Fiktion Krimi Mad og drikke Madværkstedet Skønlitteratur Sundhed og livsstil

Træt af at give de samme gaver hvert år? 12 bøger til hende der har alt

Træt af at give de samme gaver hvert år? 12 bøger til hende der har alt

Hvis du har svært ved at finde en meningsfuld gave til kvinden, der har alt, så er en ny og lækker bog et godt bud. Vi har fundet 12 af årets bedste bøger frem inden for krimi, romaner og kogebøger. Så her kan du også finde inspiration til din egen ønskeliste.

Med disse 12 bøger garanterer vi, at du kan lægge meningsfulde gaver under juletræet. Selv om smag og behag er forskellig, så er bøger nogle af de bedste gaver at give og få ❤️


Læg en ny krimi under træet

Sommermørke

Sommermørke

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – Berlingske
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ – Femina

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter.

Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95.

LÆS OGSÅ: Vinder af Glasnøglen 2019: Sommermørke er årets bedste skandinaviske krimi

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, som Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men hun må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Meja kæmper for at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.

Du kan købe Sommermørke online på fx. Saxo.com eller hos din lokale boghandler


Skytsengel

Skytsengel

Skytsengel er sjette bog i Ravn-serien af Michael Katz Krefeld. Den handler om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, der blot er kendt under navnet Ravn.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – Jyllands-Posten

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt. Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret.

Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokat ved navn Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre. 

LÆS OGSÅ: Ravn og Møffe er tilbage. Smuglæs i Skytsengel af Michael Katz Krefeld

Du kan købe Skytsengel online på Saxo.com eller hos din lokale forhandler


Proxy

Proxy

I Steffen Jacobsens krimi Proxy bliver krigsveteranen Jacob Nordsted og den unge, opmærksomme Tanya Nielsen sat til at efterforske en mystisk sag.

En tidligere bogholder og terapeut er blevet myrdet. Mordvåbnet var en afrikansk kniv, der normalt bruges til ritualer.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Kort efter finder et andet mord sted i Holbæk. Den lokale læge bliver fundet død i en udbrændt bil, men dødsårsagen viser sig at være kvælning. Det eneste, der forbinder de to forbrydelser, er Emma, der er kronisk syg og sidder i kørestol.

Du kan købe Proxy online på Saxo.com eller hos din foretrukne boghandler


Giv hende en international roman

Gileads døtre

Gileads døtre

Gileads døtre fortsætter Margaret Atwoods dystopiske og fascinerende fortælling om Offreds fremtid i Gilead.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – Berlingske

Margaret Atwoods dystopi blev kendt i hele verden, da HBO filmatiserede Tjenerindens fortælling som tv-serie. Gileads døtre er en selvstændig fortsættelse af Tjenerindens fortælling, og giver endelig hungrende fans svar på, hvad der hændte Offred efter den første bog sluttede. Kan hun overvinde undertrykkelsen og finde sin frihed eller må hun modtage dødens straf?

LÆS OGSÅ: Fortsættelsen til Tjenerindens fortælling er her. Smuglæs i Gileads døtre

Den canadiske forfatter, Margaret Atwood, var på foruroligende vis inspireret af virkelighedens verden, da hun skrev sine historier om Offred og Gilead. En detalje, der kun gør læsningen endnu mere uhyggelig i dag.

Du kan købe Gileads døtre online på Saxo.com eller hos din lokale forhandler


Dukkeværkstedet

Dukkeværkstedet

“Omhyggeligt udtænkt og udført” – Politiken

Dukkeværkstedet er Elizabeth Macneals dragende debutroman om en dukkemagers skæbnesvangre møde med en konservator under Verdensudstillingen i London i midten af 1800-tallet.

I London i 1850 emmer det af store forventninger og spænding. Snart bliver byggeriet af Crystal Palace færdiggjort til Verdensudstillingen.

Den unge dukkemager Iris har en dag fået fri, og søger mod Hyde Park. Her støder hun ind i Silas, en særegen konservator, der higer efter at fremvise sin bizarre samling af udstoppede dyr på Verdensudstillingen. Silas forelsker sig på besættende vis i Iris, som selv brændende ønsker et gennembrud som kunstner. Hun får chancen for et friere liv, og herfra indleder hun et liv, hun aldrig kunne have drømt om.

LÆS OGSÅ: Når kærlighed bliver til sygelig besættelse. Dukkeværkstedet er en stærk og urovækkende historie fra Victoriatidens London

Med interessante historiske detaljer og psykologisk dybde, er Dukkeværkstedet en gribende fortælling om 1800-tallets London, hvor farer, mystiske skæbner, og besættelse sker side om side med gennembrud inden for kunst, videnskab og arkitektur.

Du kan købe Dukkeværkstedet online på f.eks. Saxo.com eller hos din lokale forhandler


Minder om fremtiden

Minder om fremtiden

Minder om fremtiden er Siri Hustvedts tankevækkende roman om en kvindes refleksioner over tid, minder og begær.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
“Læseren … efterlades både rystet og bevæget, men sandelig også godt underholdt”
Jyllands-Posten

S.H eller Minnesota er en ung kvinde fra Midtvesten i USA, som i slutningen af 1970’erne flytter til Upper East Side i New York. Hendes nabo i den faldefærdige bygning, kan gentagne gange høres gennem de skrøbelige vægge. Herfra lyder en strøm af usammenhængende monologer om en families tragedie og en afdød datter.

S.H bliver opslugt af historierne, og nedskriver dem indtil en frygtindgydende hændelse indtræffer en nat.

