Fagbøger Fiktion Historie

#LRLæser2020. Tag på en rejse gennem historien

#LRLæser2020. Tag på en rejse gennem historien

Vil du have ny inspiration til læseoplevelserne i 2020? Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2020, hvor månedens udfordring er historiske bøger.


I 2020 har vi en ambition om at læse mindst 12 bøger. Men ikke hvilke som helst. Hver måned har vi en udfordring, som du kan være med til at ‘løse’. I denne måned udfordrer vi dig til at læse en historisk bog. For at give inspiration har vi samlet en liste med nogle af de historiske bøger, som vi selv kan anbefale. Både fagbøger med historiske emner, biografier og historiske romaner.

Du kan læse mere om, hvordan du er med til at løse månedens udfordring her. Du kan også finde ud af, hvordan du nemt kan dele det med os på Facebook og Instagram – sådan når vi i mål sammen.

#LRLæser2020. Tag på en rejse gennem historien

Ernest Hemingway: Udvalgte reportager fra fire årtierErnest Hemingway
udvalgte reportager fra fire årtier

Udvalgte reportager fra fire årtier indeholder 75 af Ernest Hemingways artikler og reportager. Samlingen er netop udgivet på dansk til fremragende anmeldelser. Oversat af Mich Vraa og Knud Holst

LÆS OGSÅ: “Det er journalistik, men det er sandelig også litteratur” – Mich Vraa om Udvalgte reportager fra fire årtier af Ernest Hemingway

Bliv opslugt af Hemingways reportager fra Den Spanske Borgerkrig, om den tyske hyperinflation, jul i Paris, optakten til Anden Verdenskrig, det fascistiske Italien, Hong Kong i 1930erne. Her er skildringer af steder og mennesker fra store dele af verden i perioden 1920-1960.

Du kan købe Ernest Hemingways Udvalgte reportager fra fire årtier online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale forhandler.


Karin Palshøj: Dronning MargretheDronning Margrethe
Karin Palshøj

Gennem private billeder, som er udgivet i bogen efter dronningens tilladelse, kommer du helt tæt på dronningen, hendes familie, tronen, kærligheden, kunst, kjoler, slotte og det danske kongerige. Disse billeder udgør ikke bare et historisk vidnesbyrd, men giver os også et nyt og spændende billede af Dronning Margrethe.

LÆS OGSÅ: Karin Palshøj om sit pragtværk om Danmarks regent: Alle har vi vores historie med og om Dronningen

Du kan købe Dronning Margrethe online, fx på Saxo.com, eller hos din boghandler.


Mich Vraas Vestindien-trilogi#LRLæser2020. Tag på en rejse gennem historien

I marts 1917 overdrages De Vestindiske Øer til USA. Faith Netlock, ung fotograf i Charlotte Amalie, overværer ceremonien med blandede følelser. Hun har aldrig følt sig som dansker, og hun ved, at hun aldrig vil blive amerikaner.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Faith; sidste bog i Mich Vraas anmelderroste romantrilogi om Dansk Vestindien

Faith er tredje roman i Mich Vrass Vestindien-trilogi. Det er beretningen om hvordan Danmark vandt og efter 250 år atter mistede sin koloni i Vestindien. Men romanen er først og fremmest en handlingsmættet og intens fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien.

“Et vigtigt bidrag til belysningen af et af Danmarkshistoriens mørke kapitler”BERLINGSKE

Du kan købe trilogien med Haabet, Peters kærlighed og Faith af Mich Vraa online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Jeffrey Archer: SkæbnespilletJeffrey Archer
Skæbnespillet

I den historiske roman Skæbnespillet tager den formidable forfatter Jeffrey Archer endnu en gang læseren med på en utrolig rejse tilbage i tiden.

LÆS OGSÅ: Nervepirrende pageturner af Jeffrey Archer. Smuglæs i Skæbnespillet

Året er 1968, og 16-årige Alexander Karpenko står over for et svært valg. Hans far er blevet snigmyrdet af KGB, og Alexander er derfor nødt til at flygte fra Rusland sammen med sin mor, hvis han vil overleve. Men skal de tage til Amerika eller Storbritannien? Det lader Alexander et terningekast afgøre.

Du kan købe Jeffrey Archers Skæbnespillet online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Signe Wulff: I køkkenet med Karen BlixenI køkkenet med Karen Blixen 
Signe Wulff

En anderledes Karen Blixen-biografi. Her kommer læseren med på en kulinarisk vandring gennem Karen Blixens liv og forfatterskab. I køkkenet med Karen Blixen følger i forfatterinden fra barndomshjemmet til Britisk Østafrika og videre til Paris, New York og tilbage til Rungstedlund – med afstikkere i form af farverige beretninger fra gastronomiens kulturhistorie.

