Bøger fra Disney Børnebøger Carlsen

100 år med Disneys magiske fortællinger

100 år med Disneys magiske fortællinger

Lige siden 1923 har Disney leveret eventyrlige fortællinger til både store og små. Vi fejrer 100 år med Disneys magiske univers og dykker ned i studiets fascinerende historie.

Mickey Mouse, Dumbo, Aladdin, Elsa – gør dine yndlingsfigurer fra Disney dig ikke også helt nostalgisk?

Disneys elskede karakterer har været faste følgesvende i de flestes barndom, og siden 1960’erne har det været tradition i mange danske hjem at se Disneys Juleshow den 24. december som en uundværlig del af julehyggen.

I dag er Disney en af verdens mest succesfulde virksomheder, men det lå ikke altid i kortene, at det skulle ende sådan.

Lad os spole tiden tilbage til dengang, det hele begyndte.

De første år

Disney blev grundlagt i 1923 af en bare 21-årig Walt Disney. Han havde allerede arbejdet som illustrator i flere år og var nu flyttet fra Kansas til Californien for at prøve lykken med sit eget tegnefilmsstudie.

LÆS OGSÅ: Er du den største Disney-ekspert? Test din viden i alt fra klassikere til nyere skurke, mad og mode

En af Disneys første store succeser var Dampbåden Willie fra 1928. Filmen var banebrydende på mange måder, først og fremmest fordi det var en af de allerførste tegnefilm med synkroniseret lyd. Det var også første gang, at verden blev introduceret for den opfindsomme mus Mickey Mouse, der snart skulle blive en af Disneys mest genkendelige figurer.

Guldalderen

Det var især i 1930’erne, at det for alvor tog fart med Disneys tegnefilm. I 1937 udkom Snehvide og de syv dværge, der lynhurtigt fik klassikerstatus. De følgende år bød på en perlerække af klassiske Disney-film, blandt andet Pinocchio, Dumbo og Bambi.

Denne periode bliver ofte kaldt studiets ’Guldalder’, hvor Walt Disney fik slået fast, at han var en af de helt store sværvægtere indenfor tegnefilm.

Op igennem 1950’erne og 1960’erne udkom film som Askepot, Peter Pan, Lady og Vagabonden, Tornerose, 101 Dalmatinere, Mary Poppins og Junglebogen, der alle blev store hits.

Men efter denne lange periode med succes var Disney på vej ind i sværere tider.

Disneys renæssance

Da Walt Disney døde i 1966, blev studiet kastet ud i en krise. Uden den idérige grundlægger ved roret kæmpede man nemlig med at finde en kreativ retning for selskabet. I løbet af 1970’erne og 1980’erne mislykkedes flere af Disneys store filmsatsninger, og de var ikke i stand til at skabe den form for publikumssucceser, der tidligere havde gjort dem så populære.

For Disney-entusiaster udgør de to årtier studiets ’Dark Ages’, hvor det virkede til, at Disneys stjerne var dalende.

Men det ændrede sig i 1989, da Disneys version af et dansk eventyr blev et uventet kæmpehit. Den lille havfrue var baseret på H. C. Andersens berømte eventyr om en ung havfrue, der laver en uhyggelig pagt med en havheks for at få menneskeben og møde den prins, hun har forelsket sig i på afstand. I H. C. Andersens eventyr ender den stakkels havfrue som skum på havets bølger, fordi det ikke lykkes hende at få prinsen til at gifte sig med hende.

LÆS OGSÅ: Min første historie: Elskelige billedbøger med kendte Disney-figurer til små børn

Heldigvis har historien fået en lykkeligere slutning i Disneys genfortælling, der kom til at indvarsle en ny og ekstremt produktiv periode i studiets historie – en periode der siden er blevet kaldt ’Disneys Renæssance’.

I 1990’erne sendte Disney nemlig et hav af film på gaden, der i dag betragtes som nogle af studiets største mesterværker. De tæller blandt andet Skønheden og Udyret, Aladdin, Mulan, Løvernes Konge, Tarzan – og man kunne faktisk blive ved.

På tværs af generationer

I det nye årtusind kastede Disney sig ud i at lave animerede film, og det har gjort en hel generation af børn vilde med karakterer som Anna, Elsa og snemanden Olaf fra kæmpehittet Frost (der er inspireret af endnu et H. C. Andersen-eventyr, Snedronningen).

Efter 100 år er Disneys magiske fortællinger nemlig blevet noget, vi har til fælles på tværs af generationer.


Dyk ned i Disneys elskede universer med disse bøger

Jorden rundt med Disney

100 år med Disneys magiske fortællinger

Denne smukke bog er fyldt med Disney-historier. Jorden rundt med Disney er perfekt til eventyrlystne børn, der elsker at rejse – i virkeligheden eller i fantasien.

Igennem 15 eventyrlige, uforglemmelige fortællinger udforsker børn vores vidunderlige verden – fra Linguini og Remys madglade Paris og Simbas afrikanske Kongeslette til Aladdins eventyrlige ørken og Cocos musikalske Mexico. I denne fantastiske skønne bog er der noget for enhver smag!

God fra ca. 3 år.

Du kan købe Jorden rundt med Disney online eller i din nærmest boghandel.
Disney Museum

100 år med Disneys magiske fortællinger

Den ultimative rejse gennem Disneys fortryllende historie – uanset alder!

Tag en tur gennem dette fabelagtige Disney-museum og oplev historien bag selskabet, der ændrede filmverdenen for evigt.

