Bestsellere Fiktion Historiske romaner Jeffrey Archer

Jeffrey Archer er klar med Warwick-serien – en ny storslået skæbnefortælling

Warwick-serien Header

Har du slugt Jeffrey Archers pageturner-serie Clifton-krøniken? Så er Warwick-serien om kriminalbetjent William Warwick et mustread.


Sidste bog i Jeffrey Archers Clifton-krøniken udkom på dansk i 2019 – og vi indrømmer, at den efterlod et vist tomrum. Hvad skal vi nu binge-læse? Heldigvis er bestsellerforfatteren klar med den nye og spændende Warwick-serie, hvor tredje bind, Over mit lig, netop er udkommet.

Warwickserien er romaner om en kriminalbetjents liv

I Warwick-seriens første bog Øjet der ser møder vi William Warwick, en nyslået ordensbetjent ved Metropolitan Police, der drømmer om at blive kriminalbetjent og senere politiinspektør ved Scotland Yard. Serien følger William Warwick i hans karrieres op- og nedture, som alle er defineret af hans mål om at bekæmpe kriminalitet alle steder i samfundet. Koste hvad det vil.

Dem, der har læst Jeffrey Archers Clifton-krøniken, vil formentlig kunne genkende navnet William Warwick – og med god grund.

“Da jeg havde afsluttet Clifton-krøniken, skrev adskillige læsere til mig for at sige, at de gerne ville vide mere om William Warwick, titelhelten i Harry Cliftons romaner.”

– Jeffrey Archer i forordet til Øjet der ser

Jeffrey Archer har planer om at skrive intet mindre end syv bøger i serien om William Warwick. I videoen nedenfor kan du høre ham fortælle om sine planer med Warwick-serien til det engelske forlag Pan Macmillan.

Selvom Warwick-serien er inspireret af Harry Clifton og alle de andre fra Clifton-krøniken, er det en selvstændig serie. Som ny Jeffrey Archer-læser kan man derfor sagtens starte med Øjet der ser.

LÆS OGSÅ: Overblik over alle bøger og serier af Jeffrey ArcherØjet der ser

Jeffrey Archer, Øjet der ser, Warwick-serien, William Warwick

William Warwick har altid drømt om at komme ind i politiet, og i starten af 1980’erne søger han om optagelse i Metropolitan Police i stedet for at blive advokat som sin far. Han starter sin karriere som ordensbetjent og rykker hurtigt videre op i Scotland Yard.

LÆS OGSÅ: Ny serie fra bestsellerforfatter Jeffrey Archer. Smuglæs i Øjet der ser

Under efterforskningen af sin første store sag, røveriet af et uvurderligt Rembrandt-maleri, møder han Beth Rainsford, som han forelsker sig hovedkulds i. Men Beth har en hemmelighed, som hun vil gøre alt for ikke at få afsløret …

Du kan købe Øjet der ser online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.Ved højlys dag

William Warwick er tilbage i Jeffrey Archers opfølger til Øjet der ser.

William er steget i graderne og blevet udnævnt til politikommisær.

Ham og hans team er tilbage i Narkoenheden, og de sættes til at fange en frygtet narkobaron i ved navn Ahmed Rashedi, der huserer i Sydlondon.

Samtidig er William og hans forlovede Beth ved at planlægge deres bryllup, men hvad de ikke ved er, at der venter dem en overraskelse.


Du kan købe Ved højlys dag online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Det blinde øje

det blinde øje, jeffrey archer

Det blinde øje er tredje bind i Warwick-serien.

Politikommisær William Warwick er en sympatisk og dynamisk mand. Han er gået undercover og skal undersøge om sin arbejdsplads Metropolitain Politi er præget af korruption.

Sammen med to kollegaer får han til opgave at følge inspektør Jerry Summers, en ung politimand, hvis overdrevne privatforbrug langt fra står mål med hans beskedne politiløn.

På samme tid krydses Williams og den berygtede narkobaron Assem Rashidis veje igen under retssagen mod Rashidi – hvor Williams far og søster står som anklagere. 

Du kan købe Det blinde øje online, eller i din nærmeste boghandel.


Over mit lig

Fjerde bog i Jeffrey Archers populære serie om William Warwick.

I Genève er rigmanden og kunstsamleren Miles Faulkner erklæret død to måneder tidligere, men hans skruppelløse advokat bliver ved med at arbejde for ham.

Det stenrige familiedynasti Alden nyder det overdådige og glamourøse liv ombord på en trans-atlantisk luksusliner. Alt er tilsyneladende lykkeligt, men under overfladen udkæmpes en indædt kamp om magt og position, en kamp, der tager en morderisk drejning undervejs.

Fællesnævneren for alle efterforskninger er politiinspektør William Warwick fra Metropolitan Politi. Hans talent for at gennemskue komplicerede sager, hans skarpe intellekt og hans store mod vil snart male de kriminelle op i et hjørne – spørgsmålet er bare, om Warwick kan fange morderne, før det er for sent?

Du kan købe Over mit lig online, fx. hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.Af samme forfatter

Ny enkeltstående roman: Slægtens lænker

Danny Cartwright er fast besluttet på at tage iskold hævn over de mænd, som er skyld i hans bedste vens død. De har fået sat ham bag tremmer i 22 år for en forbrydelse, han ikke har begået. De har forhindret ham i at gifte sig med Beth og berøvet ham muligheden for at opdrage datteren Christy.

Én efter én piller han dem ned. Alle har undervurderet Dannys hævntørst og Beths stålsatte stræben efter retfærdighed.

Slægtens lænker er en episk fortælling om at stå på sin ret, om hævn og om at tvinge sig fri af en forudbestemt skæbne. Bogen udkom på engelsk i 2008, men foreligger her for første gang på dansk.

Du kan købe Slægtens lænker i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé.Læs også Archers nyeste

Jeffrey Archer: Ærens veje

I 1999 fandt man blot 700 meter fra toppen af Mount Everest det dybfrosne lig af den legendariske engelske bjergbestiger George Mallory, der forsvandt i 1924. Tre gange forsøgte han at bestige verdens højeste bjerg, tredje gang blev ulykkens gang. Både han og hans klatremakker Andrew Irvine omkom på bjerget. Liget af Irvine er aldrig blevet fundet, heller ikke Mallorys kamera. Måske indeholder det billeder fra toppen og dermed beviset for, at Mallory blev den første på verdens tag næsten 30 år før Sir Edmund Hillary.  

Ærens veje er den dramatiske historie om George Mallory, født i 1886 og uddannet på Cambridge University. Han kæmpede på Vestfronten under Første Verdenskrig, og var hele sit liv en fænomenal bjergbestiger. På spørgsmålet om, hvorfor han ville bestige Mount Everest, svarede han: ”Fordi det ligger der.”

Du kan købe Ærens veje af Jeffrey Archer fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 31. oktober.
Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.