Star Stable. Piger spiller da også computerspil

Computerspillet Star Stable har taget verden med storm og er nu også blevet en bogserie til hesteglade børn. Læs med her, hvor vi dykker ned i fænomenet Star Stable – og slår fast, at piger da også spiller computerspil.

Alle ved, at drenge gamer. De spiller Counterstrike, League of Legends og Fortnite – ofte i timevis hver dag.

Men hvad så med pigerne – spiller de overhovedet computerspil?

Svaret er ja. Men der er stor forskel på drenge og pigers spillevaner. Drenge spiller ofte konkurrenceprægede spil, mens piger foretrækker at spille alene. Det fortæller Anne Mette Thorhauge, der er lektor ved Københavns Universitet og har forsket i kønsroller og computerspil, til videnskab.dk:

“Det er tydeligt, at vi har en markant overrepræsentation af drenge i den gruppe, der spiller spil som er konkurrenceorienterede holdspil. Og en overrepræsentation af piger i den gruppe der bruger spillene som individuel adspredelse.”

LÆS OGSÅ: Er dit barn vild med heste og ridning? Gode tips om serier med hestebøger

Kort sagt: Piger spiller Sims, drenge spiller Counterstrike.

Men i Star Stable har pigerne fundet et online fællesskab, der ikke er præget af konkurrence. Star Stable er verdens hurtigst voksende online hestespil, og i Danmark spiller over 10.000 med hver måned. Her er det pigerne, der er overrepræsenterede – faktisk er 98 procent af Star Stables brugere piger.

Star Stable er et socialt spil, hvor man kan mødes og chatte med andre spillere. Spillet går ud på at opklare mysterier og tage på lange rejser på hesteryg til fremmede og magiske steder. Og selvfølgelig at møde andre hesteglade børn og unge!

LÆS OGSÅ: Det populære computerspil Star Stable som bogserie til hesteglade børn

Nu kan fans af spillet (og alle, der kan lide heste og fantasy) dykke ned i Star Stable-bøgerne. I Sjælerytterne – Jorvik kalder og Sjælerytterne – Legenden vågner følger vi hestepigen Lisa og hendes venner fra stalden. Veninderne må sammen kæmpe mod de mørke kræfter, der truer freden på den magiske ø Jorvik.

Star Stable er blevet et ægte internetfænomen. Og vi kan vist slå fast, at computerspil på ingen måde kun er noget for drenge!


Nyeste bøger i Star Stable-serien:


Star Stable. Piger spiller da også computerspil

Vennerne Anne, Lisa, Alex og Linda er de fire Sjæleryttere, som sammen står mod verden. Men hvad sker der, når en af dem forsvinder? Anne er forsvundet og har efterladt sin elskede hest Concorde, og søsterskabet er splittet.

Sjæleryttere må igangsætte en vild jagt efter Anne i Pandoria, og det sætter deres venskab på prøve! Pigerne skal træffe afgørende valg, og loyalitet og venskabsbånd presses til det yderste…

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne II (2) – Fanget i Pandoria online eller i din nærmeste boghandel.
Star Stable. Piger spiller da også computerspil

Staldhistorier fra Jorvik kommer læseren med rundt på besøg i øens forskellige stalde sammen med de fire Sjæleryttere Lisa, Anne, Linda og Alex i det magiske univers, der kendetegner Jorvik.

Her fortælles historier, der både fremkalder smil og tårer, for nogen på øen har brug for Sjælerytternes hjælp … Bogen indeholder desuden fine illustrationer i farver og er et sikkert hit for Star Stable-læserne.

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne: Staldhistorier fra Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel.
Star Stable. Piger spiller da også computerspil

De fire Sjæleryttere er vennerne Anne, Lisa, Alex og Linda, og sammen med deres heste forsvarer de øen Jorvik mod ondskab. Det siger legenderne i hvert fald. Men hvad sker der for sammenholdet, når livet uden for Jorvik kalder?

De fire Sjæleryttere har været skilt ad over sommeren, og intet er som før, da de mødes igen. Alle undtagen Alex tvivler på Sjælerytternes mission.

Og denne gang møder Sjælerytterne en fjende, der vender op og ned på alt, de har lært og troet på som Sjæleryttere …

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne II (1) – Skygger over Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel.
Star stable 3

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fyldt med eventyr, heste og magi. Trilogien bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable.

Tag med til den magiske ø Jorvik, som er et paradisisk smukt sted for enhver hesteelsker. Men under den glitrende havoverflade truer onde kræfter. Kan Lisa, Alex, Linda og Anne og deres heste lære at beherske magien og besejre mørket inden tiden rinder ud?

Er man glad for hestebøger, fantasy eller computerspillet Star Stable, vil Star Stable-bøgerne være et hit! Sjælerytterne er 3. og afsluttende bind i serien.

Fra ca. 8 år
Star Stable Sjælerytterne Fire fortællinger fra Jorvik, Helena Dahlgren

I Fire fortællinger fra Jorvik kommer vi endnu tættere på de fire sjæleryttere Linda, Anne, Lisa og Alex.

Denne bog er et ‘must read’ for alle fans af Stable Star: Sjælerytterne, som gerne vil høre mere til de 4 sjæleryttere og deres verden fuld af magi og heste.

I Fire fortællinger fra Jorvik dykkes der ned i historien om Lisa der i stor sorg finder et forladt føl i skoven, og Anne der efter et skænderi med sin mor stikker af til rideskolen.

Alex møder en ung fyr på flugt fra hans far og Linda kommunikerer med den hovedløse rytter der hjemsøger Jorvik hvert års til Halloween.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne – Fire fortællinger fra Jorvik online eller i din nærmeste boghandel.
Star stable sjælerytterne - fire fortællinger fra Jorvik

De fire venner Anne, Linda, Alex og Lisa modtager et mystisk, håndskrevet brev uden afsender. Brevet fører dem til en øde campingplads, hvor de slår lejr for natten. Og snart bliver det uhyggeligt – for ved lejrbålet begynder de at fortælle hinanden uhyggelige spøgelseshistorier. Hvad de ikke ved er dog at de snart selv ender i en spøgelseshistorie, og det er ikke lige så sjovt som selv at fortælle dem.

Bogen indeholder fine illustrationer i farver, ligesom Fire fortællinger fra Jorvik.

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne – Spøgelseshistorier fra Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel.
Star Stable. Piger spiller da også computerspil

De fire sjæleryttere er tilbage. Men alt er ikke som det skal være på Jorvik…

Linda får et skræmmende syn – Jorviks magiske natur er på vej til at blive totalt ødelagt. De fire veninder må redde Jorvik fra udslettelse.

Der foregår et eller andet dybt inde i skoven, hvor et mystisk træ spreder død og ødelæggelse, og Lisa kan høre en mørk sang. Hvem kan de fire sjæleryttere stole på, når det virkelig gælder?

Mørkets sang er en flot illustreret graphic novel i farver.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne: Mørkets sang online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 december.

Star Stable. Piger spiller da også computerspil

Andre bøger i Star Stable-serien

Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på deres ø – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninder kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen de kender.

Bøgerne bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil.

Og er man glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, vil bøgerne være et hit!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable-serien online eller i din nærmeste boghandel.