Fiktion

15 romanoplevelser du ikke må snyde dig selv for

Elsker du også at fordybe dig i en virkelig god roman? Så er der masser af inspiration at hente her. Her er 15 romanoplevelser, du ikke må snyde dig selv for.

Mich Vraa: Trilogien om Dansk Vestindien

Mich Vraas roman, Faith, der netop er udkommet, afslutter den fornemme trilogi om Dansk Vestindien. Trilogien, der begynder med Haabet, beretter om en tid da Danmark skabte velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Romanerne er en fortælling om kynisk udnyttelse og ondskab, men også om kærlighed og overlevelse trods umulige odds.

LÆS OGSÅ: Den vestindiske løgn – romantrilogi om Dansk Vestindien

I marts 1917 overdrages De Vestindiske Øer til USA. Faith Netlock, ung fotograf i Charlotte Amalie, overværer ceremonien med blandede følelser. Hun har aldrig følt sig som dansker, og hun ved, at hun aldrig vil blive amerikaner.

Men magtskiftet får voldsomme konsekvenser for den unge kvinde, der er arving til Solitude-plantagen.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – POLITIKEN

“En stor, læseværdig og relevant trilogi” – INFORMATION

Du kan købe Faith online her eller i din lokale boghandel

Merete Pryds Helle: Folkets skønhed

Merete Pryds Helle fik sit store folkelige gennembrud med slægtskrøniken Folkets skønhed og romanen har vundet et hav af priser, deriblandt De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Folkets Skønhed er baseret på Merete Pryds Helles egen familiehistorie.

LÆS OGSÅ: Merete Pryds Helle om Folkets skønhed

Vi møder Marie, som vokser op på Langeland i 1930’erne. Børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.

Husk også at læse den selvstændige fortsættelse Vi kunne alt som udkommer 7. september.

“Eminent læseværdig … ligner grangiveligt et hovedværk” – WEEKENDAVISEN

★ ★ ★ ★ ★ – “En stærk og smuk slægtsfortælling” – BERLINGSKE

Du kan købe Folkets skønhed online her eller i din lokale boghandel

Pierre Lemaitre: Vi ses deroppe

Den ellers meget anerkendte franske krimiforfatter Pierre Lemaitre har begået et mesterværk af en historisk roman om særligt de psykiske konsekvenser, der fulgte i kølvandet på 1. verdenskrig.

LÆS OGSÅ: Pierre Lemaitre viser mellemkrigstidens dystre og kaotiske Frankrig

Vi møder de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt, som slås for deres liv i krigens brandpunkt. De overlever begge, men hjemme i Paris må de hutle sig igennem tilværelsen. Drømmen om et bedre liv og et ønske om retfærdighed og hævn får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

Husk også at læse den selvstændige fortsættelse Flammernes farve, som udkommer 13. september.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – POLITIKEN

“Dommen kan afsiges kort: C’est formidable!” – WEEKENDAVISEN

★ ★ ★ ★ ★ “Uhyggeligt vedkommende … et dramatisk, dystert og dejligt spydigt værk” – BERLINGSKE

Du kan købe Vi ses deroppe online her eller i din lokale boghandel

Guilluame Musso: Opkald fra en engel

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Guilluame Mussos forfatterskab, har du noget virkelig godt i vente. Frankrigs bedstsælgende forfatter leverer nemlig romaner med masser af fart på og flere plot twists i løbet af handlingen. Romanerne har typisk et krimi-element men indeholder også spænding, et interessant persongalleri, kærlighed og humor.

LÆS OGSÅ: Frankrigs bedst sælgende forfatter skriver nervepirrende action med vilde plottwists

I Opkald fra en engel oplever Madeleine og  Jonathan et sammenstød i en lufthavn, som gør, at de får forbyttet deres mobiltelefoner. Da de opdager fejlen er de 10.000 kilometer fra hinanden. Hun er blomsterhandler i Paris, og han er restaurationsejer i San Fransisco. Og selvom de ved de ikke bør, kan de ikke modstå fristelsen for at snage i hinandens mobiltelefoner. Og det får alvorlige konsekvenser. Deres skæbner er nemlig forbundet af en hemmelighed, de begge troede var mørklagt for altid.

