Bøger til unge Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Eventyr Fantasy til børn og unge

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne

Star Stable

Tusindvis af børn verden over spiller det magiske computerspil Star Stable, der er fyldt med heste, eventyr og mystik. Universet er nu blevet til bestseller-bogserien, Sjælerytterne.


Emmi og Betina, der har Youtube-kanalerne Trendniq og Beduna, er vilde med Sjælerytter-serien, der bygger på det populære computerspil Star Stable.

”Jeg synes, at bøgerne er fantastiske. De indeholder en vildt spændende historie, og det er svært at lægge dem fra sig igen, når man først er gået i gang. Historien er ekstremt spændende og hele fortællingen er bare supergodt skrevet,” siger Emmi.

Betina kan godt lide, at bøgerne er en forlængelse af universet i computerspillet.

LÆS OGSÅ: Det populære computerspil Star Stable som bogserie til hesteglade børn

”Jeg kan godt lide, at bøgerne udspiller sig før computerspillet, for man får baggrundshistorierne om spillets karakterer, hvordan de møder hinanden, og hvordan de ender i de kriser, som er en del af spillet,” siger hun.

I seriens første bind flytter pigen Lisa sammen med sin far til øen Jorvik. Der går ikke længe før, hun opdager, at der er noget magisk over hesteøen. Men under overfladen lurer onde kræfter. 

En oldgammel konflikt blusser op, og snart bliver Lisa og hendes venner i stalden en del af den. De sendes ud på et hæsblæsende og magisk eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden.

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne
Emmi har kastet sig over Mørket truer, den sidste bog i serien om Lisa og hendes veninder.

Et univers for alle

Da Emmi begyndte at spille det populære spil, havde hun en meget begrænset viden om heste. Det hændte, at hun i sine første videoer kaldte en man for manke og hovedtøj for tøjler. 

”Inden jeg spillede Star Stable, vidste jeg ingenting om heste. Jeg syntes at de var smukke, når jeg så dem på afstand, når jeg kom tæt på dem, syntes jeg, at de var superskræmmende,” siger Emmi.

Men hun er ikke i tvivl, man behøver slet ikke at interessere sig for heste, for at blive fanget af det magiske univers.

LÆS OGSÅ: Piger spiller da også computerspil

”Man behøver ikke kunne lide heste for at kunne lide bøgerne og spillet, men du skal forberede dig på, at du bliver fanget af universet, når du først er i gang,” siger Emmi, der flere gange er blevet begejstret, når hun har set en fjordhest eller set en islandsk hest tölte på de danske marker.

Også Betina mener, at man kan følge Lisa og hendes veninders liv på Jorvik uden at have en interesse for heste på forhånd.

“Det største fokus i bøgerne er fællesskabet mellem sjælerytterne, og de udfordringer de møder, når nogle prøver at ødelægge den idyl, som er på øen,” siger Betina.

Fællesskab, mystik og eventyr

Star Stable er verdens hurtigst voksende online hestecomputerpil, og spilles i over 180 lande af 500.000 spillere. I Danmark mødes mere 10.000 begejstrede børn om måneden på den magiske ø.

“Jeg synes, at Star Stable har et helt fantastisk sammenhold, som jeg ikke har oplevet nogle andre steder før. Og det er jo ingen hemmelighed, at spillet og bøgerne handler om det samme: et søsterskab på øen Jorvik, som er spækket med eventyr, mysterier og heste,” siger Emmi.

Livet på den magiske ø omslutter hurtigt en, når man først er blevet fanget af det.

LÆS OGSÅ: 20 danske børnebøger, du skal læse med dit barn

“Når man befinder sig i bøgerne eller i computerspillet glemmer man lidt hverdagen, og fokusere på det magiske univers med heste, naturen og fællesskabet,” siger Betina.

Betina og Emmi blev begge introduceret til det magiske hesteunivers i 2018, da deres respektive følgere ønskede, at de spillede det på deres YouTube-kanaler.

“Efter at flere af mine følgere foreslog, at jeg skulle spille Star Stable i en af mine videoer, så tjekkede jeg det ud. Jeg tænkte, at det nok bare ville blive til en video, men jeg synes virkelig, at det var fedt,” siger Betina, der stadig poster videoer af spillet.

Du kan nu læse hele serien om Lisa og hendes veninder!Star Stable: Sjælerytterne II (2) – Fanget i Pandoria

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne

Vennerne Anne, Lisa, Alex og Linda er de fire Sjæleryttere, som sammen står mod verden. Men hvad sker der, når en af dem forsvinder? Anne er forsvundet og har efterladt sin elskede hest Concorde, og søsterskabet er splittet.

Sjæleryttere må igangsætte en vild jagt efter Anne i Pandoria, og det sætter deres venskab på prøve! Pigerne skal træffe afgørende valg, og loyalitet og venskabsbånd presses til det yderste…

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne II (2) – Fanget i Pandoria online eller i din nærmeste boghandel.
Star Stable: Sjælerytterne: Staldhistorier fra Jorvik

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne

Staldhistorier fra Jorvik kommer læseren med rundt på besøg i øens forskellige stalde sammen med de fire Sjæleryttere Lisa, Anne, Linda og Alex i det magiske univers, der kendetegner Jorvik.

