Fiktion Amerikanske romaner Erotik Historiske romaner

Forfatteren bag “Dage i Cape May” opgav sin familiehistorie for en roman om en skelsættende bryllupsrejse

Dage i cape may

Amerikanske Chip Cheek skrev manuskriptet til tre romaner, før han fandt den rigtige historie at fortælle. Nu udkommer hans debut på dansk.

Chip Cheeks forførende debutroman Dage i Cape May udspiller sig i efteråret 1957. Det er fortællingen om Henry og Effie, et ungt nygift par fra Georgia, som ankommer til Cape May, New Jersey på deres bryllupsrejse blot for at opdage at kystbyen er forladt. De er klar til at afkorte deres tur men da de møder den smukke jetsetter Clara og hendes elsker Max, åbnes døren til en berusende verden af drama og begær blandt de glamourøse mennesker.

Vi bringer her et uddrag af det amerikanske forlags interview med Chip Cheek. Du kan læse hele interviewet på engelsk her.

Hvordan fik du idéen til Dage i Cape May?

Jeg kommer fra en familie af mennesker der har arbejdet ved jernbanen i Georgia helt tilbage fra begyndelsen af det 20. århundrede, noget jeg altid har været interesseret i. Efter min studietid begyndte jeg at arbejde på en roman, der var gennemsyret af Jim Crow-æraen i Georgia og som trak på min egen families historier. Der var både mord og raceproblematikker, en masse spændende emner men kærlighedshistorien blev ved med at hive mig ud på et sidespor. Af grunde, jeg for længst har glemt, besluttede jeg mig for at lade to af mine figurer blive gift med hinanden og sende dem på en bryllupsrejse. Jeg blev straks betaget: Jeg havde lyst til at blive i den verden for evigt. Men det var jo meningen af jeg skulle skrive en roman om jernbanen og Jim Crow. Så jeg lagde den i skuffen.

Et par år senere, det var nok under mit tredje forsøg på at skrive en roman, skete der det samme igen. Jeg viede to af mine karakterer og sendte dem på bryllupsrejse. Det var sommeren 2014 efter at jeg selv var blevet gift. Denne gang besluttede jeg, at den der ”vigtige” roman jeg havde arbejdet på, slet ikke var rigtig, det var romanen der udspillede sig i Cape May, der var den rigtige roman.

Smuglæs i Chip Cheeks roman Dage i Cape May her

Da jeg gav slip på hvor alvorligt jeg tog mig selv, blev jeg fuldstændig besat. Jeg blev oppe om natten for at skrive, sov en eller to timer, stod op igen og fortsatte med at skrive. Jeg færdiggjorde det første udkast af Dage i Cape May på to måneder.

Var det anderledes end dine tidligere oplevelser?

Meget anderledes. Her var det; det her var mit emne. Og det gav mening. Kærlighed og seksualitet har lagt grund til de vigtigste dramaer i mit eget liv. Min egen families historie og sydens historie, er jeg dybt interesseret i på et intellektuelt plan, men på et personligt plan er det ikke lige så medrivende.

Forfatteren bag "Dage i Cape May" opgav sin familiehistorie for en roman om en skelsættende bryllupsrejse

Hvornår begyndte du med at skrive?

Jeg har altid skrevet. Min mor læste kærlighedsromaner og rædselshistorier som Stephen King, Dean Koontz og Danielle Steele med stor appetit, og jeg blev tiltrukket af bøger på samme måde. Jeg var et dagdrømmende barn, så der var kort vej fra at læse til at få lyst til at skrive bøger. Et sted i mine arkiver har jeg min første “roman”, som jeg skrev, da jeg var otte år gammel.

Hvornår besluttede du, at du ville leve af at skrive?

Efter college flyttede jeg til New York og sagde til mig selv: Okay, jeg finder mig et skodjob og så vil jeg forsøge at skrive bøger. Jeg havde en tyk bog, jeg havde arbejdet på, en science fiction roman. Det var noget værre møg. Selvom jeg virkelig gerne ville skrive fiktion, vidste jeg ikke meget om hverken forlagsbranchen eller litteratur i sin helhed. Så jeg købte bind 2 af Norton Anthology of American Literature, og læste den fra ende til anden. Jeg købte bøgerne af alle de forfattere der tiltalte mig. Det gik der vel omkring et eller to år med, før jeg begyndte at skrive og deltog i de første workshops på New School. Jeg tog min Master fra Emerson College i Boston og siden da, har jeg stort set dedikeret mit liv til at skrive.


Forfatteren bag "Dage i Cape May" opgav sin familiehistorie for en roman om en skelsættende bryllupsrejse

Dage i Cape May er en forførende roman om ægteskab og seksualitet, og de konsekvenser mødet med en gruppe depraverede overklassemennesker får for det unge par.

Køb bogen i din foretrukne boghandler eller online her

Historien udspiller sig over nogle uger i efteråret 1957, hvor Henry og Effie, et ungt, nygift par i starten af 20’erne, rejser fra Georgia til Cape May i New Jersey. Her skal de tilbringe deres bryllupsrejse på det forladte feriested. I virkeligheden kender de ikke hinanden særlig godt, og ingen af dem føler sig specielt komfortable ved situationen. De beslutter derfor at afkorte deres ophold. Men denne plan bliver ikke til noget, da de møder en gruppe glamourøse mennesker, der indlemmer dem i deres kreds. Clara er en smuk og vild overklassekvinde; Max er den rige playboy og Claras elsker, og Alma, Max’s mystiske halvsøster, som Henry øjeblikkeligt tiltrækkes af.


Leder du efter flere gode bøger? Se vores liste med bøger til sommerferien 2023.