Carlsen Billedbøger Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning Line Kyed Knudsen

Alberte i børnehave. Bøger om at være børnehavebarn på gode og mindre gode dage

Alberte i børnehave. Bøger om at være børnehavebarn på gode og mindre gode dage

Alberte i børnehave-serien tager fat i oplevelser fra børnehavelivet, som de fleste børnehavebørn (og deres forældre) vil kunne nikke genkendende til. For selvom man ikke er så stor, er hverdagen alligevel fyldt med udfordringer.


Serien Alberte i børnehave af Line Kyed Knudsen og Jan Solheim er relaterbar læsning for børn, der går i børnehave – og som har både gode og mindre gode dage.

Børnehavebarn på godt og ondt

Alberte er som børnehavebørn er flest: Hun er helt igennem sød, sjov og en god ven, også selvom hun langt fra altid gør det rigtige.

For eksempel kan Alberte have en helt vildt dårlig dag, selvom den egentlig ikke adskiller sig synderligt fra andre dage.

Line Kyed Knudsen, Jan Solheim, Alberte i børnehave, børnehavebarn

Hun kan også uden den mindste flig af dårlig samvittighed beslutte sig for, at hun overhovedet ikke har lyst til at lege med Lærke i børnehaven.

Alberte er kort sagt et ægte børnehavebarn på godt og ondt, for hvem hendes egne behov ofte kommer i første række. Og det er helt okay, for sådan er børnehavebørn.

Line Kyed Knudsen, Jan Solheim, Alberte i børnehave, børnehavebarn

Oplagt læsning med børnehavebarnet

Bøgerne er skrevet af Line Kyed Knudsen og gennemillustreret af Jan Solheim i en sød og sjov streg, der på fineste vis afspejler børnenes følelser over for de udfordringer, de møder, når de er i institution.

Illustrationerne inkluderer masser af genkendelige elementer fra børnehaven såsom kassen til blå overtræksfutter og garderoben, som altid bugner af overtøj og glemte madkasser.

LÆS OGSÅ: Dejlige bøger til børn på 3 år. Perfekt til godnatlæsning og højtlæsning

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden og er oplagt læsning med de 3-5-årige – hvad enten det er med forældrene hjemme eller i institutionen sammen med pædagogerne og de andre børn.Få overblik over alle bøgerne


Alberte i børnehave (1) – En dum dag

Alberte i børnehave, En dum dag, Line Kyed Knudsen, Jan Solheim, børnehave, børnehavebarn, børnehavebog

Øv altså, hvor er det bare en dum dag!

Sådan har Alberte det i hvert fald i dag. Der er slet ikke noget, der er hverken sjovt eller rart.

Heldigvis er der dog andre i børnehaven, som har en god dag, og som hjælper Alberte til at glemme, at hun faktisk er lidt sur.

Første bog i serien Alberte i børnehave.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (1) – En dum dag online eller i din nærmeste boghandel.Alberte i børnehave (2) – Jeg vil kun lege med Sofia

Alberte i børnehave, Jeg vil kun lege med Sofia, Line Kyed Knudsen, Jan Solheim, børnehavebog, børnehavebarn,

Alberte og Sofia er rigtig gode venner, og hvis det stod til Alberte, brugte de to alt deres tid sammen i børnehaven.

Men Lærke kommer hele tiden og vil lege med. Hvorfor kan hun ikke se, at Alberte og Sofia lige leger så godt uden hende?

Det er ikke nemt at skulle dele sin bedste veninde. Alligevel finder Alberte snart ud af, at det måske alligevel er meget sjovt at være tre.

Anden bog i serien Alberte i børnehave.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (2) – Jeg vil kun lege med Sofia online eller i din nærmeste boghandel.Alberte i børnehave (3) – På tur

Alberte i børnehave, Line Kyed Knudsen, Jan Solheim, børnehave, børnehavebarn, børnehavebog

Børnehaven skal på tur til zoo, og Alberte glæder sig helt vildt meget!

Men turen til zoo er lang. De skal både med tog og bus og også gå et lille stykke, hvor de skal passe på trafikken.

Pludselig glæder Alberte sig slet ikke lige så meget til at komme i zoo. Tværtimod bliver hun faktisk lidt ked af det, for der er så meget, der kan gå galt …

Tredje bog i serien Alberte i børnehave.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (3) – På tur online eller i din nærmeste boghandel.Alberte i børnehave (4) – Du lyver!

Alberte i børnehave, Du lyver! Line Kyed Knudsen, Jan Solheim, børnehave, børnehavebog, børnehavebarn,

Alberte møder en sød hund på vej til børnehave, og hun fortæller derfor alle sine venner om den.

Lærke fra børnehaven fortæller, at hun også har en hund, og Alberte tager med Lærke hjem for at se den. Men der er slet ingen hund hos hende.

Lyver Lærke?

Fjerde bog i serien Alberte i børnehave.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (4) – Du lyver! online eller i din nærmeste boghandel.Alberte i børnehave (5) Jeg er bange!

Alberte i børnehave (5) - Jeg er bange!

Alberte er slet ikke glad for uhyggelige ting!

Børnehaven skal fejre halloween, og alle glæder sig. Undtagen Alberte, som bliver bange ved tanken om spøgelser og store edderkopper.

Faktisk så bange, at hun slet ikke vil med til den dumme fest.

Femte bog i serien Alberte i børnehave.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (5) – Jeg er bange! online eller i din nærmeste boghandel.Alberte i børnehave (6) – Se mig!

Alberte i børnehave. Bøger om at være børnehavebarn på gode og mindre gode dage

Alberte i børnehave er en serie bøger, der handler om de store og små udfordringer, som børn oplever, når de pludselig ikke er hjemme hos mor og far.

Den nye vikar i børnehaven siger til Alberte, at hun er god til trafikleg! Men de andre børn vil hellere lege noget andet, når Alberte vil lege trafikleg. Hun er opsat på at lege trafik, for det er hun god til!

Desværre går det ud over de andre børns leg i børnehaven. Alberte bliver ked af det. Hun vil bare gerne vise, hvad hun er god til! Vikaren finder heldigvis på en leg, hvor alle kan lege det, de vil. En lille historie om at forstå, at alting ikke handler om barnet selv, og at man skal lære at tage hensyn.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Alberte i børnehave (6) – Se mig! online eller i din nærmeste boghandel.