Krimi

Husk på navnet Volker Kutscher. Forfatteren til Babylon Berlin-krimierne

Tag med kriminalkommissær Gereon Rath til Berlin i mellemkrigstiden, hvor storbydekadence og revolutionære undergrundsbevægelser møder den gamle verden i en politisk forandringstid.

Første bind i Volker Kutschers bestsellerkrimiserie Babylon Berlin er med stor succes blevet filmatiseret som tysk TV-serie, der blev sendt på DR i efteråret 2018. Både Den våde fisk og Den stumme død, hhv. første og andet bind i Babylon Berlin-serien, kan nu købes i en flot genudgivelse.

Var du en af de mange, der i efteråret ivrigt fulgte med i Gereon Raths forsøg på at opklare et mystisk mord i tv-serien Babylon Berlin?

–> Se hele serien frem til den 19. marts 2019 på DRTV

Med sit budget på 300 millioner kroner er det den hidtil dyreste TV-serie indspillet på et andet sprog end engelsk, og den har været en bragende succes blandt både seere og anmeldere.

Eksempelvis giver Kristian Lindberg “mesterlig tysk TV-serie” 5 stjerner i Berlingske og anbefaler den til alle, der er “fan af historie, af Berlin eller bare af gennemarbejdede TV-serier”.

Og Henrik Palle giver Babylon Berlin 5 hjerter i Politiken og kalder den “direkte blændende” og “fabelagtigt underholdende”.

Bøgerne bag TV-serien Babylon Berlin

Det var med den historiske krimi-bestseller Den våde fisk, at tyske Volker Kutscher for alvor slog sit navn fast i 2007 (på dansk i 2009). Nu genudgives bind 1 og 2 i Babylon Berlin-serien i en flot ny udgave.

Den våde fisk, Volker Kutscher, Babylon Berlin, krimiBabylon Berlin, Volker Kutscher, Gereon Rath, Den stumme død

Den våde fisk tager læseren med til Berlin i 1929. Her leves livet med kabareter, svindlere, dejlige damer og gryende nazisme. Sideløbende med storbyens dekadence truer dog kommunistiske demonstrationer og andre optøjer i højere og højere grad statens sikkerhed.

Vi møder Gereon Rath, en desillusioneret, ensom politibetjent fra Køln, der bliver overflyttet til Berlin-afdelingen, efter at han har dræbt en psykopatisk massemorder i selvforsvar.

Kort efter sin ankomst til Berlin opdager Rath liget af en mand i en bil i floden Spree. Offeret, en russer, er helt tydeligt blevet både tortureret og myrdet, før han er kørt i vandet.

Og før Rath når at se sig om, er han dybt involveret i at opklare sagen om en plan om at smugle firs millioner mark fra det kommunistiske Rusland til Berlin.

Læs et uddrag af Den våde fisk her

I seriens andet bind Den stumme død bliver Gereon Rath sat til at undersøge omstændighederne ved en skuespillerindes ulyksalige død. Her møder han en branche under dramatisk omvæltning.

Talefilm er i fuld gang med at erobre det hvide lærred, og det betyder døden for mange: producenter, biografejere og filmstjerner.

Volker Kutschers Babylon Berlin-serie byder på en sprængfarlig cocktail med masser af skurke, intriger og hårdkogt action, der udspiller sig i mellemkrigstidens Berlin.

Du kan købe Babylon Berlin-serien af Volker Kutscher online her eller i din lokale boghandel.

Læs hele Volker Kutschers bestseller-krimiserie på dansk

Kan du heller ikke få nok af Babylon Berlin? Heldigvis findes de første fire bøger i serien på dansk som e- og lydbøger.

Du kan finde dem fx hos Saxo.com, Mofibo og iBooks. Rækkefølgen er som følger:

  1. Den våde fisk
  2. Den stumme død
  3. Goldstein
  4. Sagen Vaterland