Yuval Noah Harari Utrolige os

Millioner af læsere har slugt Sapiens af den verdensberømte historiker og forfatter Yuval Noah Harari. Nu kommer børneudgaven Utrolige os – sådan overtog mennesket verden.

Hvor kommer mennesket fra, og hvad er vi egentlig for en størrelse? Det kan børn i alderen 8-12 år (og deres forældre) blive klogere på i Utrolige os – sådan overtog mennesket verden. Det er en børneudgave af Sapiens – en kort historie om menneskeheden, som har solgt mere end 21 millioner eksemplarer på 65 forskellige sprog verden over.

LÆS OGSÅ: 25 bøger der gør dig klogere på historien

“Vi mennesker er ikke stærke ligesom løver, vi svømmer ikke lige så godt som delfiner, og vi har i hvert fald ikke vinger! Så hvordan endte vi med at bestemme over planeten? Svaret på dette er et af de mest forunderlige eventyr, du nogensinde har hørt. Og det er en sand historie, siger Yuval Noah Harari i forordet til Utrolige os – sådan overtog mennesket verden.

Sapiens af Yuval Harari – nu for børn
Historiker Yuval Noah Harari er berømt for sine bøger om mennesket og det aftryk, vi har sat på planeten Jorden. Utrolige os er hans første børnebog. Foto: PR

Evolutionshistorie for børn

Yuval Noah Harari er berømt for sine bøger om mennesket og det aftryk, vi har sat på jorden, og han har fået mange verden over til at læse om menneskets evolutionshistorie. De tre bøger Sapiens, Homo Deus og 21 ting du bør vide om det 21. århundrede er alle blevet bestsellere. Med Utrolige os – sådan overtog mennesket verden henvender Harari sig for første gang til børn.

LÆS OGSÅ: Sapiens-forfatter udforsker nutiden i 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

I et enkelt sprog med farvelagte illustrationer og historisk tidslinje af Ricard Zaplana Ruiz fører den verdensberømte forfatter og historiker os fra menneskets spæde, primitive start på sletterne frem til vores travle byliv. Det er en fortælling om de bedrifter, mennesket har opnået – på godt og ondt.

I Utrolige os – sådan overtog mennesket verden kan nysgerrige børn fx få svaret på, hvorfor giraffer har lange halse, hvorfor ræve er så kloge, og hvorfor stinkdyr lugter så forfærdeligt. Men det er vigtigt at huske på, at evolution forløber gennem mange generationer. Det tog lang tid for stinkdyr at blive virkelig stinkende.

Der var engang en denisova…

Der er mange ting, vi ikke ved med sikkerhed, og selv videnskabsfolk er uenige om visse ting. Men vi kan med sikkerhed sige, at der tidligere eksisterede forskellige slags mennesker på jorden. Fx neandertalere, som hedder sådan, fordi det første tegn på deres eksistens blev fundet i en hule i området Neandertal i Tyskland.

Der var engang dværgmennesker på den lille ø Flores i Indonesien og denisovaer, der boede i huler i Sibirien. Det ved man, fordi arkæologer har fundet et stykke af en lillefingerknogle fra en pige, der levede for cirka 50.000 år siden! Og så er der vores forfædre, homo sapiens.

LÆS OGSÅ: Sapiens: Yuval Hararis bestseller genfortalt som graphic history

Og alle levede lykkeligt til deres dages ende?

At læse om, hvor vi kommer fra, og hvordan vi har formet verden kan sætte nogle tanker i gang i forhold til, hvor vi er på vej hen, både hos børn og voksne.

Yuval Noah Harari har dedikeret Utrolige os – sådan overtog mennesket verden: “Til alle skabninger – dem, der har været, dem, der lever nu, og dem, der vil komme. Vores forfædre gjorde verden til det, den er. Vi kan beslutte, hvordan verden skal blive.”


Bøger af Yuval Noah Harari

Sapiens af Yuval Harari – nu for børn

Hararis Sapiens til børn! En smuk, spændende og fantastisk fortælling fra en af verdens bedste formidlere af menneskets historie!

