Billedbøger Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Sjove børnebøger

Humoristisk billedbog af Line Knutzon om verdens nærigste mand

Humoristisk billedbog af Line Knutzon om verdens nærigste mand

Den rigeste mand på kirkegården er en tragikomisk og tankevækkende fortælling om Vagn, der muligvis er verdens nærigste menneske.


Mød Vagn. Han er nærigere end de fleste. Det har han lært af sin mor, som han har boet sammen med hele sit liv, fordi det er for dyrt at flytte hjemmefra. 

LÆS OGSÅ: Sådan gør du højtlæsningen sjov – 6 ting, dit barn vil elske!

Vagn går ikke hen over gulvet mere end højst nødvendigt, for han vil ikke slide på gulvbrædderne. Han åbner aldrig sine fødselsdagsgaver, for dem kan han jo sælge videre. Og så har han slet ingen venner, for Vagn er ikke bare nærig med penge, han er også nærig med sig selv.

Humoristisk billedbog af Line Knutzon om verdens nærigste mand

Da Vagns mor dør, bliver han selvfølgelig ked af det. Men han bliver først og fremmest chokeret over, hvor dyrt det er at dø. Derfor begynder han straks at lægge en plan for, hvordan han kan spare op til den dag, han selv dør. For så kan han blive den rigeste mand på kirkegården. 

LÆS OGSÅ: 7 billedbøger om hverdagens små og store oplevelser

Line Knutzon er en prisbelønnet dansk forfatter og dramatiker, der har en række børnebøger bag sig. Bogen er illustreret af Cato Thau-Jensen og er en del af Carlsens billednoveller til børn – små historier, der skaber store tanker. 

den rigeste mand på kirkegården, line knutzon

Den rigeste mand på kirkegården henvender sig til børn fra cirka ni år. 


Den rigeste mand på kirkegården

Humoristisk billedbog af Line Knutzon om verdens nærigste mand

Manden Vagn var ikke bare nærig. Han var måske det mest nærige menneske i verden. Vagn havde arvet det fra sin mor, og det gik egentlig fint med at være nærig. Men kun indtil den dag, hvor Vagns mor døde. Det fik Vagn til at indse, hvor dyrt det er at dø.

Bogen er en del af Carlsens billednoveller til børn – små historier, der skaber store tanker.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Den rigeste mand på kirkegården online, eller i din nærmeste boghandel.