Aktuelt Hans Petter Hougen Krimi

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere

krimimessen

Krimimessen nærmer sig, og vanen tro stiller Lindhardt og Ringhof med et stjernehold af danske og udenlandske krimiforfattere.

Så er det på tide at sætte kryds i kalenderen den 25. – 26. marts, hvor Krimimessen i Horsens igen løber af stablen. Krimimessen er Nordeuropas største krimifestival, og den byder som sædvanligt på masser af spændende interviews, debatter og andre festlige indslag. Der er noget for enhver smag; uanset om du er til nervepirrende spænding, uhyggelig true crime eller psykologiske thrillers.

Her kan du læse, hvilke forfattere du kan møde fra Lindhardt og Ringhof i år.


Lone Theils

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A.

På Krimimessen udkommer Lone Theils’ sjette bind om journalisten Nora Sand. Troskyldigheden selv er en nervepirrende krimi om en britisk kvinde, der findes druknet i en swimmingpool i Vestjylland. Spørgsmålet er, om det var en tragisk uheld eller overlagt mord?

Da Nora Sand begynder at grave i sagen, står det hurtigt klart, at hverken kvindens kærlige ægtemand, hendes nære veninder eller hendes stenrige familie har rent mel i posen.

LÆS OGSÅ: Lone Theils’ debutroman bliver til tv-serie

Mød op og hør Lone Theils fortælle om Troskyldigheden selv – og om at skrive bøger, der er inspireret af uhyggelige sager fra virkeligheden.

Michael Katz Krefeld

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Simon Klein-Knudsen

Michael Katz Krefeld er aktuel med det sidste bind i sin bestseller-trilogi om efterforsker Cecilie Mars, som han har skrevet sideløbende med serien om privatdektiven Ravn. I Bødlernes daggry er Mars på jagt efter en skruppelløs seriemorder – men stærke kræfter i politiet modarbejder hende.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld om Bødlernes daggry og Cecilie Mars: Verden har brug for flere kvindelige antihelte

Glæd dig til Krimimessen, hvor Krefeld fortæller om sine uhyggelige krimier og om den hårdtslående kriminalkommissær Mars.

Niels Krause-Kjær

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A.

Niels Krause-Kjær skriver hæsblæsende politiske krimier. Han er aktuel med Nedsmeltning, fjerde bind i hans populære spændingsserie om journalist Ulrik Torp. I bogen dækker Torp en uhyggelig sag om en eksplosion i Demokratisk Klima Fraktions hovedkontor. Snart er han på sporet af kræfter, der for enhver pris vil gøre et kommende klimatopmøde i København til en fiasko.

LÆS OGSÅ: Niels Krause-Kjær om Nedsmeltning: Klimakrisen er vor tids største udfordring

På Krimimessen i Horsens kan du høre Niels Krause-Kjær fortælle om sin seneste roman – og om at skrive bøger, der bevæger sig i grænselandet mellem medier og politik.

Yrsa Sigurðardóttir

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Lilja Birgisdóttir

En familie findes brutalt myrdet i Hvalfjöður en kold vinteraften. Efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn kaldes til gerningsstedet for at undersøge forbrydelsen. Men som opklaringen skrider frem, kommer dystre hemmeligheder om familien frem i lyset.

LÆS OGSÅ: 5 stjerner i Politiken og Jyllands-Posten til Yrsa Sigurðardóttirs nye krimi

Sort is er første bind i den islandske stjerneforfatter Yrsa Sigurðardóttirs serie af samme navn. På Krimimessen fortæller hun om sine iskolde nordiske krimier, hvor farerne lurer lige under overfladen.

Bent Isager-Nielsen

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Thomas A.

Bent Isager-Nielsen er tidligere politiinspektør, drabschef og leder af Rejseholdet. Hans seneste bog, I lovens navn, er en samling spørgsmål og svar om hans mangeårige erfaring i politiet.

