Biografier

Hovedet i himlen og fødderne på jorden: Carolyne er Melvins mor – og helt sin egen 

Hovedet i himlen og fødderne på jorden, Carolyne Kaddu Rasmussen

Mange danskere kender Carolyne Kaddu Rasmussen som komikeren Melvin Kakoozas mor i tv-serien Helt sort. I Hovedet i himlen og fødderne på jorden fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op.


Hovedet i himlen og fødderne på jorden er en barsk og humoristisk fortælling om at være på flugt og komme til Danmark som 21-årig med to små børn. Om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de danske traditioner at kende.

Melvin om Carolyne, da de vinder tv-pris


Carolyne Kaddu Rasmussen er født i Uganda under Idi Amin-tiden og flytter med sin familie til Kenya, hvor hun vokser op. Hun forelsker sig i en politiker, som må flygte og får politisk asyl i Danmark. Da Carolyne et år senere følger efter, finder hun sin mand nedbrudt, syg af flugten og tabet af sin identitet.

LÆS OGSÅ: 10 stærke biografier du ikke må gå glip af

“Latter har været min medicin hele livet – sådan var det også i min barndom sammen med mine brødre, hvor vi altid brugte humor til at håndtere nogle af de ting, som i virkeligheden var lidt triste, og som vi i stedet forsøgte at grine af. Ikke for at være ondskabsfulde eller for at gøre nar, men som en måde at komme helskindede igennem tunge eller svære perioder på.

Der har været mange oplevelser, jeg har kunnet sætte mig ned og græde over – i visse perioder var der noget at græde over hver dag. Men jeg har prøvet at vælge humoren til.”

– Citat fra Hovedet i himlen og fødderne på jorden

Hovedet i himlen og fødderne på jorden, Carolyne Kaddu Rasmussen
“Der har været mange oplevelser, jeg har kunnet sætte mig ned og græde over – i visse perioder var der noget at græde over hver dag. Men jeg har prøvet at vælge humoren til” – Carolyne Kaddu Rasmussen. Foto: Thomas A.

Carolynes liv er fuld af kontraster: Fra et velhaverliv i Kenya med stuepige og fint porcelæn til en tilværelse i Ugandas bush hos farmor og hendes høns. Fra et liv på flugt til spotlight og tv-priser. Fra sorger, der kunne have overskygget alt, til en tilværelse rundet af livsglæde og humor.

Du kan købe Hovedet i himlen og fødderne på jorden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 16 august.
Carolyne Kaddu Rasmussen: Hovedet i himlen og fødderne på jorden

Hovedet i himlen og fødderne på jorden: Carolyne er Melvins mor - og helt sin egen 

Mange kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas mor. Nu fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om mødet med en fremmed kultur, hvor mange ting er anderledes, mens noget er meget genkendeligt.

Carolyne er født i Uganda under Idi Amin-tiden og måtte flygte med sin familie til Kenya. Hun forelskede sig i en politiker, som må flygte til Danmark, hvor han får politisk asyl. Da Carolyne et år senere følger efter ham, finder hun sin mand nedbrudt af flugten og af tabet af sin identitet. Men Carolyne er fast besluttet på at slå rødder her med sin familie.

Hun melder sig som besøgsven for Røde Kors og bliver social- og sundhedshjælper. Da ægteskabet senere ender i skilsmisse, starter Carolyne forfra med sine nu fire børn. Hun bliver sygeplejerske og videreuddanner sig med bl.a. en kandidatgrad i sygeplejevidenskab fra Aarhus Universitet.

Du kan købe Hovedet i himlen og fødderne på jorden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.