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i Siri Hustvedts fantastiske forfatterskab

40 år senere er S.H blevet en respekteret forfatter. Da hendes ældre mor skal forflyttes, finder hun sin notesbog, som med sine historier næsten udgør en roman. Notesbogens fortællinger giver anledning til nye refleksioner over hendes liv.

Du kan købe Minder om fremtiden online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler


Forsød julen med en dansk roman

Bæst

Bæst

I Bæst fortæller Ane Riel en storslået og eventyrlig historie om menneskets indre bæst, uforudsigelige venskaber og store svigt og hvordan vi håndterer skyld og uskyld.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
“I allerhøjeste grad værd at læse” – Berlingske

Sydpå i en stor, varm dal bliver lille Leon født med usædvanligt store muskler og kræfter. Kræfter, som han har svært ved at styre, og som volder hans mor, Danica, store problemer.

LÆS OGSÅ: “Hvem er egentlig det største bæst?” – Interview med Ane Riel

Drengen Mirko forelsker sig hovedkulds i Danica. Men hans kærlighed vil aldrig indfries, da hun er en voksen kvinde og gift med en uovervindelig gigant. Alligevel forsøger Mirko at overvinde Danica. Men det får fatale konsekvenser for alle, og hans forbindes en nat med Leon og hans kræfter for altid.

Du kan købe Bæst online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler


En lykkelig slutning

En lykkelig slutning

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
“Formidabelt fortalt” – Berlingske

I En lykkelig slutning møder vi bedemanden Nicholas, som nedstammer fra syv generationer af bedemænd. Han er begyndt at opdage en ny side af sig selv.

Nysgerrigt søger han tilbage i familiehistorien. Han kan ikke være den eneste, der har haft et problem med lig. Hvorfor tiltaler de ham pludselig sådan?

LÆS OGSÅ: Maren Uthaug har skrevet en slægtsroman om 7 generationer af bedemænd. Smuglæs i “En lykkelig slutning”

Gennem romanen stifter læseren bekendtskab med overtro, spøgelser, medlidenhedsdrab og nekrofili. Det er en rejse gennem dødens historie og Nicholas støder i sin søgen også på OCD, teosofi og nazisme. Det er en kulturhistorie, hvis morbide tilgang går ud over både vores fantasi og logik.

Tidligere romaner fra Maren Uthaug er Og sådan blev det samt Hvor der er fugle, som hun fik DR Romanprisen for i 2018.

Du kan købe En lykkelig slutning online på f.eks. Saxo.com eller hos din lokale boghandler


Forsvindingsnumre

Forsvindingsnumre

Amalie Langballe modtog Bogforums debutantpris 2019, for sin debutroman Forsvindingsnumre. Her skildres en ung kvindes sorg over sin afdøde mor og hendes søgen efter sig selv.

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ – Politiken

Efter Agnes mister sin mor, mister hun også sin virkelighed. Hendes ting begynder at forsvinde for hende, og hun forsvinder selv gradvis væk fra hverdagens realitet. Agnes kontakt til omverdenen er sparsom, hun taler med sin dukke og en uddød fugl, imens hun bruger sex som et lindrende, midlertidigt forsvindingsnummer fra sorgen og sig selv.

LÆS OGSÅ: Amalie Langballe om at debutere: “Du er nødt til at være nådesløs på en særlig måde”

Du kan købe Forsvindingsnumre online på Saxo.com eller hos din foretrukne boghandler


Giv en grøn kogebog

Jamie Oliver GRØNT

Jamie Oliver GRØNT

Grønt er Jamie Olivers lækre kogebog med nemme og smagfulde retter, helt uden kød til alle dagens måltider.

Jamie Oliver viser dig, hvor nemt det egentlig er at lave mad med masser af smag og skønne grøntsager – helt uden kød.

LÆS OGSÅ: Skift kødet ud med grønt – Jamie Oliver hjælper dig på vej

Alle opskrifterne i bogen er kødfrie, men fyldt med et væld af forskellige retter, der både mætter og skaber glæde for alle omkring middagsbordet.

Du kan købe Jamie Olivers GRØNT online på f.eks. Saxo.com eller hos dine lokale boghandler


Grøn mad til hele familien

Træt af at give de samme gaver hvert år? 12 bøger til hende der har alt

Det behøver bestemt ikke at være kedeligt at samle hele familien til dejlige, grønne retter. Det beviser Louisa Lorang og Lisbeth Østergaard i deres fælles kogebog Grøn mad til hele familien.

Som mødre til i alt fem børn over et stort aldersspænd, ved de to, hvordan børnene kommer til at elske grøntsager og frugter i alverdens lækre og farverige variationer.

LÆS OGSÅ: Grøn mad til hele familien: Sådan får du dine børn til at spise grønt

Lousie Lorang og Lisbeth Østergaard har til denne bog fundet 100 af deres absolutte yndlings grønne favoritretter, som børnene også elsker. Heriblandt læskende grønne smoothies, smagfuld græskarsuppe med popcorn og æbler, sunde pizzasnegle og skønne vafler baseret på søde kartofler.

Du kan købe Grøn mad til hele familien online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler


Meyers grøn mad

 Meyers grøn mad

Meyers grøn mad er en lækker kogebog til vegetarer, veganer og andre, der har lyst til at spise mere grønt. Bogen byder på mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter fra Meyers Madhus.

LÆS OGSÅ: “Grønt mad smager simpelthen latterlig godt” – indrømmelser fra en kødspiser

Opskrifterne i kogebogen er på klassisk Meyer-vis opdelt efter sæson. Udover de mange lækre opskrifter giver Meyers dygtige kokke dig også en masse bonusinfo om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.

Du kan købe Meyers grøn mad online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler