Boris Hansen Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Fantasy og dystopi Young Adult-romaner

Boris Hansen klar med tredje bind i den prisbelønnede sci-fi-serie Tavse verdener

det lysende hjerte, boris hansen, tavse verdener

Inception møder Blade Runner i Boris Hansens succesfulde sci-fi-serie Tavse verdener. Det lysende hjerte kæmper tre forskellige parter om at løse mysteriet om ‘mareridtsbogen’, som kan give magt til den, der finder den først.


Tavse verdener er Boris Hansens ambitiøse sci-fi-serie, hvor et hold af fiktionsagenter rejser ind i bøger. Agenterne skal beskytte bøgerne fra stormagter, som vil misbruge adgangen til fiktionens verden. 

LÆS OGSÅ: 5 grunde til du vil elske at læse De falske liv

Tavse verdener-serien er mit bud på en intens spændingsserie med et unikt twist, fordi litteraturen bliver brugt som metalag, legeplads og slagmark,” siger Boris Hansen.

I tredje bind tager han for alvor hul på den dystopiske side af fiktionsteknologien, og løfter sløret for formålet med den globale konspiration, som hovedpersonen Olivia og hendes hold af agenter har forsøgt at bekæmpe i de to første bøger:

“Det er nu, vi ser de mørke sider af, hvordan fiktionsteknologien kan skubbe til samfundet og skabe splid mellem mennesker ude i den virkelige verden. For bøger forandrer læserne. Så den, der forandrer bøgerne, kan forandre menneskeheden,” siger Boris Hansen. 

Tavse verdener, De falske liv, Boris Hansen
Fotokreditering: Zafar Iqbal
Boris Hansen (f. 1981) debuterede i 2006 med en krimi og har efterfølgende skrevet fantasy og sci-fi. 
Fun facts: Satte sig i 2008 for at se samtlige sci-fi-film, der nogensinde er produceret. Projektet er stadig igangværende. Afholder den traditionelle fantasy-quiz hvert år på Fantasyfestival Esbjerg.
Har udviklet over 10 spil til mobiltelefoner og tablets, hvoraf nogle floppede, ét fik 200.000 spillere og ét blev hædret som Time Magazine’s ‘Game of the Month’.

I Det lysende hjerte deltager både Olivia og seriemorderen Victor i det skæbnesvangre kapløb om at regne ud, hvilken slags bog, ‘Mareridtsbogen’ er, og hvad forklaringen er på det lysende spøgelse, der tilsyneladende kalder på hjælp inde fra bogen. 

På Fantasy Festival 2023 blev Tavse Verdener 2 – De falske liv kåret til Årets Danske Fantasybog med begrundelsen:

“Årets Danske Fantasybog er et værk, der er virkelig gennemtænkt. Karaktererne er stærke, har dybde og de skal tage stilling til de helt store filosofiske spørgsmål. Plottet er hæsblæsende, og det opleves som en binge worthy-tv-serie at være med. Bogen tager læseren med igennem hele følelsesregistret. Den originale præmis er så veludført, at vi ville ønske, at vi kunne rejse ind i Tavse Verdener 2 – De falske liv.

I dokumentaren 60 uger kunne man følge Boris Hansens arbejde fra idé til udgivelse med Den usynlige krig, det første bind i Tavse verdener-serien. 


Tavse verdener (3) – Det lysende hjerte

Det lysende hjerte, Boris Hansen, ungdomsbøger

En episk fantasy-sci-fi-fortælling om fysiske rejser ind i bøgernes verden.

I tredje bind af Tavse Verdener kæmper tre forskellige parter om at løse mysteriet om ‘mareridtsbogen’ – en fiktion, der snart vil åbne sig i Strømmen, og som potentielt kan give uanet magt til den, der finder den først.

Både Olivias hold af fiktionsagenter og seriemorderen Victor deltager i det skæbnesvangre kapløb om at regne ud, hvilken slags bog, der er tale om, og hvad forklaringen er på det lysende spøgelse, der tilsyneladende kalder på hjælp inde fra fiktionen.

Du kan købe Tavse verdener (3) – Det lysende hjerte online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Tavse verdener (2) – De falske liv

Boris Hansen klar med tredje bind i den prisbelønnede sci-fi-serie Tavse verdener

Et hold af fiktionsagenter rejser ind i bøger for at beskytte dem fra stormagter, der forsøger at misbruge opfindelsen. Men for Olivia Alby er fiktionsagent ikke et drømmejob. Ofte tager missionerne en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter.

Derudover er hun havnet på et dysfunktionelt team, der er ude af stand til at samarbejde. I det mindste er lønnen god, og Olivia har brug for pengene, hvis hun nogensinde skal realisere drømmen om at undslippe sin fortid.

De falske liv er grænsen mellem virkelighed og fiktion ved at udviskes. Olivia Alby og hendes team søger på tværs af verdener for at løse gåden om en mission, der slog fejl med umulige konsekvenser – og samtidig jages de af fortidens hemmeligheder og af en fiktiv morder, der er sluppet ud i virkeligheden.

Du kan købe Tavse verdener (2) – De falske liv online eller i din nærmeste boghandel.
Tavse verdener (1) – Den usynlige krig

Boris Hansen klar med tredje bind i den prisbelønnede sci-fi-serie Tavse verdener

Olivia er del af en gruppe agenter, som rejser ind i historier for at redde handlingen og ikke mindst verdensfreden mod ondsindede magter.

Det er en hård tjans, og holdet af umage helte har deres egne problemer at kæmpe med – men da flere af deres missioner saboteres, begynder et dystert billede at tegne sig af en magtkamp, der hurtigt kan koste dem alle livet, og holdet må finde ud af at arbejde sammen, hvis de skal finde og destruere fjenden i tide.

Med humor, spænding og stor indlevelse fortæller Boris Hansen en historie om korrupte statsmagter, fantastiske bøger og enestående venskaber.

Du kan købe Tavse verdener (1) – Den usynlige krig online, fx hos Gucca.com, eller hos din lokale boghandler.