Aktuelt Indefra

Lone Theils modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2022

Lone Theils modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2022

Forfatter, journalist og kommentator Lone Theils modtog Otto B. Lindhardt-prisen ved Lindhardt og Ringhofs efterårsreception torsdag eftermiddag.

”Din åbenhed, din varme, din generøsitet og din stærke følelse for fællesskabet, er bare nogle af de mange ting, vi elsker ved dig. Vores samarbejde, det overskud du viser overfor forlaget, boghandlerne, pressen, bibliotekerne – ja hele vejen rundt, gør det til en fornøjelse at lave bøger sammen med dig,” sagde litterær direktør Sune de Souza Schmidt-Madsen:

”Dit sind smitter også af på dine bøger. De rummer den samme retfærdighedssans, den samme varme, det samme hjerte. For du giver noget til læserne, ligesom du giver noget til os. Og du giver det uden at bede om at få noget igen. Men nu får du noget igen. Nu giver vi dig denne pris. Det er det fineste, vi har, den bedste måde vi kan takke dig for alt det, du gør for os.”

Blandt bogelskende folk

Lone Theils vil være kendt af de fleste danske TV-seere og radiolyttere som en indsigtsfuld og flittigt benyttet ekspert i britiske forhold. Hun har også netop udgivet en bog om Lady Diana i anledning af 25-året for dennes død. Og for hundredetusindevis af læsere er hun elsket for sine kriminalromaner om bl.a. Nora Sand, som altid tager udgangspunkt i virkelige begivenheder. Serien udkommer i 16 lande og er oversat til adskillige sprog.

”I en af mine yndlingsbogbutikker i London, Foyle´s på Charing Cross Road hænger der et skilt, jeg elsker. Der står: Welcome booklover. You are Among Friends. Det skilt kunne man lige så godt hænge over døren i Vognmagergade, for det er sådan, det er at komme ind på forlagsgangen hos Lindhardt & Ringhof,” takkede Lone Theils i sin tale:

”Man ved med det samme, at man er blandt folk, der elsker bøger og den gode fortælling højt.  Og det har jeg vidst fra det første øjeblik, jeg hørte fra Lindhardt og Ringhof.”

Stor succes for forfattere i 2022

Otto B. Lindhardt-prisen er på 50.000 kr., og flere af forlagets største forfattere har modtaget den gennem tiden: Leif Davidsen, Jørn Riel, Michael Katz Krefeld, Knud Romer, Mich Vraa, Steffen Jacobsen, Merete Pryds Helle, Maren Uthaug og Thomas Korsgaard.

”Sådan en dag som i dag ser jeg taknemmeligt ud over jer alle og frydes over al den succes, som er blevet vores forfattere til del i 2022,” sagde adm. direktør Lars Boesgaard i sin tale.

Og så nævnte han bl.a. De Gyldne Laurbær til Thomas Korsgaard, Weekendavisens litteraturpris til Rakel Haslund Gjerrild, DR Romanprisen til Anne-Marie Vedsø Olesen, Mofibos pris for bedste roman til Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, Krimimessens publikumspris til Michael Katz Krefeld, Årets historiske bog til Anne Kirstine Hermann, Kulturministeriets forfatter og illustratorpris til Tina Sakura og Signe Kjær og SAGA, som blev kåret til Årets internationale lydbogsforlag på London Book Fair foran store internationale giganter som Penquin Random House og Maximillian.

Lone Theils modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2022

Natten til den 31. august 1997 mistede prinsesse Diana livet i en voldsom bilulykke i Paris.Den chokerende nyhed fik millioner af mennesker verden over til at begræde tabet af Folkets Prinsesse, et ikon og en helt ekstraordinær kvinde, der havde formået at røre deres hjerter som ingen anden i det britiske kongehus.

Men først og fremmest kom nyheden til at betyde, at en far – prins Charles – måtte gå den tunge gang til sine to små drenges værelser for at vække dem med beskeden om, at deres mor var død.

Journalist og forfatter Lone Theils skriver om den kvinde, der i en alder af kun 20 år blev giftet ind i et af de mest traditionsbundne og lukkede kongehuse i verden. Et kongehus, der kun sjældent viste følelser, og som på mange måder blev en spændetrøje for Diana, indtil hun fandt modet til at gøre oprør.

Du kan købe Diana online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andet fra Lone Theils: Troskyldigheden selv

Lone Theils modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2022

En britisk kvinde drukner i en swimmingpool i et sommerhus ved den danske vestkyst. Men var det et hændeligt uheld? Eller var det mord? Og hvem stod i givet fald bag? Afdødes far, der er ved at gå konkurs med sin hotelkæde og har brug for de penge, hendes livsforsikringer vil generere, hendes jaloux søster, de stridende veninder, den kærlige ægtemand … eller en helt anden?

Den danske journalist Nora Sand bliver involveret i sagen, da den skal for retten i England. Og da flere mennesker dør, er hun pludselig selv mål for en skruppelløs morder, der gør alt for at hytte sit eget skind.

Troskyldigheden selv er sjette bog i den populære serie om Nora Sand.

Du kan købe Troskyldigheden selv online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.
Britiske seriemordere 1 + 2

Lone Theils modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2022

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger Lone Theils at finde svar på i denne første bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.
Læs om The Yorkshire Ripper, sagen om Ian Brady og Myra Hindley og historien om Rose og Fred West.
Fælles for sagerne om disse mordere er, at de alle blev opklaret efter mange års intens politiindsats.

Du kan købe Britiske seriemordere 1 i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé.

Lone Theils modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2022

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger forfatteren at finde svar på i denne anden bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.

Lone Theils fortæller om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, der blev opdaget ved en tilfældighed, om pædofile Robert Black, som begik sit livs fejl, da han kidnappede en politikonstabels datter samt om dødens doktor Harold Frederick Shipman, der kendes skyldig i 15 mord.

Du kan købe Britiske seriemordere 2 af Lone Theils fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.