Slut med sokker under træet! 16 bøger i julegave til ham, der har alt

Er du træt af at lægge bløde pakker under træet hvert år? Vi har samlet 16 flotte og spændende gavebøger til manden, der har alt.

Sidste år ønskede han sig sokker. Året før var det underbukser. Hvis du er træt af at give de samme bløde pakker til manden, der har alt, er der råd at hente her.

Vi har samlet de bedste bøger til familiemedlemmet, der er vild med alt fra sport og historie til en rigtig god roman.

Til ham der elsker (at læse om) sport

Min største kamp

Min største kamp, gaver til manden der har alt

Han husker sikkert, hvor han var og med hvem, da Danmark tog EM-guldet i 1992. Eller er det måske Champions League-finalen i 1999, der er hans favoritkamp?

I Min største kamp får han flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp set fra grønsværen. Aldrig tidligere har så mange fodboldstjerner lige fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og mange flere optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

LÆS OGSÅ: Min største kamp – Frank Arnesen fortæller: Da hele Europa fik øje på os

Du kan købe Min største kamp som e-bog her, eller finde den på dit lokale bibliotek.


Mit livs løb

Mit livs løb, gaver til manden der har alt

De fleste cykelfans har deres favoritsejre, men hvad siger cykelstjernerne egentlig selv? Hvad betragter de som deres vildeste oplevelse på cyklen? Det svarer de på i Mit livs løb, hvor nuværende og pensionerende danske cykelstjerner hvert får et kapitel til at fortælle om et cykeløjeblik, der har sat sig særligt fast hos dem selv.

LÆS OGSÅ: Da Ole Ritter slog timerekorden i Mexico City. Smuglæs i Mit Livs Løb

Læseren kommer både med en rejse tilbage i tiden med koryfæer som Ole Ritter og Niels Fredborg, ud til forårsklassikere og etapeløb med Rolf Sørensen, Brian Holm og Jesper Skibby og med til nutidige triumfer sammen med Jakob Fuglsang, Magnus Cort og Chris Anker.

Du kan købe Mit livs løb online, bl.a. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene

enzo ferrari

Enzo Ferrari den suverænt mest magtfulde mand inden for motorsporten i det 20. århundrede. Bliv klogere på en af motorsportens mest centrale personligheder i denne detaljerige biografi.

Foruden at stille skarpt på Enzo Ferraris liv går Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene også i dybden med andre aspekter af motorsporten.

Biografien giver et unikt indblik i de store – til tider blodige – racerløb, i konkurrencen mellem de allerførste racerbiler samt i de politiske aspekter af motorsport op gennem det 20. århundrede.

Du kan streame Enzo Ferrari som e-bog eller lydbog på fx Saxo.com eller hos SAGA.

LÆS OGSÅ: Enzo Ferrari. Kom bag facaden på et af de vigtigste mennesker i motorsport


Til ham der interesserer sig for krig og historie

One Dollar Man

One Dollar Man, gaver til manden der har alt

One Dollar Man er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.

LÆS OGSÅ: One Dollar Man, den største dansker, du (sikkert) aldrig har hørt om

William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

Du kan købe One Dollar Man online, såsom på Saxo.com, eller hos din foretrukne boghandler.


Sindberg – Den danske Schindler og Nanjing-massakren 1937-38

Sindberg, Bernhard Sindberg, Anden Verdenskrig, Nanjing-massakren, Peter Harmsen

For første gang fortælles historien om en af de største humanitære skikkelser i det 20. århundredes Danmarkshistorie: Bernhard Arp Sindberg. 

LÆS OGSÅ: Bernhard Sindberg reddede tusindvis af mennesker under Nanjing-massakren

Sindberg var en skæv eksistens, der i en kort periode trådte i karakter for derefter at vende tilbage til glemslen. I bogen følger vi ham fra hans barndom i Aarhus og på hans første eventyr som sømand til de dramatiske 104 dage som redningsmand for tusindvis af mennesker.

Du kan købe Sindberg online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel.


Bøn for Tjernobyl

Bøn for Tjernobyl, gaver til manden der har alt

Forfatteren og journalisten Svetlana Aleksijevitj rejste i tre år rundt og interviewede hundredvis af mennesker, der var direkte berørt af ulykken i Tjernobyl.

Hvordan lever de i dag? Hvad optager dem? Hvad tænker de om fremtiden? Og hvad er deres historie?

