Aktuelt Bestsellere Fiktion Historiske romaner Jeffrey Archer

Jeffrey Archer er klar med Warwick-serien – en ny storslået skæbnefortælling

Har du slugt Jeffrey Archers pageturner-serie Clifton-krøniken? Så er Warwick-serien om kriminalbetjent William Warwick et mustread.


Sidste bog i Jeffrey Archers Clifton-krøniken udkom på dansk i 2019 – og vi indrømmer, at den efterlod et vist tomrum. Hvad skal vi nu binge-læse? Heldigvis er bestsellerforfatteren nu klar med den helt nye og spændende Warwick-serien.

Warwickserien er romaner om en kriminalbetjents liv

I Warwick-seriens første bog Øjet der ser møder vi William Warwick, en nyslået ordensbetjent ved Metropolitan Police, der drømmer om at blive kriminalbetjent og senere politiinspektør ved Scotland Yard. Serien følger William Warwick i hans karrieres op- og nedture, som alle er defineret af hans mål om at bekæmpe kriminalitet alle steder i samfundet. Koste hvad det vil.

Dem, der har læst Jeffrey Archers Clifton-krøniken, vil formentlig kunne genkende navnet William Warwick – og med god grund.

“Da jeg havde afsluttet Clifton-krøniken, skrev adskillige læsere til mig for at sige, at de gerne ville vide mere om William Warwick, titelhelten i Harry Cliftons romaner.”

– Jeffrey Archer i forordet til Øjet der ser

Jeffrey Archer har planer om at skrive intet mindre end syv bøger i serien om William Warwick. I videoen nedenfor kan du høre ham fortælle om sine planer med Warwick-serien til det engelske forlag Pan Macmillan.

Selvom Warwick-serien er inspireret af Harry Clifton og alle de andre fra Clifton-krøniken, er det en selvstændig serie. Som ny Jeffrey Archer-læser kan man derfor sagtens starte med Øjet der ser.

LÆS OGSÅ: Overblik over alle bøger og serier af Jeffrey Archer
Jeffrey Archer: Øjet der ser

Jeffrey Archer, Øjet der ser, Warwick-serien, William Warwick

William Warwick har altid drømt om at komme ind i politiet, og i starten af 1980’erne søger han om optagelse i Metropolitan Police i stedet for at blive advokat som sin far. Han starter sin karriere som ordensbetjent og rykker hurtigt videre op i Scotland Yard.

LÆS OGSÅ: Ny serie fra bestsellerforfatter Jeffrey Archer. Smuglæs i Øjet der ser

Under efterforskningen af sin første store sag, røveriet af et uvurderligt Rembrandt-maleri, møder han Beth Rainsford, som han forelsker sig hovedkulds i. Men Beth har en hemmelighed, som hun vil gøre alt for ikke at få afsløret …

Du kan købe Øjet der ser online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel fra den 10. marts.


Jeg læser engelsk på Københavns Universitet og er studentermedhjælper i Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Personligt læser jeg (næsten) alt, og jeg elsker at kunne være med til at give den gode læseoplevelse videre.