Aktuelt Herbjørg Wassmo Historiske romaner Skønlitteratur

Mit menneske er Herbjørg Wassmos første roman siden 2017. Læs om kærlighed, kunst og familietragedie

wassmo, herbjørg wassmo, mit menneske

Kærlighed er en kompliceret størrelse i Herbjørg Wassmos romaner, og Mit menneske er ingen undtagelse. I bogen foldes historien om den modne kærlighed ud, når læseren introduceres til kunstneren Rut og købmanden Gorm.


Herbjørg Wassmos første nye roman siden 2017 er en kærlighedsroman, der udspiller sig i Oslo, Paris, Berlin og Nordnorge i perioden 1984 til 2019.

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i Wassmos forfatterskab

Rut er anerkendt kunstner fra små kår på en ø uden for kysten af Nordnorge. Gorm er købmandssøn. De er født ind i meget forskellige samfundslag, men fra deres første, tilfældige møde som børn har de haft en plads i hinandens bevidsthed. Det er først som voksne, med forliste ægteskaber bag sig, at de mødes for alvor.

Det er ingen, som har lært mig så meget, som mine hovedkarakterer fra mine romaner,” siger Herbjørg Wassmo.

Romanen er historien om Rut og Gorms søgen efter anerkendelse og et liv med et større indhold. Men først og fremmest er det fortællingen om to kunstnerliv og deres brændende behov for at møde det menneske i livet, som man kan kalde sit.

LÆS OGSÅ: 15 stærke nordiske romaner du skal læse

Herbjørg Wassmo er en af Norges mest læste forfattere, og hendes bøger er oversat til en lang række sprog. Hun har blandt andet skrevet de populære bøger om Dina, som vokser op i 1800-tallets Nordnorge.

Mit menneske knytter løseligt an til Det syvende møde, som udkom i 2001. Det er de samme to hovedpersoner, men denne roman kan læses selvstændigt.

Du kan købe Mit menneske online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 12 maj.Mit menneske

Mit menneske er Herbjørg Wassmos første roman siden 2017. Læs om kærlighed, kunst og familietragedie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Aldrig har den norske forfatter skrevet bedre og dybere” – JYLLANDS-POSTEN

Rut er en anerkendt kunstner, som kommer fra små kår på en ø, der ligger uden for kysten i Nordnorge. Gorm er velstående købmandssøn fra samme område.

Selvom de er født i forskellige socialklasser, og derfor har forskellige muligheder og begrænsinger, har de fra første møde i deres barndom haft en plads i hinandens bevidsthed. Men først som voksne, med en masse bagage med sig, mødes de for alvor. De har begge en trang til at leve i noget, der føles ægte, og som står i kontrast til de nordnorske livsvilkår.

Men først og fremmest handler Mit menneske om behovet for at møde det menneske i livet, som du kan kalde dit.

Du kan købe Mit menneske online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.