Børnebøger Carlsen Eventyr H.C. Andersen

Tre moderne eventyr, der åbner op for de svære snakke

Tre moderne eventyr, der åbner op for de svære snakke

Carlsen er aktuel med tre moderne eventyr, der åbner op for svære snakke om savn, identitet og dage med modgang. Eventyret som form giver forfatteren mulighed for at vende tingene på hovedet, og søge svarerne nye steder.

Eventyret stammer fra en tid før Netflix og Disney, hvor fortællinger blev fortalt mundtligt for at underholde. Fortællingen og karaktererne ændrede sig som regel fra gang til gang, mens visse klassiske eventyr-elementer forblev de samme. Og vigtigst af alt vidste eventyrfortællerne godt, at det ikke rækker at give simple svar på komplekse problemstillinger. Der skal både følelser og refleksion til at overleve som fortælling gennem århundreder.

Det moderne eventyr Horisonten og sådan noget af Tina Sakura og Lilian Brøgger handler om krig, sorg, kærlighed og mirakler. Noura flygter fra sit hjemland, da det er besat af ondskab. Hun møder Daimi, som hjælper hende med at finde modet til at tage tilbage og redde sin lillebror, og de rejser af sted mod horisonten.

Som i mange andre eventyrfortællinger er det et barn, der sætter ord på, at verden er på vej i en helt forkert retning. Her en verden med krig, savn og ødelæggelse uden plads til kærlighed, leg og magi.

Horisonten og sådan noget er et eventyr, der handler om at finde hinanden i en krigstid og finde sit eget mod. Det er et eventyr, der åbner op for gode samtaler om at savne og turde stole på sig selv og sin egen stemme, selvom man er et barn i en alt for voksen verden.

LÆS OGSÅ: Lille Tut: Nyt dansk univers til de allermindste

I Gulduret af Sarah Engell og Signe Kjær er Sophia træt af kedelige hverdage med lektier, regnvejr og koteletter i fad. Da hun får et magisk guldur i 10-års fødselsdagsgave, beslutter hun sig for at springe alt det kedelige over. Tingene kører af sporet, og hun ender på en rejse, der byder på alt andet end den lykke og lethed, hun søgte. Men hun lærer, at livet rummer både regnvejrsdage og dage med kage – og at det er helt okay.

I Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr af Kim Fupz Aakeson og Signe Kjær handler eventyret for en gang skyld om eventyrfortælleren selv. Forfatter Kim Fupz Aakeson har skabt en smuk, underholdende og rørende fortælling om H.C. Andersens eget liv, der bestemt også har rummet savn og udfordringer. Den lille Hans Christian blev mobbet i skolen og led som voksen af en angst for døden, der fik ham til at sove med et reb under sengen i tilfælde af brand. Han var på flere områder selv den grimme ælling, der foldede sig ud som en smuk svane, og som brugte barnets blik for fortællingens magi til at gøre verden beboelig. Og indimellem eventyrlig.

LÆS OGSÅ: Læs med Pokémon! Frilæsningsbøger fra et af de mest populære børneuniverser

Horisonten og sådan noget:


Tre moderne eventyr, der åbner op for de svære snakke

Horisonten og sådan noget er historien om Noura, som flygter fra sit hjemland, da det er besat af ondskab. Noura møder Daimi, som hjælper hende med at finde modet til at tage tilbage og redde sin lillebror.

Selvom Noura betyder lys, er mørke det eneste, hun kan huske. Hun kan ikke huske, hvorfor hun har sejlet rundt i en mystisk ubåd, eller hvor hun kommer fra. Men da Noura møder Daimi, begynder hun at huske.

De rejser af sted mod horisonten og savnet og magien. Men vil mod virkelig være nok, når de står over for grusomheden selv?

Du kan købe Horisonten og sådan noget online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Gulduret:

Tre moderne eventyr, der åbner op for de svære snakke

Bedstefar sagde altid, at hverdagen var hans yndlingsdag. Men Sophia er træt af kedelige hverdage med lektier, regnvejr og koteletter i fad.

Da hun fylder ti år, får hun heldigvis en ganske særlig og magisk fødselsdagsgave, der kan hjælpe hende med at springe alt det kedelige over. Fra nu af skal hver dag være en fest. Glimmertøj, kage, gaver! Sophia føler sig som dronning af livet. Men tingene kører fuldstændig af sporet, og pludselig er Sophia helt alene i verden.

Fuldt illustreret af Signe Kiær.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Gulduret online eller din nærmeste boghandel.


Tre moderne eventyr, der åbner op for de svære snakke

En af Danmarks største børnebogsforfattere, Kim Fupz Aakeson, og illustrator Signe Kjær har skrevet en biografi for børn om H.C. Andersen.

Vi kender alle sammen eventyret om den grimme ælling. Vi kender kejseren med de nye klæder, og vi kender Klodshans. Men vidste du, at H.C. Andersen egentlig gerne ville have været skuespiller? Eller at han havde en lærer, der kaldte ham lokumsdigter? Eller at han altid rejste med et langt reb?
 
Hans Christian Andersen havde meget at fortælle, men der er nu osse en hel del at fortælle om ham.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Hans Christian Andersen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.