Husk også at læse den selvstændige fortsættelse Et atelier i Paris.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “En pageturner, som tager læseren med på en vild rejse” – BOGFINKEN

“Spækket med finurlige intriger og veltænkte plot” – BØRSEN

Du kan købe Opkald fra en engel online her eller i din lokale boghandel

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Orkansæsonen og stilheden

Orkansæsonen og stilheden er en historie om de valg, vi træffer og hvordan de påvirker os selv og andre mennesker. Den prisbelønnede og anmelderroste forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky har skrevet en skøn roman om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, sorg, forelskelser, drab og tilgivelse.

LÆS OGSÅHar du læst Anne-Cathrine Riebnitzskys 3 anmelderroste romaner?

Præsten Monica trænger til et afbræk fra en opslidende hverdag og besøger en gammel bekendt i Guatemala, hvor hun løber ind i både en børnehjemspige og en mafioso. Hjemme i Danmark går hendes veninde, forsvarsadvokaten Beate, på jagt med bue og pil. Men Beate har ikke kunnet skyde rådyr, siden hendes mand døde i en tragisk bilulykke. Barndomsvennerne Marcus og Benjamin har hver sine problemer med kærligheden og med den hash, de skal have fordelt på Djursland.

★ ★ ★ ★  ★  ★ – “Fanger sin læser totalt ind i en altopslugende læseoplevelse” – JYLLANDS-POSTEN

★ ★ ★ ★ ★ – BERLINGSKE

“Det er stor kunst” – WEEKENDAVISEN

Anne-Cathrine Riebnitzsky udkommer med en ny roman, Smaragdsliberen d. 10. oktober.

Du kan købe Orkansæsonen og stilheden online her eller i din nærmeste boghandel

Jeffrey Archer: Hvor der er vilje (Clifton-krøniken)

I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede. Hvis du er vild med Ken Follett og Jan Guillous slægtshistorier, vil du elske familiesagaen Clifton-krøniken.

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Start med Hvor der er vilje. Her møder vi drengen Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under 1. Verdenskrig. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington. De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

“Førsteklasses håndværk” – WEEKENDAVISEN

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ “En fænomenal oplevelse”  – FEMINA

★ ★ ★ ★ ★ ★ “Jeg var fuldstændig grebet af bogen fra start til slut” – SKRIVEPULTEN

Har du mod på det, kan du læse Hvor der er vilje sammen med vores online læseklub i hele september måned. Det er gratis og foregår på Facebook.

Du kan købe Hvor der er vilje online her eller i din nærmeste boghandel

Knud Romer: Kort over Paradis

Knud Romer kort over paradis12 år efter Knud Romers prisbelønnede debut Den som blinker er bange for døden kommer opfølgeren, Kort over Paradis, som er en omvendt dannelsesroman. Og det har bestemt været ventetiden værd.

LÆS OGSÅ: Knud Romer: Man skriver en god bog ved at redigere en dårlig

Romanen tager os ind i det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90’ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain. Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker – og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.

★ ★ ★ ★ ★ ★ – BØRSEN

★ ★ ★ ★ ★ ★ – “Har fortjent at blive en moderne klassiker” – BERLINGSKE

★ ★ ★ ★ ★ – “Fabelagtig … vanvittigt velformidlet” – JYLLANDS-POSTEN

Du kan købe Kort over Paradis online her eller i din lokale boghandel

Jillian Cantor: Det glemte brev

Det glemte brev er en skøn roman, der dels foregår i Østrig i sluttrediverne, mens 2. verdenskrig brager løs og i Los Angeles 50 år senere.

LÆS OGSÅ: Vi forstår bedst vores fortid, hvis vi digter videre på den

I Østrig i 1938 må Kristoff overtage sin jødiske mesters virke med at lave frimærker til tyskerne, da mester forsvinder under Krystalnatten. Selv om Kristoff sætter sit liv på spil, hjælper han den østrigske modstandsbevægelse med at lave falske identitetspapirer til jødiske familier. Og da han i krigens brutale kaos forelsker sig hovedkulds i mesters datter Elena, må han finde en måde at redde hende og sig selv på.

