Bøger om naturen Fagbøger

Menneskedyret. Fascinerende ny bog forklarer, hvordan mennesket sejrede ved at tæmme sig selv

menneskedyret, thomas raab, Thomas Thaulov Raab, gode fagbøger, evolution

Ingen andre dyr har en evolutionshistorie, der minder om menneskets. Menneskedyret af videnskabsforfatter Thomas Thaulov Raab fortæller, hvordan det tæmmede menneske blev verdens dominerende dyreart. 


Menneskedyret er en bog, der tager dig med på menneskets evolutionære rejse gennem millioner af år. Mennesket er et dyr, men vi er mere end det. Gennem millioner af års evolution er vi gået fra at leve som vilde dyr til at bo tæt sammen i storbyer og på alle kontinenter – uden at komme alt for meget op at slås.

LÆS OGSÅ: 15 bøger der gør dig klogere

Ifølge Thomas Thaulov Raab er mennesket ikke krigerisk af natur. Vi fødes med muligheden for at udvise aggressiv adfærd, men udvikler måder at kontrollere vores impulser på. Krigerisk adfærd skyldes derfor moderne konflikter som overbefolkning og udnyttelse af naturressourcer.

Menneskedyret. Fascinerende ny bog forklarer, hvordan mennesket sejrede ved at tæmme sig selv
Thomas Thaulov Raab  skriver bøger og holder foredrag om hjernen, menneskets og dyrenes historie m.m. Han har bl.a. skrevet en bog om hukommelsen sammen med Peter Lund Madsen. Foto: Thomas A.
 

I bogen gennemgås de dele af tæmningsteorien, der er underbygget af videnskabelige fund og nye DNA-teknikker, og som efterhånden er alment accepteret:

At mennesket har tæmmet sig selv for at blive til det, vi er i dag – den eneste tilbageværende menneskeart, der har bredt sig over hele kloden, skabt civilisationer og sociale fællesskaber, udviklet sprog og tæmmet andre dyrearter.
Menneskedyret – Hvordan vi tæmmede os selv og blev Jordens mest utrolige dyreart

Menneskedyret. Fascinerende ny bog forklarer, hvordan mennesket sejrede ved at tæmme sig selv

Hvordan endte et dyr med at skabe civilisationer, udvikle sprog og tæmme andre dyrearter?

Gennem årtusinder har mennesket forsøgt at forstå denne sære dobbelthed. Svaret er, at vi mennesker har tæmmet os selv for at blive til det, vi er i dag.

I bogen Menneskedyret – hvordan vi tæmmede os selv og blev Jordens mest utrolige dyreart kortlægges årtiers forskning i udviklingen af de genetiske, fysiske og mentale fordele, som gjorde, at vi endte som den eneste tilbageværende menneskeart.

Du kan købe Menneskedyret online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.