Børnebøger Bøger fra Disney Bøger til godnatlæsning for børn

Fem ting du (måske) ikke vidste om Frost

Fem ting du (måske) ikke vidste om Frost

Frost-feberen er over os igen. I biograferne kan du følge Elsa, Anna, Kristoff og Olaf på nye eventyr i det høje nord. Og nu kan du endda læse Frost II, der snart er ude som flot billedbog. Varm op til eventyret her, hvor vi afslører fem ting, du måske ikke vidste om Frost.


1. Frost er baseret på et dansk eventyr

Nemlig Snedronningen af H.C. Andersen! Der er selvfølgelig en del forskelle, men grundhistorien er faktisk den samme. I H.C. Andersens klassiske eventyr får den lille Kaj en issplint i øjet og vil ikke længere kendes ved sin bedste ven, Gerda. Han bliver bortført af Snedronningen, der tager ham med til et land højt mod nord, hvor han langsomt fryser til is. Nu må Gerda tage sagen i egen hånd, hvis hun vil redde sin bedste ven.

LÆS OGSÅ: Fantastiske bøger fra det eventyrlige Frost-univers

Det lyder jo lidt bekendt. I Frost er det Anna, der rejser ud i verden for at redde sin søster, der har isoleret sig på et slot af is. Der er endda to tjenestefolk i Frost-filmen, der hedder Kay og Gerda ligesom hovedpersonerne i Snedronningen.

2. Hans – Kristoff – Anna – Sven … Kan du også høre det?

Måske har du ikke lagt mærke til det før. Men hvis man siger de her navne hurtigt nok lige efter hinanden, er det ikke til at tage fejl af. Hans, Kristoff, Anna og Svens navne giver tilsammen Hans Christian Andersen! Det er endnu et nik i retning af den store danske forfatter, der har inspireret historien.

3. Stavkirker, runer og lutefisk – Frost foregår i Norge

Frost foregår i Norge! Der er endda en by i Norge, der hedder Arendal – næsten ligesom Arendelle, hvor Elsa og Anna bor. 

Faktisk er Frost spækket med hints til Norge. For eksempel bruger troldene i Frost runer, ligesom vikingerne i gjorde for 1000 år siden. Elsa bliver også kronet i en kirke, der ligner en gammel, norsk stavkirke.

LÆS OGSÅ: Fem minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

Og så når vi til lutefisk, der også dukker op i historien. Lutefisk er en traditionel norsk ret, der består af syltet fisk på glas. Det er den venlige butiksejer Øivind (ham der holder stort sommerudsalg midt i en snestorm), der tilbyder Anna en krukke med lugtende lutefisk. Hun takker pænt nej.

4. Walt Disney havde allerede planer om Frost i 1930’erne

Walt Disney havde en drøm om at filmatisere H.C. Andersens eventyr Snedronningen, og filmen var allerede på tegnebrættet i 1937. Men filmplanerne blev droppet, sandsynligvis fordi 2. Verdenskrig satte en stopper for projektet. Heldigvis blev historien samlet op igen i 2011 og endte med at sætte rekord som den bedst indtjenende animationsfilm nogensinde på det tidspunkt.

5. Elsa var skurken, indtil historien blev ændret i sidste øjeblik

I lang tid var det meningen, at Elsa skulle være en ond snedronning ligesom i H.C. Andersens eventyr. I de tidligste manuskripter var det planen, at hun skulle kidnappe Anna på hendes bryllupsdag! Historien blev dog ændret, fordi skaberne bag syntes, at karakterne virkede for utroværdige. I stedet valgte de, at Anna og Elsa skulle være søstre, og at Elsa ikke længere var skurken.

Og resten er jo, som bekendt, historie.


Frost II

Fem ting du (måske) ikke vidste om Frost

Hvorfor var Elsa født med magiske kræfter? Svaret kalder på hende og truer hendes kongerige. Sammen med Anna, Kristof, Olaf og Sven må hun rejse ud på en farlig, men bemærkelsesværdig rejse.

Denne udgave af Disneys Frost II er en stor, flot luksusbilledbog. Den er fyldt med farvestrålende illustrationer på hver eneste af bogens ekstra tykke sider.

