Fiktion Herbjørg Wassmo Historiske romaner

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Holder du også meget af Herbjørg Wassmo, eller har du stadig hendes forfatterskab til gode – så læs endelig videre!

Her er en oversigt over de bøger, Wassmo, har skrevet, som er tilgængelige i digital format. Alle bøgerne kan købes i Google Play, iTunes, og andre steder der forhandles e-bøger som Saxo.com og Plusbog.dk.

Du kan også streame e-bøgerne på Storytel, Mofibo og Bookmate eller låne dem på e-reolen.

Foretrækker du papir? Se Wassmos bøger her.

Se bøger i Wassmos forfatterskab:

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab


Nyeste bog fra Herbjørg Wassmo: Mit menneske

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Aldrig har den norske forfatter skrevet bedre og dybere” – JYLLANDS-POSTEN

Rut er en anerkendt kunstner, som kommer fra små kår på en ø, der ligger uden for kysten i Nordnorge. Gorm er velstående købmandssøn fra samme område.

Selvom de er født i forskellige socialklasser, og derfor har forskellige muligheder og begrænsinger, har de fra første møde i deres barndom haft en plads i hinandens bevidsthed. Men først som voksne, med en masse bagage med sig, mødes de for alvor. De har begge en trang til at leve i noget, der føles ægte, og som står i kontrast til de nordnorske livsvilkår.

Men først og fremmest handler Mit menneske om behovet for at møde det menneske i livet, som du kan kalde dit.

Du kan købe Mit menneske online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Serien om Dina

 

Dinas bog

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Dinas bog er den elskede klassiker om den vilde og karismatiske Dina Grønelv. Vi følger hendes liv og opvækst i Nordnorge i 1800-tallet.

Dinas bog er første bog i serien, som også er filmatiseret til Jeg er Dina.

Lykkens søn

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Lykkens søn er en selvstændig fortsættelse af Dinas bog og anden bog i serien om Dina Grønelvs historie og slægt.

Denne gang følger vi Dinas søn, Benjamin, der kæmper en følelsesmæssig kamp efter at have overværet Dinas drab på en elsker.

 

Karnas arv

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Karnas Arv er tredje bog i serien om Dina Grønelvs historie og slægt.

I denne bog vender Benjamin tilbage til Norge efter et længere ophold i København. Med sig har Benjamin også sin datter, Karna, hvis mor under fødslen. Benjamin bliver sat overfor et stort dilemma da han skal vælge mellem Hanna og Anna, henholdvis en barndomskærester og en flirt fra studentertiden i København. Dina vender også hjem til Norge efter at have boet i Berlin.

Serien fortsætter i fjerden bind, Den der ser, som netop er udkommet.

Her kan du læse mere om bogen:

Den der ser

Herbjørg Wassmo, Den der ser, Dinas bog

Herbjørg Wassmos nye udgivelse, Den der ser, tager udgangspunkt i Dinas begravelse, hvor Karna på Dinas vegne offentliggør Dinas hemmeligholdte synder: mordet på to mænd. Karna lukker sig derefter inde i sig selv, og efter et mislykkedes selvmordsforsøg tager Karnas stedmor Anna hende med til København for at indlægge Karna på et sindssygehospital. Anna og Benjamins forhold er stadig kompliceret af Benjamins følelser for Hanna, og romanen følger derfor karaktererne i deres kamp for at finde deres lod i livet.

Læs mere om Den der ser her

Herbjørg Wassmos elskede Tora-trilogi

Huset med den blinde glasveranda

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Herbjørg Wassmos debutroman Huset med den blinde glasveranda (1983) er første del af Herbjørg Wassmos meget populære Tora-trilogi.

Trilogien handler om Tora og hendes psykologiske rejse fra barn til ung kvinde i et lille nordnorsk øsamfund i tiden efter 2. verdenskrig. Her kæmper Tora med incest, voldtægt og mærkatet Tyskerunge.

Huset med den blinde glasveranda modtog den norske kritikerpris og blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.

 

Det stumme rum

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Det stumme rum er anden bog i serien om Tora.

Efter sin konfirmation forlader Tora den nordnorske ø for at gå på realskolen. For en stund oplever hun en helt anden tilværelse borte fra sin undertrykkende stedfader.

 

Hudløs himmel

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

3. og afsluttende bind i serien om Tora

Tora begraver sit dødfødte barn og vender tilbage til ensomheden på det lejede værelse. Da hendes elskede tante dør, glider hun uhjælpeligt ind i en skizofren tilstand.

Herbjørg Wassmo vandt Nordisk Råds Litteraturpris for Hudløs himmel.

 

Andre bøger af Herbjørg Wassmo

Disse øjeblikke

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

En skøn skildring af en kvindes liv og udvikling fra ung til voksen, hvor Herbjørg Wassmo trækker på sine egne oplevelser.

Romanen er et portræt af, hvordan kvinder skulle kæmpe for at komme frem i en tid, hvor de ellers sædvanligvis var nødt til at holde sig i baggrunden.

 

 

Et glas mælk, takGå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Herbjørg Wassmo sætter fokus på menneskehandel i denne gribende roman om 15-årige Dorte. Hun kommer fra en lille landsby i Litauen og drømmer om at undslippe fattigdommen. Hun kan derfor næsten ikke tro på sit held, da hun får tilbudt en gratis rejse til Stockholm med løfter om guld og grønne skove. Realiteten er dog en helt anden, og hun bliver holdt som slave og tvunget ud i prostitution.

 

 

Hundrede år

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Hundrede år ser Herbjørg Wassmo tilbage på sine formødres livshistorier, men samtidigt er det også en gribende fortælling om Herbjørg Wassmos eget liv og opvækst.

Hundrede år er norsk slægtshistorie med alt hvad det indebærer af hårdt arbejde, kærlighed, børn, sorg, længsel og frihed.

 

 

Vejen at gå

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Vejen at gå foregår i vinteren 1944-1945, hvor en norsk familie ser sig nødsaget til at flygte fra krigen grundet faderens rolle som modstandsmand.

Vejen at gå er en fortælling om en desperat vandring over de nordnorske fjelde til sikkerheden i Sverige, samt hvordan det enkelte individs ofre som regel er glemt, når krigen er slut.

 

Det syvende møde

Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Rut og Gorm møder hinanden som niårige, og uden at vide hvorfor føler de, at de har en ganske særlig samhørighed. Gennem årene mødes de to igen og igen, selvom deres karrierer fører dem vidt forskellige steder hen i livet.

Det syvende, og sidste, møde ændrer deres liv for altid.