Krimi Krimianbefaling Krimiserier Populære krimier

Gereon Rath på ny farefuld mission i Berlin. Storslået tysk krimiserie af Volker Kutscher

Gereon Rath

Tag med kriminalkommissær Gereon Rath til Berlin i mellemkrigstiden, hvor storbydekadence og revolutionære undergrundsbevægelser møder den gamle verden i en politisk forandringstid.


Måske du allerede kender Volker Kutschers historiske bestseller krimiserie om Gereon Rath, der opklarer mordsager for det tyske politi i Berlin i 1920’erne og 1930’erne.

Hvis ikke, har du et spændende bekendtskab til gode. Læs mere om bøgerne i serien nedenfor.

Mord, hårdkogt action og magisk tidsbillede af Weimar-republikkens Berlin

Volker Kutschers tyske krimiserie om kriminalkommissær Gereon Rath har fået fornyet liv de senere år, og det ikke er uden grund.


Med mellemkrigstidens Berlin som kulisse følger læseren kriminalkommissærens arbejde med at opklare de værste forbrydelser, alt i mens den tyske hovedstad og dens indbyggere navigerer i politiske, sociale og kunstneriske ekstremer.

Det er netop denne sammensmeltning af fattigdom og glamour, frigørelse og politisk ekstremisme fra de brølende 1920’ere og de tidlige 1930’ere, som gør Volker Kutschers bøger til andet og mere end den gængse krimiserie.

Filmatiseringen af bogserien om Gereon Rath har fået navnet Babylon Berlin, og har modtaget stor ros fra anmelderene og seerne. Inden man kaster sig over TV-serien, kan det være oplagt at dykke ned i bogens fabelagtige fortællinger.

Det skrev anmelderne

❤❤❤❤❤ “En hårdkogt, sort-hvid actionkrimi og et farvestrålende, pulserende tidsbillede af metropolen Berlin.” – FEMINA om Den våde fisk

★★★★★ “Er så medrivende fortalt, at man nærmest sluger de 619 sider i et stræk.” – JYLLANDS-POSTEN om Den stumme død

★★★★★ “Anderledes og anbefalelsesværdig historieundervisning!” – BERLINGSKE om Den stumme død

★★★★★ “En forrygende og sindsoprivende krimi af højeste karat … Løfter krimigenren op i svimlende højder.” – FYENS STIFTSTIDENDE om Goldstein

“Selvom romanen er over 600 sider, er den ikke for lang … Bogen er absolut værd at læse.” – WEEKENDAVISEN om Goldstein

LÆS OGSÅ: Spændende krimiserie om Nora SandFå overblik over serien


Gereon Rath (1) – Den våde fisk

Den våde fisk, Volker Kutscher, Babylon Berlin, krimi, Gereon Rath

Berlin, 1929. Livet leves med kabareter, svindlere, dejlige damer og gryende nazisme.

Her møder vi Gereon Rath, en desillusioneret, ensom politibetjent fra Köln, der bliver overflyttet til Berlin-afdelingen, efter at han har dræbt en psykopatisk massemorder i selvforsvar.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Den våde fisk

Kort efter sin ankomst til Berlin opdager Rath et lig, der helt tydeligt er blevet tortureret inden mordet. Det skal vise sig, at liget kan kobles til en plan om at smugle firs millioner mark fra det kommunistiske Rusland til Berlin – og Rath befinder sig lige i orkanens øje.

Den våde fisk er første bind i serien om Gereon Rath.

Du kan låne Gereon Rath (1) – Den våde fisk på biblioteket eller finde den som lydbog og e-bog.Gereon Rath (2) – Den stumme død

Babylon Berlin, Volker Kutscher, Gereon Rath, Den stumme død

Gereon Rath bliver sat til at undersøge omstændighederne ved en skuespillerindes ulyksalige død. Her møder han en branche under dramatisk omvæltning som følge af talefilmens indtog.

Da endnu en skuespillerinde kort tid senere findes død, hersker der ikke længere tvivl: En koldblodig morder er på spil.

Midt i krigen mellem rivaliserende filmproducenter prøver Rath at opklare mordene, og han hvirvles snart dybt ned i Berlins underverden.

Den stumme død er andet bind i serien om Gereon Rath.

Du kan købe Gereon Rath (2) – Den stumme død online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Gereon Rath (3) – Goldstein

Volker Kutscher, Goldstein, Gereon Rath, krimi, Babylon Berlin, tysk krimi

Det er blevet 1931, og Gereon Rath har fået til opgave at overvåge den jødisk-amerikanske gangster Abraham Goldstein, som dog virker ganske harmløs.

Andetsted i byen, nærmere bestemt i indkøbscenteret KaDeWe, ender et smykketyveri grueligt galt for to unge hjemløse; han styrter i døden efter en voldsom politijagt, og hun må flygte.

Charlotte Ritter møder tilfældigvis vidnet til dødsfaldet i KaDeWe i domhuset. Uheldigvis lykkes det vidnet at undslippe Ritter, hvilket kompromitterer Raths overvågning af Goldstein, som skal vise sig at være langt mere udspekuleret end først antaget.

Goldstein er tredje bind i serien om Gereon Rath.

Du kan købe Gereon Rath (3) – Goldstein online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Gereon Rath (4) – Sagen Vaterland

Volker Kutscher, Gereon Rath, krimi, Sagen Vaterland, Babylon-Berlin, historie,

Denne gang bringer et gådefuld mord Gereon Rath ud på en usædvanlig og farefuld rejse, som blandt andet bringer ham til Østpreussen.

Politiet i Berlin finder en mand død i en vareelevator i “Haus Vaterland”, et berømt forlystelsessted, og alt peger på, at han er druknet i etablissementets pool.

Det skal dog vise sig, at manden ikke er den eneste, som er afgået ved døden på denne måde …

Sagen Vaterland er fjerde bind i serien om Gereon Rath.

Du kan købe Gereon Rath (4) – Sagen Vaterland online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.Gereon Rath (5) – Dem der faldt i marts

Volker Kutscher, Gereon Rath, Dem der faldt i marts, tysk krimi, babylon Berlin,

Gereon Rath har været hjemme i Köln, men et telefonopkald sender ham tilbage til Berlin: En hjemløs veteran er nemlig fundet død på togskinnerne, og Rath sættes på sagen.

Men Berlin er ikke, hvad den har været. Bogafbrændinger og marcher i gaderne er blevet hverdagskost, og nazisternes greb om Tyskland strammes.

Men på trods af tiderne skal politiet gøre deres arbejde og sørge for retfærdighed.

Dem der faldt i marts er femte bind i serien om Gereon Rath.

Du kan købe Gereon Rath (5) – Dem der faldt i marts online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.Gereon Rath (6) – Lunapark

Gereon Rath på ny farefuld mission i Berlin. Storslået tysk krimiserie af Volker Kutscher

Da et lig bliver fundet kvalt i et glasøje, er efterforsker Gereon Rath snart på sporet af en underjordisk forbryderring, der bliver ledt af kriminalkongen Johann Marlow fra Berlin.

Både liget og forbryderringen bliver knyttet til brunskjorterne, SA-agenterne, og ikke mindst Lunpark, en forladt forlystelsespark.

Lunapark er sjette bind i Volker Kutschers medrivende serie om politiefterforsker Gereon Rath, som opklarer forbrydelser i mellemkrigstidens Tyskland. Det er både hårdkogt spænding og et levende, historisk portræt af storbyen Berlin i 1930’erne.

Du kan købe Lunapark (Gereon Rath-krimi 6) online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.