Børnebøger Carlsen Hestebøger

Er dit barn vild med heste og ridning? Gode tips om serier med hestebøger

Kender du et barn, der elsker ALT hvad der har med heste at gøre? Som nægter at læse bøger om andet end heste? Her anbefaler vi hestebøger til børn i alle aldre.

Hestebøger til de 5-7-årige

Bøgerne om Saga og Moses er skrevet af svenske Pia Hagmar og illustreret af Maria Källström. De er en del af “Carlsens Læsestart”, som er en serie af letlæsningsbøger til den første læsning. Lån bøgerne på biblioteket eller find dem på streamingtjenester som Mofibo.

Bøgerne i Saga og Moses serien er:

  1. Saga og Moses
  2. Saga på rideskole
  3. Saga i galop
  4. Sagas nye ven
  5. Saga passer hund
  6. Saga på ridelejr

Hestebøger til de 7-10-årige

Serien om Maj og Mío handler om pigen Maj og hendes veninder og så selvfølgelig om hendes helt særlige hest, Mío. Der er tre bøger i serien og de er skrevet til de 7-10-årige piger, enten til højtlæsning eller selvlæsning. Forfatteren bag serien er den erfarne Kirsten Sonne Harild, der også er forfatter til en anden populær hesteserie, nemlig Pjok og Petrine. Bøgerne er illustreret af Christian Højgaard.


Bøgerne i Maj og Mio serien er:

  1. Den første bog om Maj og Mío (Indeholder historierne “Forbandelsen” og “Kampen om Mío“)
  2. Den anden bog om Maj & Mío (tidligere udgivet som “Hvor er Mío?”)
  3. Den tredje bog om Maj & Mio (Indeholder historierne “En pony til jul” samt 2Den store hestedag“)
  4. Den fjerde bog om Maj & Mio (Indeholder historierne “En mærkelig badedag” samt “Stævnet“)

LÆS OGSÅ Smagsprøve på Maj & Mío


Hestebøger til de 10-13-årige

Serien Fuldblod er skrevet af amerikanske Joanna Campbell. Første bog i serien er Et lille mirakel, hvor et svageligt lille hoppeføl bliver født på gården, hvor 12-årige Alisons forældre er ansat. Alison forelsker sig i det smukke føl og kæmper for at redde det.

Du kan finde de 16 bøger i serien på dit lokale biblioteket eller som e-bøger på streamingtjenester som Saxo Premium, Bookmate eller Mofibo.

Hestebøger fremmer læselysten

Hvis dit barn går til ridning eller bare drømmer om heste og ridning, så kan bøger om andre børns oplevelser med livet i stalden, venskaber og hestedrømme være med til at stimulere dit barns læselyst. Der findes mange gode bogserier om heste på dansk til alle aldersgrupper. Her i artiklen har vi bare kigget på et par af dem, men både hos boghandlere og bibliotekarer kan du få hjælp til mere inspiration. Husk at finde de bøger som bedst passer til dit barns alder og læsefærdighed.