CarlsenPuls Fantasy og dystopi

Boris Hansen har skrevet årets danske fantasyroman

Boris Hansen Tavse Verdener 2 - De falske liv

Boris Hansen modtager pris for Tavse Verdener 2 – De falske liv på Fantasyfestival 2023.


Boris Hansen modtager en Saga-statuette for Tavse verdener 2 – De falske liv ved Fantasyfestivalen i Esbjerg 2023. Bogen er blevet kåret til Årets Danske Fantasybog med begrundelsen:

“Årets Danske Fantasybog er et værk, der er virkelig gennemtænkt. Karaktererne er stærke, har dybde og de skal tage stilling til de helt store filosofiske spørgsmål. Plottet er hæsblæsende, og det opleves som en binge worthy-tv-serie at være med. Bogen tager læseren med igennem hele følelsesregistret. Den originale præmis er så veludført, at vi ville ønske, at vi kunne rejse ind i Tavse Verdener 2 – De falske liv.”

Dansk Fantasy Pris er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Fantasy, The Fantasy Fellowship og Fantasyfestival.

De andre nominerede i kategorien Årets Danske Fantasybog var Flænger i tiden af Nathali og Bettina Liane og Af ild og vind af Julie M. Day.

LÆS OGSÅ: Boris Hansen: “Jeg bruger litteraturen som legeplads og slagmark”

Tavse verdener-serien

I Boris Hansens ambitiøse sci-fi-serie Tavse verdener rejser et hold af fiktionsagenter ind i bøger. Agenterne skal beskytte bøgerne fra stormagter, som vil misbruge adgangen til fiktionens verden.

Tavse Verdener 1 – Den usynlige krig var første bind i serien. I Tavse verdener 2 – De falske liv er grænsen mellem virkelighed og fiktion tæt på at blive udvisket. En magtfuld elite er på kanten til at ændre både bøgernes og virkelighedens verden for altid.

“Tavse verdener-serien er mit bud på en intens spændingsserie, hvor litteraturen bliver brugt som meta-lag, legeplads og slagmark. Bind 2 fører hovedpersonerne gennem nye fiktive bøger, som jeg har opfundet til formålet, og denne gang bliver seriens hovedpersoner endnu mere personligt involveret med de bøger, de besøger,” siger Boris Hansen om Tavse Verdener 2 – De falske liv.

Boris Hansen er nu aktuel med seriens tredje bind, Det lysende hjerte. I bogen tager han for alvor hul på den dystopiske side af fiktionsteknologien, og løfter sløret for formålet med den globale konspiration, som agenterne har forsøgt at bekæmpe i de to første bøger.


Tavse verdener (3) – Det lysende hjerte

Det lysende hjerte, Boris Hansen, ungdomsbøger

En episk fantasy-sci-fi-fortælling om fysiske rejser ind i bøgernes verden.

I tredje bind af Tavse Verdener kæmper tre forskellige parter om at løse mysteriet om ‘mareridtsbogen’ – en fiktion, der snart vil åbne sig i Strømmen, og som potentielt kan give uanet magt til den, der finder den først.

Både Olivias hold af fiktionsagenter og seriemorderen Victor deltager i det skæbnesvangre kapløb om at regne ud, hvilken slags bog, der er tale om, og hvad forklaringen er på det lysende spøgelse, der tilsyneladende kalder på hjælp inde fra fiktionen.

Du kan købe Tavse verdener (3) – Det lysende hjerte online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Tavse verdener (2) – De falske liv

Boris Hansen har skrevet årets danske fantasyroman

Et hold af fiktionsagenter rejser ind i bøger for at beskytte dem fra stormagter, der forsøger at misbruge opfindelsen. Men for Olivia Alby er fiktionsagent ikke et drømmejob. Ofte tager missionerne en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter.

Derudover er hun havnet på et dysfunktionelt team, der er ude af stand til at samarbejde. I det mindste er lønnen god, og Olivia har brug for pengene, hvis hun nogensinde skal realisere drømmen om at undslippe sin fortid.

De falske liv er grænsen mellem virkelighed og fiktion ved at udviskes. Olivia Alby og hendes team søger på tværs af verdener for at løse gåden om en mission, der slog fejl med umulige konsekvenser – og samtidig jages de af fortidens hemmeligheder og af en fiktiv morder, der er sluppet ud i virkeligheden.

Du kan købe Tavse verdener (2) – De falske liv online eller i din nærmeste boghandel.


Tavse verdener (1) – Den usynlige krig

Boris Hansen har skrevet årets danske fantasyroman

Olivia er del af en gruppe agenter, som rejser ind i historier for at redde handlingen og ikke mindst verdensfreden mod ondsindede magter.

Det er en hård tjans, og holdet af umage helte har deres egne problemer at kæmpe med – men da flere af deres missioner saboteres, begynder et dystert billede at tegne sig af en magtkamp, der hurtigt kan koste dem alle livet, og holdet må finde ud af at arbejde sammen, hvis de skal finde og destruere fjenden i tide.

Med humor, spænding og stor indlevelse fortæller Boris Hansen en historie om korrupte statsmagter, fantastiske bøger og enestående venskaber.

Du kan købe Tavse verdener (1) – Den usynlige krig online, fx hos Gucca.com, eller hos din lokale boghandler.


Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.