LÆS OGSÅ: “Champagne er en god ven i en kold nat”. I køkkenet med Karen Blixen

Du kan købe I køkkenet med Karen Blixen online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Elizabeth Macneal: DukkeværkstedetDukkeværkstedet
Elizabeth Macneal

Dukkeværkstedet er Elizabeth Macneals dragende debutroman om en dukkemagers skæbnesvangre møde med en konservator under Verdensudstillingen i London i midten af 1800-tallet.

LÆS OGSÅ: Når kærlighed bliver til sygelig besættelse. Dukkeværkstedet er en stærk og urovækkende historie fra Victoriatidens London

Med interessante historiske detaljer og psykologisk dybde fortælles en gribende fortælling om 1800-tallets London, hvor farer, mystiske skæbner, og besættelse sker side om side med gennembrud inden for kunst, videnskab og arkitektur.

Du kan købe Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Peder Dam: Kortlægningen af DanmarkKortlægningen af Danmark
Peder Dam

I bogen Kortlægningen af Danmark – op til midten af 1800-tallet præsenterer Peder Dam os for kartografiens historie i Danmark fra 1400-tallet og frem til midten af 1800-tallet.

LÆS OGSÅ: Spioner, krig og hemmelige kort – opmålingen af Danmark var en farverig affære

Med mere end 200 flotte kort, viser denne bog os, hvordan omridset af Danmark langsomt tog sin form. Vi får et indblik i opmålingsmetoderne, vigtige personer og af forskellige kort, herunder kort over danske byer, kolonier og Skandinavien. Dam formår samtidig, at tegne et billede de politiske, kulturelle og teknologiske vilkår, som kortene var knyttet til.

Du kan købe Peder Dams Kortlægningen af Danmark online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


F-16 – På vingerne med danske jagerpiloterF-16

F-16-flyene har været en vital del af det danske militær siden det blev introduceret i 1980’erne, og har siden været udsendt til et utal af vigtige internationale missioner i hele verden.

LÆS OGSÅ: Tag på 40 års rejse på vingerne med danske F-16 jagerpiloter

Men kun ganske få kender til fornemmelsen af at sidde i flyet og træffe de afgørende valg. Få et unikt indblik i jagersoldatens adrenalinfyldte handlinger og eftertænksomme refleksioner om krig, som det opleves fra cockpittet i en F-16.

Du kan købe F-16 online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler


Mikkel Kirkebæk: Den yderste grænseDen yderste grænse
Mikkel Kirkebæk

Stjerner og hjerter er regnet ned over historiker Mikkel Kirkebæks illustrerede tobindsværk om den danske indsats i Baltikum politisk, militært og sociologisk.

LÆS OGSÅ: Danmarks glemte kapitel – Smuglæs i Den yderste grænse

Særligt gennem de mange breve og dagbogsnotater kommer vi helt tæt på de frivillige. Et glemt kapitel af vores historie, der ikke alene prægede samtid og efterkrigstid, men også trækker tråde til dansk sikkerhedspolitik i Østersøregionen i dag.

“Et helt igennem fremragende værk”, skrev Kristeligt Dagblads anmelder og kvitterede med 6 stjerner ligesom Berlingske, der kalder bogen “et pragtværk”.

Du kan købe Mikkel Kirkebæks Den yderste grænse online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Michelle Obama: Min historieMin historie
Michelle Obama

Michelle Obama blev USA’s første afroamerikanske førstedame da hendes mand, Barack Obama blev valgt til præsident i 2009. Som førstedame skabte hun optimisme og håb for flere generationer af amerikanere på tværs af hudfarver.

LÆS OGSÅ: Da Michelle mødte Barack. Eksklusivt uddrag fra Min historie af Michelle Obama

Michelle Obamas bog hedder på amerikansk Becoming og hun har netop lagt vægt på, hvordan vi som mennesker også bliver os selv og mere bevidste om hvem vi er, når vi fortæller og reflekterer over vores egen historie hver især.

Du kan købe Min historie af Michelle Obama online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Min historie – en guide til at skrive din egen historie#LRLæser2020. Tag på en rejse gennem historien

I 2019 udkom en lille opfølger til Michelle Obamas biografi, en notesbog med spørgsmål, der sender læseren på opdagelse i sin egen historie. Du kan følge og besvare spørgsmålene fra ende til anden eller hoppe frem og tilbage, mens du reflekterer over din egen og din families historie, dine mål og udfordringer, hvad der gør dig glad og bringer dig håb, og hvilken fremtid du ønsker for dig selv og for dine omgivelser.

Du kan købe Min historie – en guide til at skrive din egen historie online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.