Aktiviteter Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Eventyr

Download skattejagt med Kaptajn Skumskæg og tag på et vildt eventyr!

Skattejagt, Kaptajn Skumskæg, læselyst, læseglæde

Sæt sejlet og tag på skattejagt med Kaptajn Skumskæg, når hun sammen med dit barn drager ud på de tretten verdenshave. Download skattejagten her.

At læse en bog er en oplevelse i sig selv. Men nogle gange skal man have gang i kreativiteten, hvis man vil styrke læselysten, og det vil vi i den grad forsøge, når vi endnu engang sætter gang i læsefesten, og deler sjove aktiviteter, der kan være med til at stimulere læseoplevelsen, læselysten og læseglæden.

SE OGSÅ: Skab endnu mere læseglæde! Download læsebriller med Sallys Far

I denne omgang tager vi på skattejagt med Kaptajn Skumskæg, fordi leg og bevægelse i den grad kan sætte gang i fantasien og danne gode relationer til den karakter, man læser om.

Tag på din egen skattejagt med Kaptajn Skumskæg

Kaptajn Skumskæg er den modigste sørøverkaptajn på de tretten verdenshave, og hun er en fornøjelse at læse om i de tre bøger Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed, Kaptajn Skumskæg og Katteøens forbandelse og Kaptajn Skumskæg og den fantastiske fødselsdagsskude.

I første bog møder hun sammen med sin besætning den mærkelige gut Anders, der “bor” på en tømmerflåde, og i bog nummer to drager de mod (s)katteøen Mjaui for at finde smaragdskatten. I den nyeste bog har kaptajn skumskæg og hendes besætning stålet Balstyriens legendariske kronjuveler. 

SE OGSÅ: Læs Kaptajn Skumskæg, en ny, skrupskør og sjaskende sjov sørøver-serie for børn

En hæsblædende pirateventyr, både i tekst og tegninger, hvor der er fuld knald på fra side et. Både billedsiden og sproget er nærmest filmisk med vild mimik, sjove detajler og mange fjollede replikker.

Bibliotekernes lektørudtalelse

Download skattejagten

skattejagt, kaptajn skumskæg, læsefest

Hvordan kommer jeg i gang?

Se, hvordan du gør dig klar til skattejagten.

Det skal du bruge:

  • En printer (gerne med farvepatron)
  • Papir (evt. med tykt papir)
  • En saks

1. Print skattejagten

Skattejagten kommer allermest til live, hvis du printer dem i farve.

2. Klip post 1 ud

Post 1 skal klippes ud. Du skal følge den stiplede linje og efterfølgende klippe den store del af posten ud i mindre dele, så barnet kan samle den, når de har læst opgaven.

Download skattejagt med Kaptajn Skumskæg og tag på et vildt eventyr!
Klip øverste snip af, og klip efterfølgende nederste del af posten ud i mindre dele, så den kan samles som et puslespil.

3. Gem posterne de rigtige steder

Hver post er markeret med det sted, hvor du skal gemme posten. Sørg for at barnet ikke umiddelbart kan se posten, før at det leder efter den specifikke post, så barnet ikke løber til en forkert post, fordi den er synlig “før tid”.

Download skattejagt med Kaptajn Skumskæg og tag på et vildt eventyr!
Øverst i højre hjørne på posten, står det skrevet, hvor du skal gemme posten henne. Post 2 skal for eksempel gemmes i køleskabet.

4. Understøt dit barns skattejagt

Undervejs i skattejagten har dit barn muligvis brug for, at du læser posterne højt, at du understøtter de opgaver, barnet bliver stillet og her er det vigtigt, at du forsøger at finde din indre pirat frem. Forsøg dig med at tale piratagtigt og tal til barnets fantasi. Nogle steder kræver det, at legen bliver styret af dig, og så er det måske en god idé, at du selv indlever dig i din rolle.

For eksempel står der i Post 2, at barnet skal sætte sejlene, gøre kanonerne klar og mærke skibets bevægelser. Her styrer du en lille bevægelsesøvelse, hvor barnet skal imitere de bevægelser, som man gør på et rigtigt sørøverskib – og det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad I kan lave af sørøverbevægelser og -råb.

5. Skaf en skat!

Når man sådan finder en piratskat, kan det måske være en god idé (du kender selv bedst dit barn), at barnet rent faktisk finder andet end en sjov post. Måske skal præmien være bøgerne, som I kan kaste jer over efter piratjagten. De kan både findes på biblioteket og i butikkerne. Ellers kunne andre sjove ting måske være chokolademønter, kontrol over fjernbetjeningen eller noget helt tredje, der giver mening for jeres familie.

God skattejagt!
Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed

kaptajn skumskæg

I Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed møder du Kaptajn Skumskæg, der gerne vil være den farligste sørøver på de 13verdenshave. Det har hun lige råbt til hele sin besætning om bord på Skumskuden. Så de er helt klar til angreb, da der bliver råbte: “Skib i sigte!”

Men det er ikke et skib – det er en tømmerflåde. Og om bord er Anders, der gemmer på en hemmelighed, der sagtens kan overrumple en hel skude med sørøvere.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed online, eller i din nærmeste boghandel.
Kaptajn Skumskæg og Katteøens forbandelse

kaptajn skumskæg

Kaptajn Skumskæg vil stadig gerne være den farligste sørøver på de 13 verdenshave.

Og denne gang er der en ganske særlig ø, som dukker op i hendes kikkert. En ø med en ganske særlig skat. Men skumskuden er ikke det eneste skib, der ligger til land ved øen … 

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Kaptajn Skumskæg og katteøens forbandelse online eller i din nærmeste boghandel.
Kaptajn Skumskæg og den fantastiske fødselsdagsskude

kaptajn skumskæg

Kaptajn Skumskæg og hendes besætning er tilbage, og de har stjålet Balstyriens legendariske kronjuveler! Men den berygtede Admiral von Dobbel Dekker og hans berømte søpølser er allerede på jagt efter dem, og de indhenter lynhurtigt Skumskuden.

Styrmanden Orleif skynder sig at finde på en rigtig god løgnehistorie, så Dobbel Dekker ikke opdager deres stjålne skat. Pludselig bliver hele skibet forvandlet til en skør fødselsdagsskude. Nu skal Kaptajn Skumskæg og hendes besætning lade, som om de bare leger pirater.

Toke Lotz og Thomas Porsagers sjove historie suppleres perfekt af Sofie Lind Mestertons mindst lige så sjove tegninger, der er propfulde af gakkede detaljer!

God fra omkring 4 år

Du kan købe Kaptajn Skumskæg og den fantastiske fødselsdagsskude online eller i din nærmeste boghandel fra 17. april.Jeg er Ellevilde Ella med bøger og er både uddannet litterat og journalist. Jeg er ikke kræsen, når det kommer til at spise varieret i forhold til genrer, og jeg bliver draget af gode fortællinger, skarpt sprog og karakterskildringer, der virkelig rammer. Jeg ville elske, hvis jeg kunne være med til at skabe mere læseglæde i det danske land, og det kan jeg netop her på bog.dk - HURRA!!