Islandske krimiforfattere Krimi Yrsa Sigurðardóttir

5 stjerner i Politiken og Jyllands-Posten til Yrsa Sigurðardóttirs nye krimi

under sneen yrsa sigurdardottir

Yrsa Sigurðardóttirs nye gysende krimi Under sneen har fået alletiders anmeldelser i Politiken og Jyllands-Posten.

“Fremragende blanding af thriller og gyser, Islands-magisk realisme, når den er allerbedst og barskest. Allermest uhyggelig og dragende sælsom.” Sådan skriver Bo Tao Michaelis i sin 5-stjernede anmeldelse i Politiken om Yrsa Sigurðardóttirs nye roman på dansk: Under Sneen.

“Yrsa er ikke kun en velskrivende forfatter, hvor djævelen viser sig i detaljen, men også en dreven plotmager,” tilføjer han og kalder Yrsa Sigurðardóttir for den “velskrivende og drevne islandske plotmager”. Og det er nu ikke helt mærkeligt. For Yrsa Sigurðardóttir er kendt for at levere brutale, no-nonsense kolde krimier der ligger sig op af nordic noir-genren.

LÆS OGSÅ: Yrsa Sigurðardóttir: Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide

Yrsa sigurdadottir, krimi, islandsk krimi, freyja, Huldar, Tilgivelse, hævn, DNA, kriminalakademiet

I Under sneen bliver et redningshold sendt ud i det afsidesliggende islandske højland for at finde en gruppe forsvundne personer. Hvad fik dem til at bevæge sig ud midt om vinteren, ud i mørke og snestorme? Og hvorfor forlod de det lille shelter, de havde, uden ordentligt overtøj og helt udsatte?

Samtidig sker der mærkelige ting ved den isolerede radarstation i Stokksnes. Intet er hvad det ser ud til. Om det er blodpølen fundet i den uberørte sne langt fra civilisationen, en lille barnesko der har fundet vej til overfladen efter at have været begravet i årtier, eller det gabende sorte hul i klippegrunden ved havet, som har en dragende effekt på mennesker …

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ – “Den velskrivende og drevne islandske plotmager Yrsa Sigurdardóttir har skrevet en ”uhyggelig og dødspændende” historie om mord, spøgelser og sælsomt kogleri” – POLITIKEN

Bo Tao Michaelis pointerer i anmeldelsen at Under sneen er en ”uhyggelig og dødspændende” historie om mord, spøgelser og sælsomt kogleri. 

LÆS OGSÅ: Ny, isnende thriller af Yrsa Sigurdardóttir. Begynd din læsning her

Fem stjerner til Yrsa Sigurðardóttir fra Jyllands-Posten

Det er ikke kun i Politiken at Under sneen er blevet flot anmeldt. Også Jyllands-Posten mener at Yrsa Sigurdardottir “har skrevet en fremragende, grum spændingshistorie, ”Under sneen”, der ikke bare er kuldslået, men helt igennem dybfrossen.” Fem flotte stjerner er det blevet til med ordene “en fremragende, grum spændingshistorie” af Lars Ole Sauerberg. 

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – “En fremragende, grum spændingshistorie” – JYLLANDS-POSTEN

Kan skabe frygt som Stephen King

Under sneen er en hårrejsende og foruroligende stand-alone thriller, som får dig til at gyse. Og det mestrer Yrsa Sigurðardóttir! Som den britiske avis Independent skriver om hende: “Yrsa Sigurðardóttir er frygtens frembringer, præcis så velskrivende som forfattere som Stephen King.”

Yrsa Sigurðardóttir er prisbelønnet islandsk krimiforfatter og har sideløbende en karriere som civilingeniør. Hendes bøger er oversat til 25 sprog.

Senest har Yrsa Sigurðardóttir skrevet den anmelderroste og prisbelønnede serie om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja, som består af seks romaner.

LÆS OGSÅ: Fabelagtig krimiserie af den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir

5 stjerner i Politiken og Jyllands-Posten til Yrsa Sigurðardóttirs nye krimi

Et redningshold bliver sendt ud i det islandske højland for at finde en gruppe forsvundne personer. Hvad fik dem til at bevæge sig ud midt om vinteren, ud i mørke og snestorme? Og hvorfor forlod de det lille shelter de havde, uden ordentligt overtøj og helt udsatte?

Samtidig sker der mærkelige ting ved den isolerede radarstation i Stokksnes. Intet er hvad det ser ud til. Om det er blodpølen fundet i den uberørte sne langt fra civilisationen, en lille barnesko der har fundet vej til overfladen efter at have været begravet i årtier, eller det gabende sorte hul i klippegrunden ved havet, som har en dragende effekt på mennesker …

Under sneen er en hårrejsende og foruroligende roman, som får dig til at gyse. I denne fantastiske stand-alone thriller beviser Yrsa Sigurðardóttir endnu engang, at “hun er frygtens frembringer, præcis så behændig som forfattere som Stephen King.” (The Independent)

Du kan købe Under sneen i din lokale boghandel eller online hos Bog & Idé.

Er du vild med krimier? Følg med på Facebook hvor vi inspirerer hinanden til nye krimioplevelser.
Nyt fra Yrsa Sigurðardóttir: Sort is

5 stjerner i Politiken og Jyllands-Posten til Yrsa Sigurðardóttirs nye krimi

★★★★ “Sigurdardóttir kan strikke et overraskende plot sammen” – Jyllands-Posten

★★★★ – Berlingske

❤️❤️❤️❤️ – Politiken

Hvalfjödur, en kold vinteraften. En bekymret nabo banker på hos familien ved siden af, som ingen har set eller hørt fra i en uge, men får intet svar. Da han endelig får tvunget sig adgang gennem en bagdør, møder der ham et grumt syn.

Efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn kaldes til gerningsstedet for at undersøge en forbrydelse, som har udslettet en hel familie. Som opklaringen skrider frem, kommer isnende hemmeligheder om familien frem i lyset.

Sort is er første bind af fire i serien af samme navn. Titlen henviser til det dødsensfarlige vejrfænomen, der opstår, når smeltet is eller sne igen fryser til og lægger sig som et usynligt, spejlglat lag på asfalten. I Sort is lurer farerne lige under overfladen, og hemmeligheder kommer frem i lyset – alt sammen med Islands natur og afsidesliggende samfund som drabeligt bagtæppe.

Du kan købe Sort is online hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.