Resultatet er en række psykologiske portrætter og litterært bearbejdede monologer, hvor hver enkelt stemme bærer vidnesbyrd om katastrofens omfang.

LÆS OGSÅ: Bøn for Tjernobyl: Bogen der var inspirationskilde for HBO’s hitserie

Du kan finde Bøn for Tjernobyl på dit nærmeste bibliotek.


Til ham der er glad for mad og drikke

ENKELT

Enkelt kogebog, enkelt, Yotam Ottolenghi, Ottolenghi, Ottolenghi kogebog

At kreere store smagsoplevelser kan sagtens være helt enkelt.

Yotam Ottolenghi viser i denne bog, hvordan madlavning kan gøres helt simpelt alt efter, hvordan du selv arbejder bedst i et køkken. Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser, holder du af at forberede maden i god tid eller foretrækker du at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis. Der er mulighed for det hele med ENKELT.

LÆS OGSÅ: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige

Bogen indholder 130 opskrifter med bl.a. grøntsager, pasta, ris, nudler, fisk og kød. Samtidigt kommer bogen med forslag til, hvordan retterne kan sammensættes til lækre menuer, der passer til enhver lejlighed.

Du kan købe Enkelt online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Sous vide 2.0

Sous vide, Sous vide 2.0, Karsten Tanggaard, sous vide opskrift, kamben, grillmad, opskrift, kogebog, opskrifter

Sous vide 2.0 er den største og mest ambitiøse bog om sous vide. Det er både en grundbog til begyndere, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere og professionelle.

LÆS OGSÅ: Sous vide – smagen overbeviser en skeptiker

Til begynderne er der trin-for-trin vejledninger og 10 sikre hits, så det er nemt at komme i gang med sous vide. Til de erfarne er der mere end 500 tid/temperatur-kombinationer, der alle er gennemprøvet og grundigt beskrevet.

Vigtigst af alt er Sous vide 2.0 andet og mere end en bog om rødt kød – det er også en guide til perfekte og smørmøre tilberedninger af gris, lam, vildt, fjerkræ, fisk, frugt og grønt i sous vide.

Du kan købe Sous vide 2.0 af Karsten Tanggaard online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel.


GIN – Opskrifter på gin, tonics & cocktails

GIN, gaver til manden der har alt

Denne bog er til gin-elskeren. Du får masser af forslag til, hvordan du kan lave din egen gin ved at tilsætte forskellige ingredienser (botanicals), så du får nogle helt nye smage frem i dine drinks. Gin består af en basis-alkohol og enebær, og du kan derfor nemt tilsætte både bær, frugt, krydderier, urter og grønt. 

Her er også nemme opskrifter på tonic. Den laves på en basis-sirup, som spædes op med danskvand, og den kan ligesom gin smages til med forskellige ingredienser. 

LÆS OGSÅ: Sådan pimper du din gin

Og så indeholder bogen forslag til at matche både hjemmelavet gin og tonics og kendte mærker – og ikke mindst opskrifter på de lækreste cocktails med gin.

Jesper Schmidt er oprindelig uddannet kok i Italien og bruger bl.a. sin gastronomiske erfaring til at udvikle nye drinks og cocktails.

Køb Gin online, bla. på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til ham der mangler en imponerende bog på sit coffeetable

Formel 1 – En historie om triumfer og tragedier

Formel 1, gaver til manden der har alt

Formel 1 er ikke bare en af verdens største sportsbegivenheder, det er et fænomen. En sport, der består af lige dele teknik, talent og penge. En kombination, der sæson efter sæson tiltrækker millioner af mennesker, som følger kørernes intensive kappestrid på baner verden over.

I denne nye opdaterede udgave fortæller Peter Nygaard hele historien om løbene, fra den beskedne start i 1950’erne til den milliardforretning, Formel 1 har udviklet sig til at være i dag. Han beretter om dramerne, tragedierne og triumferne; om de største legender og de mange små fascinerende detaljer omkring løbet, blandt andet udviklingen af den avancerede teknik, der i dag sørger for, at kørerne kan overleve selv de mest voldsomme sammenstød.

Bogens billeder er en underholdende, smuk og dramatisk fortælling i sig selv, og giver læseren et enestående indblik i motorsporten helt fra den spæde start og frem til i dag.