I 1989 i Los Angeles støder Katie på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940’erne på et brev, der aldrig er blevet afsendt. Katies far har Alzheimer’s, så for at finde svar på, hvor det mystiske brev kommer fra, rejser Katie til Berlin, hvor muren netop er faldet. Her udfolder sig en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie, der går på tværs af kontinenter og generationer.

Amerikanske Jillian Cantor har skrevet flere prisvindende bøger til børn og voksne. Det glemte brev er hendes første bog på dansk.

Har du læst Det glemte brev med stor fornøjelse? Så kan vi anbefale Et liv i skjul.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – FEMINA

★ ★ ★ ★ ★ “En rørende og unik fortælling” – BOGTANKEN

“En veldrejet roman om krig, kærlighed og frimærkekunst” – KRISTELIGT DAGBLAD

Du kan købe Det glemte brev online her eller i din lokale boghandel

Daniel Kehlman: Du skulle være gået

Du skulle være gået er en lille genistreg begået af Daniel Kehlmann, der regnes for at være en af Tysklands absolut største forfattertalenter. Kehlmann har vundet en række internationale priser for sine tidligere værker, som bl.a. tæller Opmålingen af verden, Jeg og KaminskiF og Tyllder netop er udkommet på dansk.

LÆS OGSÅ: Fængslende kortroman af Daniel Kehlmann

Kortromanen, der leder tankerne hen på Stephen Kings Ondskabens hotel fortæller om et ungt par med et lille barn, der kort før jul lejer et afsidesliggende feriehus i bjergene. Meningen er, at de skal nyde højtiden i de dejlig omgivelser, men opholdet udvikler sig til noget helt andet. Er det huset eller spændingerne i relationen mellem parret, der gør, at en knugende og uhyggelig stemning indfinder sig? Daniel Kehlmann er en sublim skildrer af det, der sker mellem mennesker.

“Det er mesterligt fortalt” – LITTERATURSIDEN

Du kan købe Du skulle være gået online her eller i din lokale boghandel.

Thomas Korsgaard: Hvis der skulle komme et menneske forbi

Hvis du endnu ikke har læst Thomas Korsgaards brilliante debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi, har du virkelig en oplevelse til gode. Romanen, der er baseret på forfatterens egen opvækst, portrætterer en familie i økonomisk krise – set med et barns øjne. Vi følger en familie på en gård uden for Skive.

LÆS OGSÅ: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af.

Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin succesfulde storebror. Moderen bruger dagene på at kæderyge foran computeren, mens hun spiller internetkasino. Børneflokken er – ligesom faderens mange hunde, som løber vildt om på gårdspladsen – overladt til sig selv.

Husk også at læse fortsættelsen En dag vil vi grine af det.

★ ★ ★ ★ ★ ★ – “Rørende smuk roman” – KRISTELIGT DAGBLAD

★ ★ ★ ★ ★ – “En mere end lovende debut” – BERLINGSKE

★ ★ ★ ★ ★ ★ – “Thomas Korsgaard er en fantastisk fortæller” – SIDSES BOGREOL

Du kan købe Hvis der skulle komme et menneske forbi online her eller i din lokale boghandel

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

Anne Mette Hancock har domineret bestsellerlisterne hele sommeren med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Mercedes-snittet er hendes seneste roman, som er en spændende, intens og overraskende krimi, som ikke overraskende er blevet overdækket med stjernekonfessi fra landets bogbloggere.

LÆS OGSÅ: Hvad er Mercedes-snittet?

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

★★★★★★ “En fabelagtig, vanvittig spændende, velskrevet og sindssyg god krimi!” – LIVET I DUKKEHUSET

★★★★★★ – BOGFIDUSEN

Du kan købe Mercedes-snittet online her eller i din lokale boghandel

Colleen Hoover: Det ender med os

kærlighedsromanerColleen Hoover har skrevet en smuk og rørende roman om, hvad der sker, når den, der elsker dig højest, også er den, der gør dig allermest ondt. Den rørende historie vil få dig til at fælde en tårer og vil gribe dig om hjertet.

Da Lily falder for den flotte neurokirurg Ryle, er det næsten for godt til at være sandt. Hun har ikke altid haft det let, men nu ser alting lyst ud. Selvom Ryle er imod faste forhold, giver han snart efter for sine principper, og Lily er lykkelig. Men der er alligevel noget ved Ryle, der giver skår i glæden – og da Lilys ungdomskæreste Atlas en dag dukker op, trues alt, hvad Lily og Ryle har opbygget sammen.