Vil du gerne vide mere om, hvor vi kommer fra? Og hvad mennesket er for en størrelse?

I et enkelt sprog og med flotte farvelagte illustrationer på alle opslag fører den verdensberømte forfatter Yuval Noah Harari os fra mennesket tidlige primitive start på sletterne frem til vores travle byliv og udnyttelse af planeten Jorden.

Harari gør vores historie levende, og de skønne illustrationer og tidslinjer giver hans fortælling liv, og læseren får lyst til at dykke ned i de menneskets fantastiske bedrifter – på godt og ondt.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Utrolige os – Sådan overtog mennesket verden online eller i din nærmeste boghandel.


Sapiens

Sapiens af Yuval Noah Harari

Bestselleren Sapiens udfordrer modigt og provokerende alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske.

Hvorfor endte lige præcis vores art, homo sapiens, med at herske over kloden? Hvordan lykkedes det vores jæger- og samlerforfædre at enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvordan kan det være, at vi begyndte at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? Hvorfor stoler vi på penge, bøger og love? Hvordan blev vi slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan kommer vores verden til at udvikle sig i det næste årtusinde?

Du kan købe Sapiens online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Homo Deus

Homo deus, Yuval Harari

Yuval Noah Hararis forrige bog, bestselleren Sapiens, viste os, hvor vi kom fra. Homo deus viser os, hvor vi er på vej hen.

Den israelske historiker beskriver med sin sædvanlige kombination af videnskab, historie og filosofi en ikke så fjern fremtid, hvor vi går nye udfordringer i møde.

Homo deus udforsker de projekter, drømme og mareridt, som vil forme det 21. århundrede – fra hvordan vi overvinder døden, til hvordan vi skaber kunstig intelligens. 

Du kan købe Homo deus online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


21 ting, du bør vide om det 21. århundrede

Sapiens af Yuval Harari – nu for børn

Yuval Noah Harari: 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

Hvordan skal vi forholde os til en faren for atomkrig, naturkatastrofer og terror? Og hvordan forhindrer vi, at fake-news epidemien sætter et ødelæggende aftryk?

Udfordringer er mange for kollektivet, men lige så vigtige for individet. For hvad skal vi egentlig lære vores børn i et samfund, hvor man kan blive i tvivl om, hvorvidt man stadig selv forstår den verden, vi lever i.

Yuval Noah Harari har samlet 21 vigtige emner, som kan hjælpe dig med at udforske, forstå og tackle de mange forandringer verden bringer i det 21. århundrede.

Du kan købe 21 ting du bør vide om det 21. århundrede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Nexus

Yuval Noah Harari, Nexus

Ny bog fra bestsellerforfatteren til Sapiens: En kort historie om menneskeheden.

Nexus ser tilbage på menneskets historie og hvordan informationsstrømme har formet os og verden omkring os. Fra stenalderen til Bibelen, fra heksejagt, stalinisme og nazisme til den genopblussen af populismen, vi ser i dag. Yuval Noah Harari kigger på det komplekse forhold mellem information og sandhed, bureaukrati og mytologi, visdom og magt. Han udforsker, hvordan forskellige samfund og politiske systemer gennem historien på godt og ondt har brugt information for at nå deres mål. Og han adresserer de presserende valg, vi står over for, når ikke-menneskelig intelligens truer vores eksistens.

I de sidste 100.000 år har menneskeheden akkumuleret en enorm magt. Men på trods af alle vores opdagelser, opfindelser og erobringer befinder vi os nu i en eksistentiel krise. Verden er på randen af et økologisk sammenbrud, misinformation florerer, og vi kaster os hovedkulds ud i brugen af kunstig intelligens – et nyt informationsnetværk, der truer med at udslette os. Hvorfor er vi så selvdestruktive til trods for alt det, vi har opnået?

Yuval Noah Harari er israelsk historiker, filosof og forfatter til bestsellerne Sapiens: En kort historie om menneskeheden, Homo Deus: En kort historie om i morgen og 21 ting du bør vide om det 21. århundrede.

Du kan købe Nexus af Yuval Noah Harari online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 10. september.

Læs mere her om Yuval Noah Harari.

Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.