Fagbøger

Enzo Ferrari. Kom bag facaden pĂĽ et af de vigtigste mennesker i motorsport

Enzo Ferrari. Kom bag facaden pĂĽ et af de vigtigste mennesker i motorsport

Enzo Ferrari satte gennem hele sin karriere standarden inden for motorsport, büde som racerkører, grundlÌgger af Formel 1-holdet Scuderia Ferrari og senere skaber af det succesfulde bilmÌrke Ferrari.

Den karismatiske Enzo Ferrari (1898-1988) var drevet af et enormt vinderinstinkt bĂĽde pĂĽ og uden for banen. Han ville vĂŚre den bedste, koste hvad det ville. Og det blev han. Selv den dag i dag â€“ knap 30 ĂĽr efter Enzo Ferraris død â€“ er hans biler blandt verdens mest eftertragtede.

Ferrari, Enzo Ferarri, racerbil, motorsport
Ferrari 250 GT. Der blev kun bygget 250 af disse biler mellem 1962 og 1964, og de skulle deltage i GT-løb. Ferrari 250 vandt FIA’s mesterskab i 1962, 1963 og 1964. I 2014 blev en 250 GTO verdens hidtil dyreste bil, da den blev solgt pĂĽ en auktion for 38 millioner dollars. Photo credit: Stephen Rossini.

Men hvem var manden bag Ferrari? Gennem en stor del af sit liv var Enzo Ferraris offentlige optrĂŚden perfekt koreograferede begivenheder, der skulle pleje hans image.

Han var en magtfuld personlighed, fuld af tillid til sin evne til at dominere hÌrskarerne af Ìrbødige kunder, ivrige leverandører, indimellem aggressive journalister og nysgerrige fans.

Kort sagt opnĂĽede Enzo Ferrari nĂŚrmest overmenneskelig status, men kun fĂĽ kendte mennesket bag.

Ferrari, Enzo Ferrari, motorløb
Enzo Ferrari med sine tre stjernekørere i 1967. (Fra venstre til højre) Luigi Musso, Enzo Ferrari, Eugenio Castellotti og Peter Collins. Photo credit: Klemantaski Collection.

Biografien Enzo Ferrari: Manden, bilerne og løbene gĂĽr helt tĂŚt pĂĽ Enzo Ferraris professionelle bedrifter samt hans private liv. Bogen afslører en viljestĂŚrk, barsk og kompleks personlighed, der ogsĂĽ privat var prĂŚget af store udfordringer. Frem for alt er det dog fortĂŚllingen om en mand, der gjorde alt for at sikre sin stejlende hingst mest mulig succes.

Ferrari, Enzo Ferrari, motorsport
1960 Ferrari 400 Superamerica SWB Cabriolet med karrosseri af Pininfarina var sidste skrig inden for elegante sportsbiler. Den reprĂŚsenterede den ypperste luksus og ydeevne. Photo credit: Stephen Rossini.

Instruktør og filmproducer Michael Mann har arbejdet pĂĽ en filmatisering af Enzo Ferrari: Manden, bilerne og løbene i knap 20 ĂĽr. Filmen forventes at fĂĽ premiere i 2019 med Hugh Jackman og Noomi Rapace i hovedrollerne.


enzo ferrari

Enzo Ferrari den suverĂŚnt mest magtfulde mand inden for motorsporten i det 20. ĂĽrhundrede. Bliv klogere pĂĽ en af motorsportens mest centrale personligheder i denne detaljerige biografi.

Foruden at stille skarpt pĂĽ Enzo Ferraris liv gĂĽr Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene ogsĂĽ i dybden med andre aspekter af motorsporten.

Biografien giver et unikt indblik i de store – til tider blodige – racerløb, i konkurrencen mellem de allerførste racerbiler samt i de politiske aspekter af motorsport op gennem det 20. ĂĽrhundrede.

Du kan streame Enzo Ferrari som e-bog eller lydbog pĂĽ fx Saxo.com eller hos SAGA.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.