Børnebøger Bestsellere Carlsen

Star Stable. Piger spiller da også computerspil

Computerspillet Star Stable har taget verden med storm og er nu også blevet en bogserie til hesteglade børn. Læs med her, hvor vi dykker ned i fænomenet Star Stable – og slår fast, at piger da også spiller computerspil.

Alle ved, at drenge gamer. De spiller Counterstrike, League of Legends og Fortnite – ofte i timevis hver dag.

Men hvad så med pigerne – spiller de overhovedet computerspil?

Svaret er ja. Men der er stor forskel på drenge og pigers spillevaner. Drenge spiller ofte konkurrenceprægede spil, mens piger foretrækker at spille alene. Det fortæller Anne Mette Thorhauge, der er lektor ved Københavns Universitet og har forsket i kønsroller og computerspil, til videnskab.dk:

“Det er tydeligt, at vi har en markant overrepræsentation af drenge i den gruppe, der spiller spil som er konkurrenceorienterede holdspil. Og en overrepræsentation af piger i den gruppe der bruger spillene som individuel adspredelse.”

LÆS OGSÅ: Er dit barn vild med heste og ridning? Gode tips om serier med hestebøger

Kort sagt: Piger spiller Sims, drenge spiller Counterstrike.

Men i Star Stable har pigerne fundet et online fællesskab, der ikke er præget af konkurrence. Star Stable er verdens hurtigst voksende online hestespil, og i Danmark spiller over 10.000 med hver måned. Her er det pigerne, der er overrepræsenterede – faktisk er 98 procent af Star Stables brugere piger.

Star Stable er et socialt spil, hvor man kan mødes og chatte med andre spillere. Spillet går ud på at opklare mysterier og tage på lange rejser på hesteryg til fremmede og magiske steder. Og selvfølgelig at møde andre hesteglade børn og unge!

LÆS OGSÅ: Det populære computerspil Star Stable som bogserie til hesteglade børn

Nu kan fans af spillet (og alle, der kan lide heste og fantasy) dykke ned i Star Stable-bøgerne. I Sjælerytterne – Jorvik kalder og Sjælerytterne – Legenden vågner følger vi hestepigen Lisa og hendes venner fra stalden. Veninderne må sammen kæmpe mod de mørke kræfter, der truer freden på den magiske ø Jorvik.

Star Stable er blevet et ægte internetfænomen. Og vi kan vist slå fast, at computerspil på ingen måde kun er noget for drenge!


Ny bog i Star Stable-serien: Mørket truer

Star stable 3

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fyldt med eventyr, heste og magi. Trilogien bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable.

Tag med til den magiske ø Jorvik, som er et paradisisk smukt sted for enhver hesteelsker. Men under den glitrende havoverflade truer onde kræfter. Kan Lisa, Alex, Linda og Anne og deres heste lære at beherske magien og besejre mørket inden tiden rinder ud?

Er man glad for hestebøger, fantasy eller computerspillet Star Stable, vil Star Stable-bøgerne være et hit! Sjælerytterne er 3. og afsluttende bind i serien.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (3) – Mørket truer
online
eller i din nærmeste boghandel.


De andre bøger i Star Stable-serien

Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på deres ø – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninder kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen de kender.

Bøgerne bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil.

Og er man glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, vil bøgerne være et hit!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable-serien online eller i din nærmeste boghandel.