Her fortælles historier, der både fremkalder smil og tårer, for nogen på øen har brug for Sjælerytternes hjælp … Bogen indeholder desuden fine illustrationer i farver og er et sikkert hit for Star Stable-læserne.

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne: Staldhistorier fra Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel.
Star Stable: Sjælerytterne (1) – Jorvik kalder

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne

Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på deres ø – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninder kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen de kender.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (1) – Jorvik kalder online eller i din nærmeste boghandel.Star Stable: Sjælerytterne (2) – Legenden vågner

Star Stable, Legenden vågner, Sjælerytterne, Helena Dahlgren, computerspil, hestespil, Jorvik

Lisas hest Starshine er blevet bortført fra stalden, og hendes far er sporløst forsvundet.

Heldigvis er Alex, Linda og Anne klar til at hjælpe Lisa, og de begiver sig ud for at løse mysteriet.

Men nogen begynder at hviske mørke løgne i øret på Anne, og det får hende til at tvivle på, at de fire Sjæleryttere rent faktisk har en chance.

Kan veninderne mon besejre det onde?

Anden bog i serien baseret på det populære hestespil Star Stable.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (2) – Legenden vågner online eller i din nærmeste boghandel.Star Stable: Sjælerytterne (3) – Mørket truer

Star stable 3

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fyldt med eventyr, heste og magi. Trilogien bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable.

Tag med til den magiske ø Jorvik, som er et paradisisk smukt sted for enhver hesteelsker. Men under den glitrende havoverflade truer onde kræfter. Kan Lisa, Alex, Linda og Anne og deres heste lære at beherske magien og besejre mørket inden tiden rinder ud?

Er man glad for hestebøger, fantasy eller computerspillet Star Stable, vil Star Stable-bøgerne være et hit! Sjælerytterne er 3. og afsluttende bind i serien.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (3) – Mørket truer
online
eller i din nærmeste boghandel.


Star Stable: Sjælerytterne (4) – Fire fortællinger fra Jorvik

Star Stable Sjælerytterne Fire fortællinger fra Jorvik, Helena Dahlgren

I Fire fortællinger fra Jorvik kommer vi endnu tættere på de fire sjæleryttere Linda, Anne, Lisa og Alex.

Denne bog er et ‘must read’ for alle fans af Stable Star: Sjælerytterne, som gerne vil høre mere til de 4 sjæleryttere og deres verden fuld af magi og heste.

I Fire fortællinger fra Jorvik dykkes der ned i historien om Lisa der i stor sorg finder et forladt føl i skoven, og Anne der efter et skænderi med sin mor stikker af til rideskolen.

Alex møder en ung fyr på flugt fra hans far og Linda kommunikerer med den hovedløse rytter der hjemsøger Jorvik hvert års til Halloween.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne – Fire fortællinger fra Jorvik online eller i din nærmeste boghandel.


Star Stable: Sjælerytterne – Spøgelseshistorier fra Jorvik

Star stable sjælerytterne - fire fortællinger fra Jorvik

De fire venner Anne, Linda, Alex og Lisa modtager et mystisk, håndskrevet brev uden afsender. Brevet fører dem til en øde campingplads, hvor de slår lejr for natten. Og snart bliver det uhyggeligt – for ved lejrbålet begynder de at fortælle hinanden uhyggelige spøgelseshistorier. Hvad de ikke ved er dog at de snart selv ender i en spøgelseshistorie, og det er ikke lige så sjovt som selv at fortælle dem.

Bogen indeholder fine illustrationer i farver, ligesom Fire fortællinger fra Jorvik.

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne – Spøgelseshistorier fra Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel.
Mørkets sang

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne

De fire sjæleryttere er tilbage. Men alt er ikke som det skal være på Jorvik…

Linda får et skræmmende syn – Jorviks magiske natur er på vej til at blive totalt ødelagt. De fire veninder må redde Jorvik fra udslettelse.

Der foregår et eller andet dybt inde i skoven, hvor et mystisk træ spreder død og ødelæggelse, og Lisa kan høre en mørk sang. Hvem kan de fire sjæleryttere stole på, når det virkelig gælder?

Mørkets sang er en flot illustreret graphic novel i farver.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne: Mørkets sang online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 december.
Star Stable: Sjælerytterne II (1) – Skygger over Jorvik

Star Stable-bøgerne. Kom med ind i et magisk univers med sjælerytterne

De fire Sjæleryttere er vennerne Anne, Lisa, Alex og Linda, og sammen med deres heste forsvarer de øen Jorvik mod ondskab. Det siger legenderne i hvert fald. Men hvad sker der for sammenholdet, når livet uden for Jorvik kalder?

De fire Sjæleryttere har været skilt ad over sommeren, og intet er som før, da de mødes igen. Alle undtagen Alex tvivler på Sjælerytternes mission.

Og denne gang møder Sjælerytterne en fjende, der vender op og ned på alt, de har lært og troet på som Sjæleryttere …

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne II (1) – Skygger over Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel.