10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Vil du have ny inspiration til læseoplevelserne i 2019? Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2019 hvor vi nu er nået til bøger fra en serie.

Vi har en ambition om at læse 30 forskellige bøger i 2019. Og vi håber, at du vil være med. For at give inspiration til læsningen, bringer vi her forslag til kategorien “Bøger fra en serie”.

Se hele listen med læsemål og læs mere om #LRLæser2019 her, hvor du også kan finde en printvenlig version, så du kan krydse af, efterhånden som du når dine mål.

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Ravn-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Skytsengel er sjette bog i Ravn-serien. Det er en krimi skrevet af Michael Katz Krefeld, og den handler om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, der blot er kendt under navnet Ravn.

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt. Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret.

Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokaten Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre. 

LÆS OGSÅ: Ravn og Møffe er tilbage. Smuglæs i Skytsengel af Michael Katz Krefeld

Du kan købe Skytsengel online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Ballantyne-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Wilbur Smiths to mest magtfulde familier mødes igen i denne længeventede selvstændige fortsættelse til bestselleren Solens sejr.

Penrod Ballantyne og hans forlovede, Amber Benbrook, går gennem Cairos gader i 1888. De er lykkelige og opfyldt af drømme om deres fælles fremtid, men drømmene knuses, da en jaloux ekskæreste kommer imellem dem.

En storm er på vej, og Penrod og Amber befinder sig på hver deres side af invasionen – kan de nogensinde finde deres vej tilbage til hinanden mod alle disse odds?

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her

Du kan finde Kongernes Konge online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Sander og Jensen-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Direktøren for et førende medicinalfirma findes død i sin bil på en p-plads i Nordsjælland. Få kilometer derfra ligger ghostwriteren, der blev hyret til at skrive hans biografi, i en pøl af sit eget blod efter et skud gennem hovedet. Politikommissær Lene Jensen er ansvarlig for efterforskningen af sagen, der viser sig at involvere en forsvunden notesbog spækfyldt med skadende information om medicinalindustrien.

I Steffen Jacobsens Ghostwriter peger sagens spor blandt andet i retning af Lenes mand, privatdetektiven Michael Sander.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Steffen Jacobsens Trofæ-serie

Ghostwriter er femte selvstændige bind i Steffen Jacobsens spændende krimiserie om Michael Sander og Lene Jensen.

Du kan købe Ghostwriter online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler


Fabian Risk-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Motiv X er fjerde bog i serien om Fabian Risk. Han våger over sin datter Matilda, der efter et skuddrama ligger i koma på Helsingborg hospital. Samtidig bliver en ung syrisk dreng fundet brutalt myrdet, og Lilja, Klippan og kollegerne hos Helsingborgs politi kastes ud i en kompliceret efterforskning med stærke racistiske undertoner. Tiden er knap, og jagten på gerningsmændene sættes ind.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Stefan Ahnhems nye nervepirrende krimi, Motiv X

Stefan Ahnems bøger kan læses selvstændigt og titlerne på de tre forrige er: De første tre bøger er Offer uden ansigt, Den niende grav og Atten grader minus.

Du kan købe Motiv X online på Saxo.com eller i din lokale boghandler.


Nora Sand-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Stilleleg er en krimi skrevet af Lone Theils, og den handler om journalisten Nora Sand, som endnu engang skal dække en uhyggelig sag, der er baseret på virkelige hændelser.

Nora Sand bliver sendt til den engelske by Toppingham, da der her er blevet begået et brutalt mord på en politibetjent.

Hun finder dog hurtigt ud af, at sagen er meget mere forfærdelig end forventet, og at der er folk i byen, som er villige til at slå ihjel for at holde deres hemmeligheder skjulte.

LÆS OGSÅ: Lone Theils om Stilleleg: Det var svært at researche uden at blive utrolig vred

Stilleleg er den fjerde bog i Lone Theils nervepirrende krimiserie om Nora Sand, som denne gang må forsøge at hjælpe en lang række unge piger, der bliver misbrugt i England.