Denne store, farverige bog er perfekt til enhver fan af Disneys utrolige univers. Her kan man nemlig finde sjældne illustrationer og koncepttegninger fra højtelskede Disneyfilm, lige fra Snehvide til Frost, blive klog på tegnefilmens guldalder, se, hvordan de originale Disneyparker så ud, og meget, meget mere.

Disney Musem er en sjov, rørende og dybt fascinerende fortælling om 100 års magisk historie – og så er den fyldt med unikt billedmateriale direkte fra Disneys arkiver; et uundgåeligt samleobjekt til enhver fan, uanset alder.

Du kan købe Disney Museum online eller i din nærmeste boghandel.
Hestenes Dal – Storslåede Samson

100 år med Disneys magiske fortællinger

Disneys heste galopperer ud af deres eventyr – og ind i vores verden – i denne fængende og magiske hesteserie. Hestenes Dal – Storslåede Samson er en del af serien.

Lige siden Maddie og hendes søster, Evie, flyttede med deres familie til Hestenes dal, har deres liv været fyldt af magiske eventyr. Men den magiske ønskebrønd har været stille på det sidste, og pigerne frygter, at de har brugt deres ønsker op. Men da en smuk hest pludselig dukker op, en hest som Maddie har drømt om, begynder endnu et nyt og magisk eventyr for pigerne og Hestenes dal. 

Fra omkring 7 år

Du kan købe Hestenes dal – Storslåede Samson online eller i din nærmeste boghandel fra 14. marts.
Alice i Eventyrland

100 år med Disneys magiske fortællinger

Disneys populære animationsfilm som flot højtlæsningsbog

Tag med Alice, når hun følger efter Peter Kanin til en skør verden, som bliver mere og mere mærkelig, efterhånden som det fantastiske eventyr folder sig ud.

Mød den gale Hattemager, Haren, Di og Dum, Filurkatten, Hjerter Dame og flere uforglemmelige figurer i denne genfortælling af en af Disneys allerstørste klassikere.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Alice i Eventyrland online, eller i din nærmeste boghandel.
Herkules

100 år med Disneys magiske fortællinger

Disneys populære animationsfilm som flot højtlæsningsbog

Her får du hele historien fra Disneys populære animationsfilm i en stor, flot højtlæsningsbog fyldt med farveillustrationer.

Født af guder på det himmelske bjerg Olympen. Opvokset blandt mennesker på jorden. Herkules er en usædvanlig ung mand med en enorm styrke og et brændende ønske om at imponere sin far, den store Zeus.
Men da Herkules indser sine følelser for den skønne Meg, indser han også, at det ikke er muskler af stål, der skaber en ægte helt, men derimod et hjerte af guld.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Herkules online eller i din nærmeste boghandel.
100 år med Disney: Klassikere

100 år med Disneys magiske fortællinger

I år fejrer Disney 100-års jubilæum, og det vil du ikke gå glip af!

I den anledning udgiver vi en række særlige Disney-jubilæumsbøger, der samler 100 års Disney-magi i en masse sjove historier og aktiviteter. Kig efter 100-års jubilæumslogoet, og glæd dig til magiske fortællinger!

I dette flotte samlebind får du fire vidunderlige fortællinger med nogle af de helt klassiske Disney favoritter, både nye og gamle, som vi alle kender og elsker.  

Fra 6 år.

Du kan købe 100 år med Disney – Klassikere online eller i din nærmeste boghandel.
100 år med Disney: Prinsesser

100 år med Disneys magiske fortællinger

100 år med Disneys fortryllende univers

I år fejrer Disney 100-års jubilæum, og det vil du ikke gå glip af! I den anledning udgiver vi en række særlige Disney-jubilæumsbøger, der samler 100 års Disney-magi i en masse sjove historier og aktiviteter. Kig efter 100-års jubilæumslogoet, og glæd dig til magiske fortællinger!

I dette flotte samlebind får du fire vidunderlige fortællinger med nogle af de Disneys yndlingsprinsesser, både nye og gamle, som vi alle kender og elsker.

Du kan købe 100 år med Disney – Prinsesser online eller i din nærmeste boghandel fra den 9. september.
Spider-Man Museum

100 år med Disneys magiske fortællinger

Den ultimative historie om Marvels mest ikoniske superhelt, Spider-Man!

Denne store, smukt-illustrerede bog er perfekt til enhver fan af Marvel, Spider-Man – eller bare superhelte generelt! 

Gå på opdagelse i murkravlerens 60-år lange historie, når dette fascinerende værk afdækker alt fra Spider-Mans spæde begyndelse til det verdensomspændende kulturfænomen, han er i dag. Bogen indeholder desuden en fantastisk samling af seks årtiers Spider-Man illustrationer samt sjældne værker fra Marvel-arkivet.

Spider-Man Museum er en betagende luksus-gavebog til enhver fan, lille eller stor, der vil lære mere om Spider-Man, Spider-verset og alle de farverige fjender, der gang på gang har forsøgt at sætte kløerne i vores alle sammens yndlingsedderkop.

Du kan købe Spider-Man Museum online eller i din nærmeste boghandel.

Frost – Mit største ønske

100 år med Disneys magiske fortællinger

Det er endelig blevet jul i Arendal! Elsa glæder sig helt vildt meget til at fejre højtiden sammen med sin søster, Anna, og hun har tænkt sig, at det skal blive den bedste jul nogensinde.

Sammen med Kristoffer, Olaf og Sven skynder hun sig rundt på slottet for at gøre klar … men midt i al hurlumhejen glemmer Elsa helt, hvad julen i virkeligheden handler om! Måske kan Anna hjælpe hende?

Fra cirka. 3 år.

Du kan købe Frost – Mit største ønske online eller i din nærmeste boghandel.