Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen

7 billedbøger om hverdagens små og store oplevelser

Et lille barn oplever mange ting i løbet af sin dag – på godt og ondt. Her er 7 skønne billedbøger, der i børnehøjde dykker ned i alle de hverdagsnære situationer

Der kan være mange følelser, knubs, smil og kram, som er svære at få sat ord på eller give udtryk for når man ikke er så gammel. Men hvordan taler man med sit barn om hverdagens små og store følelser, oplevelser eller konflikter i vuggestuen, børnehaven og i hjemmet? Vi har samlet 10 af de bedste billedbøger om hverdagen i børnehøjde, der kan hjælpe både børn og voksne godt på vej.

Rigtig god læselyst!Anker-serien af Alberte Winding

Alberte Winding har skrevet en sjov og hverdagsnær billedbogsserie om den opfindsomme Anker, der altid udfordrer sin fars temperament, men som lige så ofte smelter hans hjerte.

Fra ca. 2 år

Læs mere om serien og alle bøgerne her.

Anker (7) – Anker og Kaptajn Pølse

Hverdagen i børnehøjde – fortalt af Alberte Winding

”Kan hunde snakke?” spørger Anker. Nej, men da far var dreng, havde han en hund, som var pivdygtig til alt muligt andet. Far må tørre en tåre væk fra øjenkrogen, da han fortæller om Lassie, og næste dag beslutter far og mor, at Anker må få en hund.

Ny bog i en serie af billedbøger til de 2-5-årige af Alberte Winding med sjove og genkendelige historier fra Ankers hverdag.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Anker og Kaptajn Pølse online eller i din nærmeste boghandel.Sallys far-serien af Thomas Brunstrøm

Billedbøgerne Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen er et højtlæsningshit blandt både børn og voksne. Med sine lidt for stramme jeans, heavy metal t-shirts og helt egen tilgang til opdragelse er Sallys far et helt fantastisk bekendskab.

Fra ca. 4 år

Læs mere om serien og se alle bøgerne her.

Sallys far – Sallys far slår til igen

sallys frar slår til igen, thomas brunstrøm, thorbjørn christoffersen

Det er snart fastelavn, og Sally vil gerne klædes ud som en robot. Men selvom kostumet sagtens kan købes, går Sallys far straks i gang med at bygge det selv. Kostumet bliver flot, men Sally kan ikke bevæge armene, når hun har det på. Hvordan skal hun så slå katten af tønden?

Det hele går galt, da Sallys far dukker op til festen, men sin helt egen løsning på problemet.

Sallys far slår til igen er en del af den populære billedbogsserie om Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far slår til igen online, eller i din nærmeste boghandel.Min dag i vuggestue

Et vuggestuebarn oplever mange ting i løbet af sin dag, på godt og ondt. Bogen er bygget op omkring 12 rim baseret på genkendelige situationer fra det lille barns hverdag i vuggestue. Til hvert rim hører et par spørgsmål og ideer til aktiviteter, der er tænkt som dialogskabende og fællesskabsdannende redskaber med respekt for det enkelte barn.

Fra ca. 1 år

Du kan finde Min dag i vuggestue her

min-dag-i-vuggestuen


Totte og Lotte-bøgerne af Gunilla Wolde

“Totte og Lotte er blevet børnebogsklassikere for flere generationer. Det er let at identificere sig med de små hverdagsdramaer, der handler om at rydde op, bade eller skulle til lægen. Og så er Gunilla Woldes streg ikonisk for 70’erne. Derfor lever bøgerne stadig i bedste velgående,” siger Christian Bach, forlagschef hos Carlsen.

Fra ca. 2 år

Læs mere og se alle bøgerne her

Den store Totte og Lotte-bog

Den store Totte og Lotte bog, Gunilla Wolde

De skønne hverdagshistorier om Totte og Lotte, som i 2019 fyldte 50 år, har længe haft en velfortjent status som klassikere i mange danske småbørnshjem. 

I enkel fortællestil rammer børnebogsforfatter og -tegner, Gunilla Wolde, helt plet hos sine små billedbogslæsere.

Fra ca. 2 år.Du kan købe Den store Totte- og Lotte-bog online eller i din nærmeste boghandel.Den lille bog om store følelser

Den lille bog om STORE følelser skal hjælpe og støtte barnet i den følelsesmæssige udvikling. Bogen indeholder forslag til samtaler og leg, så barnet kan forholde sig aktivt til følelser og konflikter fra hverdagen.

Fra ca. 18 måneder

den-lille-bog-om-store-folelser

Du kan finde Den lille bog om store følelser herDen store snikke snakke bog

I Den store snikke snakke bog følger vi Ronja og Pelle gennem en hel dag, hvor de står op, spiser morgenmad, kommer i institution og ender dagen ude på landet, hvor de skal sove hos mormor og morfar.

Bogen er lavet til børn mellem 18 måneder og 4 år, hvis sprog konstant er i udvikling, og hvis sordforråd dagligt vokser. Bogen hjælper denne udvikling på vej, da børnene aktivt får brugt og øvet sig i sproget via forslag til samtaler og leg, som den voksne læser introducerer.

Fra ca. 18 måneder

den-store-snikke-snakke-bog

Du kan finde Den store snikke snakke bog herAlberte i børnehave-serien

Alberte i børnehave-serien tager fat i oplevelser fra børnehavelivet, som de fleste børnehavebørn (og deres forældre) vil kunne nikke genkendende til. For selvom man ikke er så stor, er hverdagen alligevel fyldt med udfordringer.

Fra ca. 3 år

Læs mere om serien og se alle bøgerne her.

Alberte i børnehave (5) – Jeg er bange

Alberte i børnehave (5) - Jeg er bange!

Alberte er slet ikke glad for uhyggelige ting!

Børnehaven skal fejre halloween, og alle glæder sig. Undtagen Alberte, som bliver bange ved tanken om spøgelser og store edderkopper.

Faktisk så bange, at hun slet ikke vil med til den dumme fest.

Femte bog i serien Alberte i børnehave.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (5) – Jeg er bange! online eller i din nærmeste boghandel.

Billedbøger billedbog 

Billedbøger, billedbøger, billedbøger. Billedbog, billedbog, billedbog.