Du kan købe Stilleleg online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Clifton-krøniken

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Jeffrey Archers Her var en mand er sidste bog i serien om Clifton-familien. Harry Clifton, den etablerede berømte forfatter, arbejder på sin næste roman, imens Emma, hans hustru, runder første årti som Bristol Royal Infirmarys bestyrelsesformand.

Giles Barrington er ved at forlade sit politiske liv. Han må forberede sig på et fredeligt familieliv i England sammen med Karin, hans østtyske hustru. På den anden side er Virginia nærmest på vej ud af England for at slippe af min sine kreditorer. Men da hertuginden af Hertford dør, får hun en idé.

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Du kan købe Her var en mand online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Gereon Rath-serien og Babylon Berlin

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Goldstein er den tredje bog i Kutschers historiske bestseller-krimiserie, der danner baggrund for den populære tv-serie “Babylon Berlin”.

Berlin 1931. To hjemløse unge stjæler smykker i indkøbstemplet KaDeWe, men efter en voldsom politijagt styrter han i døden og hun må flygte.

Gereon Rath har fået til opgave at overvåge den jødisk-amerikanske gangster Abraham Goldstein. Men Goldstein er tilsyneladende from som et lam. Samtidig tvinger underverdensbossen Marlow Rath til at foretage en privat efterforskning, der fører ham direkte ind i en eskalerende bandekrig.

LÆS OGSÅ: Husk på navnet Volker Kutscher. Forfatteren til Babylon Berlin-krimierne

Glæd dig til en hårdkogt actionkrimi og et pulserende tidsbillede af storbyen Berlin i 1930’erne.

Du kan købe Goldstein online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Thorkild Aske-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Jeg vil savne dig i morgen er første bind i Heine Bakkeids atmosfærerige krimiserie om den forhenværende forhørsleder Thorkild Aske.

Da Thorkild Aske bliver løsladt efter at have afsonet sine tre år for manddrab, bliver han overtalt til at efterforske en forsvindingssag på egen hånd.

LÆS OGSÅ: Læs i krimitalent Heine Bakkeids Jeg vil savne dig i morgen

Norske forfatter, Heine Bakkeid, har tidligere skrevet en række børne- og ungdomsbøger, men krimine, Jeg vil savne dig i morgen er Bakkeids fabelagtige krimidebut.

Du kan finde Jeg vil savne dig i morgen som lydbog, eller på dit nærmeste bibliotek.


Dina-serien

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

I Den der ser er året 1890 og Dina Grønelv skal begraves. I den fyldte kirke stiller hendes barnebarn Karna sig op over for meningheden og beretter om det, der lå hendes bedstemor på sinde, lige inden hun døde: De to mænd hun slog ihjel.

Efter Karna har tilstået Dinas synder, holder Karna op med at tale og lukker verden ude. Hverken hendes far, Benjamin eller hendes stedmor, Anna kan trænge igennem til hende, og hendes tavshed kommer til at fylde alt i deres liv.

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Historien om den karismatiske kvinde Dina har siden udgivelsen af Dinas bog i 1989 fascineret adskillige generationer af læsere. Den der ser er en roman om skyld, genforening og tilgivelse. Men også fortsættelsen på historien om Dina Grønelv og hendes efterkommere.

Du kan købe Den der ser online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Saksernes fortællinger

10 bøger fra en serie #LRlæser2019

Ulvekrigen er 11. bind i Bernhard Cornwells serie om den legendariske saksiske kriger Uhtred af Bebbanburg.

I Ulvekrigen har Uhtred af Bebbanburg endelig genvundet hans families tabte land. Freden er dog på ingen måde sikret. For trusler fra velkendte fjender såvel som nye blusser op.

Uhtred af Bebbanburg må foretage ét afgørende valg med fatale konsekvenser. Vil han kæmpe for noget, han ikke kan stå inde for, eller vil han konfrontere sin arvefjende?

LÆS OGSÅ: Bernard Cornwell om saksere, vikinger og barndomslæsning

Bernard Cornwell har med sin serie om sakserkrigeren Uhtred af Bebbanburg skabt en episk historisk serie om en krigerisk tid i 800-900 tallets England, hvor hedninge kæmpede med kristne og saksere mod vikinger.  

Du kan købe Ulvekrigen online på Saxo.com eller hos din lokale boghandler.