Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Læs let bøger Line Kyed Knudsen Sebastian Klein

Læs med Pokémon! Frilæsningsbøger fra et af de mest populære børneuniverser

Er dit barn startet i skole, men vil hellere game end læse i fritiden? Har I svært ved at finde bøger, der ikke er for svære og som rammer deres interesser for fx Pokémon-universet?

Så kan den nye letlæsningsserie fra Pokémon måske være et godt bud på bøger, der kan få læselysten i vejret.

Pokémon udgiver nu for første gang en letlæsningsserie med de populære figurer. Bøgerne kan læses fra omkring 6 års-alderen og er flot illustreret. Der er også to nye male- og aktivitetshæfter til små Pokémon-fans. Du kan finde både bøger og aktivitetshæfter hos den lokale boghandler.

Første letlæsningsbog fra Pokémon er “Den store pandekagekonkurrence” og passer til læsere fra ca. 6 år. Kan købes hos boghandlere og på Carlsen.dk

Pokemon bøger
I letlæsningsbogen “Velkommen til Galar” besøger Ash og hans ven Goh for første gang Galar. Snart støder de på en mystisk ny Pokémon – men er det mon en ven eller fjende? Køb bogen hos din boghandler eller på Carlsen.dk

Clemonts lillesøster, Bonnie, drømmer om at få en Pokémon. Men da hun finder en lille, grøn Pokémon, opdager hun hurtigt, at det lille væsen rummer mere, end hun umiddelbart troede …

Pokémon-bøgerne i serien er letlæselige, og så er de fulde af farvestrålende illustrationer og action, hvilket gør dem perfekte til alle små fans af universet. 

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Læs med Pokémon – Redningsmissionen online eller i din nærmeste boghandel.
Ash glæder sig til at rejse til Alola og besøge Pokémon-skolen.

Der er så meget at lære om de nye Pokémoner i regionen, og Ash og Pikachu er mere end klar! 

Pokémon-bøgerne i serien er letlæselige, og så er de fulde af farvestrålende illustrationer og action, hvilket gør dem perfekte til alle små fans af universet. 

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Læs med Pokémon – Velkommen til Alola online eller i din nærmeste boghandel.
Pokémons historie

Pokémon blev skabt af den japanske spiludvikler Satoshi Tajiri, der var inspireret af sin barndomskærlighed til at samle insekter. Tajiri ønskede at skabe et spil, der ville give børn samme oplevelse af at samle og træne kreaturer, men med en fantastisk tvist. Så han skabte Pokémon (en kombination af de japanske ord for “lomme” og “monstre”), en verden fyldt med mystiske og farverige væsener, som spillerne kunne fange og træne.

Spillene blev en øjeblikkelig succes i Japan og blev snart udgivet i resten af verden. Pokémon Red og Blue var de første spil, der blev udgivet uden for Japan i 1998, og de blev en øjeblikkelig sensation. Spillene var grundlæggende RPG’er, hvor spillerne navigerede gennem en virtuel verden og kæmpede mod andre trænere for at blive Pokémon-mesteren.

Pokémon i dag

En af de mest populære måder at spille Pokémon på i dag er gennem de nyeste spiludgivelser, som inkluderer Pokémon Sword og Shield og Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl. Disse spil er tilgængelige på Nintendo Switch-konsollen og giver spillerne mulighed for at udforske en ny region, fange og træne forskellige Pokémons og kæmpe mod andre trænere online eller i person.

Derudover er Pokémon Go, en mobil-app, der blev udgivet i 2016, stadig meget populær blandt børn og voksne. Spillet bruger GPS-funktionen på spillernes smartphones til at placere Pokémons i den virkelige verden, og spillerne skal gå rundt i det virkelige liv for at fange dem.

Mange børn samler også på de Pokémon-kort, som repræsenterer forskellige Pokémons og deres evner.


Pokémon-malebog

Gå på Pokémon jagt og find og farvelæg alle dine yndlings Pokémons i denne fantastiske malebog. Mød Pikachu, Squirtle, Bulbasaur, Charmander og mange flere, og hjælp dem med at blive kampklar og lær nogle forskellige fakta om dem hver især. Find dine farver frem og hyg dig i timevis.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Pokémon Malebog i din nærmeste boghandel.Andre gode bøger til at stimulere læselysten hos nye læsereLæs med landsholdet er en serie bøger med nogle af de mest populære fodboldspillere. I letlæsningsbøgerne fortæller landsholdspillerne bl.a., hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.Læs med Sebastian Klein er en serie af letlæsningsbøger til børn, som gerne vil blive klogere på dyr. Bøgerne er en del af serien Carlsens Læsestart, hvor alle bøger er læsepædagogisk bearbejdet, dvs. typografien er stor, åben og let læsbar. Derudover har bøgerne mange illustrationer, der fungerer som støtte for læsningen.Læs med Naja Münster! De populære bøger om youtuberen Naja Münster er udkommet i letlæselige udgaver. Bøgerne er en del af Carlsens læsestart – en serie der henvender sig til begyndere. Serien er fyldt med farverige illustrationer, der støtter læsningen.

Både dit lokale folkebibliotek og skolens plc (pædagogisk læringscenter, tidligere kendt som skolebiblioteket) har masser af gode letlæsningsbøger. Hos boghandlerne kan du finde de nyeste serier og emner, der hitter lige nu hos børnene. Her i artiklen har vi forsøgt at give et par gode bud på bøger, der møder børnene i deres interesser fra andre medier som YouTube og gaming.