LÆS OGSÅ: Fadøl, børn på banen og strudseløb. 5 vanvittige historier fra formel 1

Du kan finde Formel 1 som E-bog hos f.eks. Saxo.com, eller lånes på et bibliotek nær dig.


Tour de France – Verdens hårdeste cykelløb

Tour de France, gaver til manden der har alt

Alt hvad han har brug for at vide om Tour de France!

Rigt illustreret udgave af bestselleren om verdens hårdeste cykelløb fyldt med sugende fotografier: portrætter, action og væg-til-væg landskaber. Verdens bedste cykelryttere har gennem mere end 100 år presset deres kroppe og hoveder gennem umenneskelige strabadser på de franske landeveje og bjergtoppe. Hårdheden, taktikken og enkeltmandspræstationerne har fascineret publikum, så løbet i dag er verdens største årlige begivenhed. En scene, hvor helte taber stort og frygteligt eller lider sig til sublime sejre. Og hvor heroisme, snyd og brændende rivalopgør hvert år skrives ind i historien.

LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France

Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903. Han beskriver de mest absurde optrin og fortæller de vildeste anekdokter. Og han går tæt på de afgørende etaper og tegner portrætter af store og små mestre fra den første vinder til den seneste hersker.

Du kan købe Tour de France online, såsom hos Saxo, eller i din lokale boghandel.


F-16 – På vingerne med danske jagerpiloter

F-16, gavebog

Hvordan er det egentlig at sidde i cockpittet, når tingene spidser til eller ikke helt går som planlagt?

Det fortæller over 50 forskellige F16-piloter om i F-16 – På vingerne med danske jagerpiloter, der både i tekst og foto dokumenterer deres oplevelser.

Tag med på 40 års rejse fra de første flyvninger i USA over F-16’s ankomst til Danmark til missioner i Kosovo, Afghanistan, Libyen, Irak og Syrien.

Overskuddet fra bogen går ubeskåret til Flyvevåbnets Fond: Til velgørende formål, der også støtter danske soldater, som er kommet til skade under mission.

LÆS OGSÅ: Tag på 40 års rejse på vingerne med danske F-16 jagerpiloter

Du kan købe F-16 – på vingerne med danske jagerpiloter online, bl.a. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Til ham der læser romaner

Forfængelighedens bål

Tome Wolfe
Forfængelighedens bål

Forfængelighedens bål er blevet kaldt både ”En moderne klassiker” (Weekendavisen), ”Et mesterværk” (Jyllandsposten) og ”Mageløs” (Berlingske). Den satiriske roman er efter 30 år stadig et pragteksemplar inden for amerikansk litteratur og en satirisk perfektion.

Tom Wolfes roman er en skånselsløs satire over den amerikanske skinverden, som medierne og magthaverne i fællesskab har skabt. Baggrunden er New York i 1980’erne, og hovedpersonen er en ung børsmægler, der tilfældigt bliver offer for systemet.

LÆS OGSÅ: Læs et uddrag af Tom Wolfes newyorker-klassiker Forfængelighedens bål

Du kan købe Forfængelighedens bål online på Saxo.com eller hos din foretrukne boghandler.


Mørkeland

Mørkeland, gaver til manden der har alt

Mistanke om svindel på højeste plan viser sig at trække tråde langt ind i det danske demokrati. En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af et omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Det skulle tage Niels Krause-Kjær 19 år at skrive en selvstændig opfølger af bestselleren Kongekabale som senere blev filmatiseret med Anders W. Berthelsen og Søren Pilmark i hovedrollerne. Nu er Mørkeland her, og den højaktuelle politiske spændingsroman handler om valgsvindel og hvad der sker, når kæden hopper af hos dem, vi ellers bør stole på.

LÆS OGSÅ: Kan man svindle med et folketingsvalg?

Du kan købe Mørkeland online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandler.


En lykkelig slutning

En lykkelig slutning
Maren Uthaug

Maren Utaugs nye bog En lykkelig slutning er en roman om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme. Maren Uthaug leverer en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Maren Uthaug debuterede i 2013 med den anmelderroste roman Og sådan blev det, der siden er blevet oversat til flere sprog. Senere udkom Hvor der er fugle, som modtog DR Romanprisen.

LÆS OGSÅ: “Hele mit liv har jeg været imod at skulle castes som den søde pige”

Du kan købe En lykkelig slutning på f.eks. Saxo.com eller hos din lokale boghandler