LÆS OGSÅ: Han var virkelighedens Fischer, La Cour og Ingrid Dahl. Læs et uddrag af Bent Isager-Nielsens I lovens navn

Kom med og hør Bent Isager-Nielsen fortælle om et langt og begivenhedsrigt liv i politiets tjeneste – og om nogle af de sager, der har gjort størst indtryk på ham.

Anna Grue

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Les Kaner

Anna Grue har med serien om den nysgerrige efterlønner Anne-Maj Mortensen skabt en vaskeægte hyggekrimi-succes. I hendes seneste bind, Nøglen til mord, får Anne-Maj mistanke om, at hendes ejendomsmægler står bag et organiseret misbrug af tomme boliger.

Politiets efterforskere tager hende som sædvanligt ikke alvorligt – ikke engang, da man finder først ét, så et andet lig, der efter hendes bedste overbevisning har forbindelse til sammensværgelsen. Men de skal blive klogere…

LÆS OGSÅ: Anna Grue om den virkelige historie bag Nøglen til mord: Vi overraskede vores mægler med en ung dame, der altså IKKE var hans kone

På Krimimessen kan du blandt andet høre Anna Grue fortælle om at skrive bøger om en stærk og stædig kvindelig hovedperson og om at se sine bøger blive filmatiseret.

Stefan Ahnhem

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Les Kaner

Stefan Ahnhem er kendt for sin populære Fabian Risk-serie, og nu er han aktuel med den selvstændige krimi En helt anden historie. I bogen bliver en kendt livsstilsblogger fundet myrdet på et af Stockholms luksushoteller. Sagen havner på efterforsker Malin Rehnbergs bord, og da der pludselig bliver begået endnu et mord, kastes alting op i luften.

LÆS OGSÅ: En helt anden historie. Stefan Ahnhem klar med en ny selvstændig krimi

På Krimimessen dykker Stefan Ahnhem ned i sin nyeste krimi og fortæller blandt andet om, hvordan han går fra en idé til en færdig roman.

Hans Petter Hougen

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Tariq Mikkel Khan, Ritzau Scanpix

Retsmediciner Hans Petter Hougen har set lidt af hvert, både når det gælder naturlige og mindre naturlige måder at komme af dage på. I 117 måder at dø tager han os med ud til gerningsstedsundersøgelser og svarer på spørgsmål som: Hvordan finder retsmedicineren frem til en dødsårsag? Hvordan kan retsmedicinerens konklusioner hjælpe politiets efterforskning? Og kan et drab kamufleres som ulykke – og hvordan afslører man det?

LÆS OGSÅ: True crime. 12 bøger om forbrydelser fra virkelighedens verden

På Krimimessen inviterer Hans Petter Hougen publikum helt ind i en retsmediciners arbejde og dykker ned i nogle af bogens mest interessante sager.

C. J. Tudor

Krimimessen 2023: Mød Danmarks bedste krimiforfattere
Foto: Bill Waters

Hun er blevet kaldt Englands kvindelige svar på Stephen King og bragede igennem med debuten Kridtmanden. Nu er C. J. Tudor aktuel med Brændende piger, en fascinerende pageturner, der i hjemlandet er blevet kaldt hendes hidtil bedste.

LÆS OGSÅ: C.J. Tudor: Jeg tror, at de fleste mennesker kan begå drab under de rette – eller måske nærmere forkerte – omstændigheder

Brændende piger er fortællingen om den kvindelige præst Jack Brooks, der flytter til landsbyen Chapel Croft i Sussex. Her håber hun på en ny begyndelse efter en turbulent tid, men byen har en blodig fortid, der stadig trækker spor. Langsomt går det op for Jack, at der er personer, der vil gøre alt for at skræmme hende væk fra området.

På Krimimessen dykker Tudor ned i romanen og fortæller også om at se sine bøger blive filmatiseret.


Læs mere om Krimimessen i Horsens og find programmet her.


Savner du flere bøger til din krimisamling? Så har vi samlet de bedste krimibøger her.