Fra ca. 3 år

Du kan finde Frost II på dit lokale bibliotek.
Frost I

Frost, Disney, Anna, Elsa, Walt Disney Filmklassikere,

Vaskeægte Disney-magi som eksklusiv højtlæsningsbog.

Prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad og at skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.

Serien Walt Disney Klassikere er de allerstørste klassikere fra Disneys magiske univers i en lækker indpakning med stor respekt for de originale tegnefilm, som børn og voksne har elsket i årtier.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Walt Disney Filmklassikere – Frost online eller i din lokale boghandel.
Frost – Mit største ønske

Fem ting du (måske) ikke vidste om Frost

Det er endelig blevet jul i Arendal! Elsa glæder sig helt vildt meget til at fejre højtiden sammen med sin søster, Anna, og hun har tænkt sig, at det skal blive den bedste jul nogensinde.

Sammen med Kristoffer, Olaf og Sven skynder hun sig rundt på slottet for at gøre klar … men midt i al hurlumhejen glemmer Elsa helt, hvad julen i virkeligheden handler om! Måske kan Anna hjælpe hende?

Fra cirka. 3 år.

Du kan købe Frost – Mit største ønske online eller i din nærmeste boghandel.

Den store bog med Frost-historier

Frost, Frost historier, Disney, Anna, Elsa

Kom med alle dine yndlings disney figurer på eventyr!

I denne udgave, får du en flot luksus-samling af skønne historier fra Disneys populære Frost-univers.

Tag med Anna, Elsa, Olaf, Kristoffer og Sven på eventyr i og omkring det smukke Arendal.

Bogen rummer 14 skønne fuldt illustrerede historier i et flot luksus-samlebind med lærred og læsebånd og kan samle hele familien.

Du kan købe Den store bog med Frost-historier online eller i din nærmeste boghandel.
Frost – Den komplette saga

Frost - den komplette saga, disney, disney storybook

Hele fortællingen om Anna og Elsa samlet i én stor og flot højtlæsningsbog.

Prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men det er ikke så lige til, for hendes kræfter er ikke kun gode…

I denne bog finder i den fulde historie om Anna og Elsa i kronologisk rækkefølge.

Den bedste gave til små og store Frost-fans!

Fra ca. 5 år

Du kan købe Frost – Den komplette saga online, eller i din nærmeste boghandel.Anna og Elsa – Dronningen længe leve

Fem ting du (måske) ikke vidste om Frost

I Arendal er slottets porte blevet åbnet, og Anna og Elsa glæder sig til at lære deres kongerige at kende. Anna glæder sig til alle de ting, som de skal lave, og alle de nye mennesker, de skal møde. Elsa elsker at bruge sin magi til at hjælpe dem, som bor i Arendal.

Men det kan være hårdt at regere et kongerige, og for de to søstre er det vigtigste i verden at have tid til hinanden. Nogle gange har selv en dronning brug for en fridag …

Bogen indeholder flotte sort-hvid illustrationer, så man kan se alle sine yndlingskarakterer fra Frost-universet. 

God fra 6 år.

Du kan købe Anna og Elsa – Dronningen længe leve online eller i din nærmeste boghandel.Anna og Elsa – Minder og magi

Fem ting du (måske) ikke vidste om Frost

Efter at have været adskilt i flere år er Anna og Elsa endelig ved at lære hinanden at kende som søstre. Men Anna ville stadig ønske, at hun kunne huske alle de magiske stunder, fra da de var små børn – dengang de skøjtede og byggede snemænd, selv om sommeren!

En ung trold mener, at han kan genskabe alle de minder, Pabbie fjernede. Men Elsa er ikke helt sikker på, det er en god ide. Måske er det på tide, at de to søstre skal lave nogle nye minder!

Bogen indeholder fine sort-hvid illustrationer, så man kan gense alle sine yndlingskarakterer fra Frost-universet. 

God fra omkring 6 år.

Du kan købe Anna og Elsa – Minder og magi online eller i din nærmeste boghandel.