Billedbøger Børnebøger Børnebøger 3-5 år Carlsen Højtlæsning

Lille Tut: Nyt dansk univers til de allermindste

lille tut

Lille Tut-serien byder på vidunderlige illustrationer og historier fyldt med varme og nysgerrighed. Fortællingerne om Lille Tut kommer som tv-serie på DR Minisjang i 2024.

Bøgerne er skrevet af filminstruktør og animator Maria Mac Dalland, der tidligere har lavet DR Ramasjang-serien Min lille hund Mester. Lille Tut-universets fine illustrationer er blevet til i et samarbejde mellem Maria Mac Dalland, Edda Hrönn og Sofie Louise Dam.

I bogen følger vi pigen Lille Tut, der bor sammen med sin storebror, mor, far og katten Gato. På hendes værelse bor Nisse i et musehul i væggen.

Nisse har en flyvende valnøddeskal, og den kan trylle Lille Tut og Gato helt små, så de alle tre kan flyve ud på eventyr. Og når de tre er på tur sammen, kan alting ske.

LÆS OGSÅ: Historier der aldrig bliver for gamle: De bedste klassiske børnebøger

De møder blandt andet en lille fugleunge, der har svært ved at flyve, og en stresset søhestefar, der har brug for hjælp til at holde sine hundredevis af søhesteunger varme.

Heldigvis har Nisse sin taske med, som er fuld af gode ting og sager, der kan hjælpe.

Lille Tut-serien er drevet af masser af varme og forståelse for de allermindste, og du kan allerede begynde at glæde sig, for der er flere bøger på vej i serien i efteråret 2023.

LÆS OGSÅ: Mere højtlæsning i hverdagen – 7 skønne børnebøger, du kan læse på 7 minutter

I 2024 udkommer fortællingerne som tv-serie produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film på DR Minisjang.

Bøgerne er til børn fra cirka to år.


Lille Tut og fugleungen

Rejs med på eventyr sammen med Lille Tut, Gato og Nisse! På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen.

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter, en flyvende valnøddeskal. De lander i skoven, hvor de møder en lille fugleunge, der har svært ved at lære at flyve. Heldigvis kan Nisse hjælpe.

Lille Tut findes også som tv-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang i 2024.

Du kan købe Lille tut og fugleungen i din foretrukne forhandler eller via linket her


Lille Tut og søhestene

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter. De lander på havbunden, hvor de møder en meget travl søhestefar. Han har lige født hundredevis af små søhesteunger, der fryser; for det tager tid at give dem alle tøj på. Heldigvis kan Nisse hjælpe.

Lille Tut-universet er drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og forståelse for de mindste. Lille Tut findes også som tv-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang i 2024. 

Du kan købe Lille tut og søhestene i din foretrukne forhandler eller via linket her