Uncategorized Fagbøger

Sådan pimper du din gin

gin

Gin er ikke en lukket fest for conaisseurs. Eller mænd for den sags skyld. Langt fra. Og det behøver heller ikke være dyrt. Med en billig gin og et te-brev kan du lave magi.

At gin er en mega-tendens, kan du selv få syn for, næste gang du f.eks. er Menu, Kvickly eller Irma. Dit lokale supermarked har sandsynligvis en hel reol med et kæmpe udvalg af ginmærker efterhånden.

Men også Copenhagen Gin Festival har oplevet et regulært boom i besøgende gæster, som på tre år er gået fra få tusinde til 12.000 i 2019. Og næste år forventes festivalen at vokse til 14.000 gæster.

I skrivende stund findes der 6.500 forskellige gin-mærker, og hver måned kommer der 200 nye til.

Gin er ikke svært

For gin er ikke svært. Det er ikke en lukket fest for conaisseurs, eller mænd med fuldskæg som drikker svinedyre single malts eller fadlagret rom. Faktisk er der lige så mange kvinder, som er med på gin-bølgen.

Og det behøver heller ikke være dyrt. Selv om det er sjovt at købe en flaske fra et lille destilleri med en interessant historie, kan man komme langt med en flaske Hampstead Dry London til 65 kroner i Lidl, som blev en overraskende testvinder, da DrinksMeister testede spiritus i 2016.

I Jesper Schmidts lækre bog, “Gin – opskrifter, tonic og cocktails”, kan man ud over en ukompliceret opskrift på tonic – som man kan koge en sirup på og altid have klar i køleskabet, så der blot skal tilsættes danskvand – er der også en simpel opskrift på at pimpe sin billige gin, så den smager fantastisk:

Sådan pimper du din gin
Udvalget er enormt – det er mulighederne også.

Earl Grey Gin

Trækketid 20 minutter

1 liter glas med tætsluttende låg
1 flaske gin 70 cl.
1-2 breve Earl Grey te (alt efter hvor stærk den skal være)
2-4 tsk. rørsukker (valgfrit)

Kom gin og sukker i din beholder.
Rør godt rundt, indtil sukkeret er opløst.
Kom te-brevet ned i beholderen.
Stil den på køl i maximum 20 min, gerne mindre.
Tag nu te-brevet op og smid det ud.
Ginnen kan holde sig på køl i cirka 6 måneder.

Læs mere om Copenhagen Gin Festival her:Køb også Jesper Schmidts nye bog med endnu flere lækre opskrifter

Sådan pimper du din gin

Jesper Schmidt: Gin Din guide til de bedste smagsoplevelser

Mangler du inspiration til at pifte din traditionelle gin og tonic op?

Jesper Schmidt giver dig ingredienserne til at matche gin, tonic og garnish til lækre drinks, der endda med denne bog i hånden kan bestå af din egen hjemmelavede gin eller tonic.

Som indehaver af Schmidt og Schmidt Cocktails i Tivoli trækker forfatter Jesper Schmidt på flere års erfaring og samtidig sin baggrund som kok til at opfinde nye og forfine traditionelle drinks.

Du kan finde Gin – Din guide til de bedste smagsoplevelser på dit nærmeste bibliotek.