 100-års jubilæum, og det vil du ikke gå glip af! I den anledning udgiver vi en række særlige Disney-jubilæumsbøger, der samler 100 års Disney-magi i en masse sjove historier og aktiviteter. Kig efter 100-års jubilæumslogoet, og glæd dig til magiske fortællinger!

I dette flotte samlebind får du fire vidunderlige fortællinger med nogle af de Disneys yndlingsprinsesser, både nye og gamle, som vi alle kender og elsker.

Du kan købe 100 år med Disney – Prinsesser online eller i din nærmeste boghandel fra den 9. september.

Den store Disney-quiz

Quiz der gør dig klogere på alt, der har med Disney at gøre!

Her er bogen, der med sine 1.000 quiz-spørgsmål kan gøre jer klogere på Disney.

Bogen indeholder både kategorier om helte, skurke, musik, historie, Andeby og meget, meget mere, der er med til at teste jeres kendskab til et af verdens mest elskede og ikoniske brands.

Til alle 1.000 spørgsmål er der tre svarmuligheder, så hele familien kan være med – for det er langt fra sikkert, at I kender svarene til de forunderlige og fantastiske ting, der finder sted i og omkring Disneys eventyrlige univers.

Saml venner, familie eller kolleger, og se, hvem af jer der er den skarpeste Disney-ekspert!

Bogen er desuden fyldt med flotte og genkendelige illustrationer – nedslagspunkter i Disneys 100-år-lange historie.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Den store Disney-quiz online eller i din nærmeste boghandel.


Min første historie: Dumbo klæder sig ud

Min første historie: Dumbo klæder sig ud er en sød billedbog til de allermindste.

Dumbo har svært ved at beslutte sig for, hvad han vil være klædt ud som til aftenens cirkusforestilling. Men han får heldigvis hjælp fra sin mor til at finde den helt rette udklædning.

Bogens sider er ekstra kraftige og med en særlig overflade, der gør dem ekstra holdbare.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min første historie: Dumbo klæder sig ud online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Frost – Den komplette saga

Frost - den komplette saga, disney, disney storybook

Hele fortællingen om Anna og Elsa samlet i én stor og flot højtlæsningsbog.

Prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men det er ikke så lige til, for hendes kræfter er ikke kun gode…

I denne bog finder i den fulde historie om Anna og Elsa i kronologisk rækkefølge.

Den bedste gave til små og store Frost-fans!

Fra ca. 5 år

Du kan købe Frost – Den komplette saga online, eller i din nærmeste boghandel.