Krimi

Husk på navnet Volker Kutscher. Forfatteren til Babylon Berlin-krimierne

Tag med kriminalkommissær Gereon Rath til Berlin i mellemkrigstiden, hvor storbydekadence og revolutionære undergrundsbevægelser møder den gamle verden i en politisk forandringstid.

Første bind i Volker Kutschers bestsellerkrimiserie Babylon Berlin er med stor succes blevet filmatiseret som tysk TV-serie, der blev sendt på DR i efteråret 2018. Både Den våde fisk, Den stumme død og Goldstein, der er de tre første bind i Babylon Berlin-serien, kan nu købes i en flot genudgivelse.

Fulgte du med i Gereon Raths forsøg på at opklare et mystisk mord i tv-serien Babylon Berlin?

Med sit budget på 300 millioner kroner er Babylon Berlin den hidtil dyreste TV-serie indspillet på et andet sprog end engelsk, og den har været en bragende succes blandt både seere og anmeldere.

Eksempelvis giver Kristian Lindberg “mesterlig tysk TV-serie” 5 stjerner i Berlingske og anbefaler den til alle, der er “fan af historie, af Berlin eller bare af gennemarbejdede TV-serier”.

Og Henrik Palle giver Babylon Berlin 5 hjerter i Politiken og kalder den “direkte blændende” og “fabelagtigt underholdende”.

Bøgerne bag TV-serien Babylon Berlin

Det var med den historiske krimi-bestseller Den våde fisk, at tyske Volker Kutscher for alvor slog sit navn fast i 2007 (på dansk i 2009). Nu genudgives bind 1, 2 og 3 i Babylon Berlin-serien i en flot ny udgave.

Den våde fisk, Volker Kutscher, Babylon Berlin, krimi

Den våde fisk tager læseren med til Berlin i 1929. Her leves livet med kabareter, svindlere, dejlige damer og gryende nazisme. Sideløbende med storbyens dekadence truer dog kommunistiske demonstrationer og andre optøjer i højere og højere grad statens sikkerhed.

Vi møder Gereon Rath, en desillusioneret, ensom politibetjent fra Køln, der bliver overflyttet til Berlin-afdelingen, efter at han har dræbt en psykopatisk massemorder i selvforsvar.

Kort efter sin ankomst til Berlin opdager Rath liget af en mand i en bil i floden Spree. Offeret, en russer, er helt tydeligt blevet både tortureret og myrdet, før han er kørt i vandet.

Og før Rath når at se sig om, er han dybt involveret i at opklare sagen om en plan om at smugle firs millioner mark fra det kommunistiske Rusland til Berlin.

Læs et uddrag af Den våde fisk her

 

Babylon Berlin, Volker Kutscher, Gereon Rath, Den stumme dødI seriens andet bind Den stumme død bliver Gereon Rath sat til at undersøge omstændighederne ved en skuespillerindes ulyksalige død. Her møder han en branche under dramatisk omvæltning.

Talefilm er i fuld gang med at erobre det hvide lærred, og det betyder døden for mange: producenter, biografejere og filmstjerner.

Da endnu en skuespillerinde findes død, er der ingen tvivl om, at en morder er på spil: kvindens stemmebånd er skåret ud. Krigen mellem rivaliserende filmproducenter fører Rath dybt ned i Berlins underverden. Samtidig marcherer både  kommunister og nazister i gaderne, og byen er på kogepunktet.

 

Volker Kutscher, Goldstein, Gereon Rath, krimi, Babylon Berlin, tysk krimiI seriens tredje bind Goldstein er det blev år 1931. Gerson Rath har fået til opgave at overvåge den jødisk-amerikanske gangster Abraham Goldstein. Men Goldstein er tilsyneladende from som et lam. Samtidig tvinger underverdensbossen Marlow Rath til at foretage en privat efterforskning, der fører ham direkte ind i en eskalerende bandekrig.

Andetsted i byen, nærmere bestemt i indkøbscenteret KaDeWe, ender et smykketyveri grueligt galt for to unge hjemløse; han styrter i døden efter en voldsom politijagt, og hun må flygte. Charlotte Ritter møder tilfældigvis vidnet til dødsfaldet i KaDeWe i domhuset. Men da vidnet undslipper Charlottes varetægt, kommer sagen i direkte konflikt med Raths overvågning af Goldstein, som viser sig at være langt mere udspekuleret end først antaget.

 

Du kan købe Babylon Berlin-serien af Volker Kutscher online her eller i din lokale boghandel.