Gå ikke glip af de nye skønne romaner af Colleen Hoover Uden håb og Altid håb, der udkommer til oktober.

LÆS OGSÅColleen Hoover er læsernes foretrukne romance-forfatter

★★★★★★ – “Helt fantastisk!” – SUS’ BOGBLOG 

★★★★★★ – “Rørende, tankevækkende og virkelig velskrevet” – RUSKJÆRS BØGER

Du kan købe Det ender med os online her eller i din lokale boghandel

Yaa Gyasi: Hjemfærd

Amerikansk-ghanesiske Yaa Gyasis anmelderroste Hjemfærd beskriver den transatlantiske slavehandel og dets konsekvenser over 300 år, tre kontinenter og syv generationer.

Romanen tager udgangspunkt i de to halvsøstre Effia og Esi, der vokser op i 1700-tallets Ghana uden at kende til hinandens eksistens. Effia bliver giftet bort til en britisk kolonisator og lever et ubekymret liv på Cape Coast Castle. Esi bliver taget til fange af de hvide kolonimagter og sidder i fangekælderen under Effias slot, indtil hun bliver skibet til USA som slave. Hendes efterkommere pukler i Alabamas bomuldsplantager, bryder kul i Mississippis miner og flygter fra Sydstaterne og slår sig ned i det 20. århundredes Harlem.

LÆS OGSÅ: Hjemfærd skildrer én af historiens største forbrydelser mod menneskeheden

“En fremragende roman … skrevet af nødvendighed og drevet af indignation.” – WEEKENDAVISEN

♥♥♥♥♥♥ “Slår benene væk under læseren” – BOGNØRDEN

Køb Hjemfærd online her eller i din lokale boghandel

Stefan Ahnhem: Atten grader minus

Den tidligere manuskriptforfattere til successerien Wallander, Stefan Ahnhem,  har siden sin krimidebut  i 2014 ligget næsten uafbrudt på bestsellerlisterne. Han krimiserie handler om Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang hvirvles ind i mystiske og omfattende sager. 

LÆS OGSÅ:  Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi

Atten grader minus er en isnende spændende krimi om jagten på en bestialsk og kynisk morder. Bogen er 3. selvstændige bog i serien om Fabian Risk. Offer uden ansigt (bog 1) og Den niende grav (bog 2).

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt. Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder. Og har været frosset ned. Fabian Risk og hans team hos Helsingborg politi kæmper mod tiden i en sag, hvor intet er, som de tror. Hvis ikke de handler hurtigt, vil endnu et offer ende i fryseren.

★★★★★  – FYENS STIFTSTIDENDE

“Fascinerende og fængslende – en krimi som det tager noget tid at ryste af sig igen” – BOGFRIISEN

D 27. september udkommer næste bind i serien: Motiv X.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Stefan Ahnhems nye krimi, Motiv X

Du kan købe Atten grader minus online her eller i din nærmeste boghandel

Eve Chase: Tilbage til Black Rabbit Hall

Tilbage til Black Rabbit Hall, Eve Chase, historiske romaner med kærlighedHvis du ikke kan få nok af romaner skrevet af forfattere som Lucinda Riley og Kate Morton, skal du glæde dig til at læse Eva Chases skønne roman, Tilbage til Black Rabbit Hall. 

Eve Chase har skrevet fortællingen om det mystiske store engelske landsted med inspiration fra de store engelske herskabshuse, som vi møder dem i klassikere som Jane Eyre og Rebecca, såvel som i Agathe Christies forfatterskab.

Læs også 15 nye skønne bøger om kærlighed du (måske) ikke har læst

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall. Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer.

Årtier senere kører Lorna og hendes forlovede omkring i Cornwall på jagt efter det perfekte sted at holde deres bryllup. Lorna føler sig draget mod et smukt, men meget nedslidt landsted, som hun mener at mindes fra sin barndom, men hun ved ikke hvorfor.

★★★★★ – “En skøn fortælling” – LIVET I DUKKEHUSET

★★★★★ – “En rørende historie” – DE UNGES ORD

Du kan købe Tilbage til Black Rabbit Hall her, eller i din lokale boghandel.