Billedbøger Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Novelle

Carlsens billednoveller til børn. Små historier, der skaber store tanker

carlsens billednoveller til børn

Carlsens billednoveller til børn er en række tankevækkende fortællinger til de 8-11-årige.

Med serien får yngre læsere nu mulighed for at dykke ned i en række gennemillustrerede historier om livets store og små spørgsmål.

“I Carlsens billednoveller ser vi, hvordan tekst og billeder kan spille sammen på smukkeste vis og gå op i en højere enhed. Flere af billednovellerne blev faktisk først udgivet i en anden sammenhæng som ren tekst – og da vi så satte illustrationer til dem, opstod der helt nye, spændende værker, som kan forstås og opleves på en helt ny måde,” fortæller Louise Bylov, der er redaktør hos forlaget Carlsen.

Carlsen udgiver også en serie med billednoveller til unge – blandt andet den anmelderroste Bjørnen af Tina Sakura og Signe Kjær, der modtog Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris tidligere i år.

LÆS OGSÅ: Nye sjove og skønne bøger for de 8-årige

Carlsens billednoveller til børn blev indledt med Line Knutzons og Cato Thau-Jensens sorthumoristiske fortælling Den rigeste mand på kirkegården. Bogen følger Vagn, der højst sandsynligt er verdens nærigste mand. Da han opdager, hvor dyrt det er at dø, beslutter han sig for at bruge resten af sit liv på at spare sammen, så han kan blive den rigeste mand på kirkegården.

LÆS OGSÅ: Humoristisk billedbog af Line Knutzon om verdens nærigste mand

I serien indgår også billednovellerne Hoppebolden og Filiokus.

Hoppebolden, der er skrevet og illustreret af Søren Jessen, er en rørende fortælling om at finde venner der, hvor man mindst venter det. En pige bor i en flygtningelejr. Udenfor lejren står en gruppe mennesker og kaster med sten og råber efter hende og de andre beboere. Men heldigvis har pigen et sted at gemme sig bag lejren, helt op ad hegnet.

En dag møder hun en dreng ved hendes gemmested. Han står og kigger på hende fra den anden side af hegnet. Men drengen er ikke som de andre – han kaster ikke med sten, og han råber ikke ad hende. Har hun mon fundet en ven?

LÆS OGSÅ: Mød den ægte H.C. Andersen i ny børnebiografi af Kim Fupz Aakeson

Filiokus er en sjov og indsigtsfuld fortælling om at være skilsmissebarn. I bogen, der er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Skinkeape, får en lille pige at vide, at Mor og Far skal skilles. Pludselig skal alle hendes ting deles, så hun kan bo hos dem begge skiftevis. I flytterodet finder pigen en tryllestav. Kan hun mon bruge den til at trylle Mors og Fars skilsmisse væk?


Den rigeste mand på kirkegården

Carlsens billednoveller til børn. Små historier, der skaber store tanker

Manden Vagn var ikke bare nærig. Han var måske det mest nærige menneske i verden. Vagn havde arvet det fra sin mor, og det gik egentlig fint med at være nærig. Men kun indtil den dag, hvor Vagns mor døde. Det fik Vagn til at indse, hvor dyrt det er at dø.

Bogen er en del af Carlsens billednoveller til børn – små historier, der skaber store tanker.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Den rigeste mand på kirkegården online, eller i din nærmeste boghandel.


Hoppebolden

Carlsens billednoveller til børn. Små historier, der skaber store tanker

Udenfor lejren står der børn og voksne og kaster med sten. Inde i lejren bor en ung pige med sin far og sin mor. Men ved hegnet er der en dreng med blå øjne. Som en fisk.

Han kaster ikke med sten som de andre. Han plukker blomster og giver karameller i rødt papir. Og selvom de ikke kan tale sammen, finder de alligevel et fælles sprog.

Hoppebolden er en gennemillustreret bog om det, vi har tilfælles, og det, der skiller os ad.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Hoppebolden online her.


Filiokus

børnebøger om svære emner, filiokus

Filiokus er en bog om skilsmisse og om at finde noget godt i noget, som umiddelbart føles helt forkert.

En pige har en mor og en far. Mor har en skæv fortand og går i kjoler med blomster. Blandt andet. Far har en skaldet plet i nakken og går i cowboystøvler. Han kan lide at danse selvom han ikke er særlig god til det.

Hun har altid tænkt at hun har været godt heldig med den Mor og den Far. Men forældrene har det desværre ikke særlig godt, ikke med hinanden i hvert fald. Ikke mere. De skal skilles, og pigen skal dele alle sine ting i to bunker. En til Mors hjem og en til Fars hjem.

Blandt sine gamle legeting finder hun en tryllestav, og pigen har et helt særligt ønske. Men man skal passe på, hvad man ønsker sig.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Filiokus online her.